Gerçeğin dili çok yalın. -Euripides |
|
||||||||||
|
Tozlu ve sıkıcı bir hafıza. Dünyayı şöyle bir silkelesek ne olur sanki! (okyanustaki karınca gibi tanımsız) Akrep ve yelkovanın ilişkisi ( zaman ansızın sokarken insanı , yel-kovandan kaynaklı boğucu sıcaklık) Şekerleme niyetine yutulan anti-depresanlar ve yarattığı sersemliğin etkisi (düşersin kendi dibine) Tanrı cenneti silkeledi, Yağdı gökyüzüne ( yeryüzüne ) binlerce melek. İnsanlar top yapıp birbirine fırlattı melekleri. Varolmanın dayanılmaz ağırlığı, yokolmanın dayanılmaz hafifliğine bıraktı yerini. Güvercin kafes arayışına girmişken, Aynadaki “ben”i çıkarıp yerine kendime koyuyorum.( yedi cüceler dev aynası edinmiş ) Sevinç kuşu yeniden camda - verecek yem yok. Hüzün bacaklarıma sürünüyor camdaki sevinci yeme izni alırcasına. Kıyafetlerime gözyaşı bulaşmış- Anı dolabımdan bir başka giyisi seçiyorum kendime. Yatağıma girip kefeni çekiyorum üstüme. Ölümün maskeleri arasından bir seçim yapamıyorum ve bir ölü olarak gidiyorum baloya. Bir çiçek alıp arı kokluyorum Balık iki saniye öncesini merak ediyor ( Zamanın çokluğu zamansızlığı doğuruyor, yavru yine cansız ) Yılan ayakları üstünde duruyor İnsan bulduğu ateşi söndürmüş Kaya, dalgaları dövüyor Acil bir hastaya kırmızı şarap lazım. Bir kenevir yaprağı kopup dalından dudaklarıma sürükleniyor. Aydınlık oluyor birden… Kafamı bir kutuya sokma ihtiyacı duyuyorum Zaman - patikayı şaşırıp dönüş yoluna giren inatçı keçi Kibritçi kız - çakmağıyla sigarasını yakan, düş satan orospu Prometheus - kartalın ciğerini sökmekle meşgul İnsan - tanrıyı balçıkla sıvıyor Elma - kurdunu doyuruyor Gökyüzüne toprak yağıyor Kukla eline bir insan geçirmiş oynuyor Devekuşu sevgilisini korkutup ilişkiye giriyor Ve hayat…… Her zamanki gibi devam ediyor.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © öykü yılmaz, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |