..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > Serpil Baþol




25 Eylül 2004
Parkta...  
Serpil Baþol
Kadýn sýkarak býraktý adamýn elinde sýcaklýðýný. Artýk adamýn olmuþtu sýcaklýk ve gülümse. Usulca kalktý kadýn banktan. Görevini yapmýþtý. Sýcaklýðý adamdaydý artýk kadýn gibi.


:BCIF:
Mevsim bahar idi. Kuþ sesleri cývýl cývýldý. Kuþ seslerine çocuklarýn sesleri karýþmýþtý. Gülüþüp, oradan oraya koþuþturan, yorulmak nedir bilmeyen çocuklar.Hafif bir esinti vardý. Bahar esintisi. Ýnsaný gülümseten, içine mutluluk dolduran bir bahar esintisi.

Parkýn bir kenarýndaki bankta boþ boþ oturuyordu adam. Bacaklarýný uzatmýþ, kollarýný açmýþ sonuna kadar, dayanmýþ banka öylece kalakalmýþtý. Baþýný gökyüzüne kaldýrmýþ, bakýyordu boþ vermiþ gözlerle. Her þeyi boþ vermiþti.

Bulutlar hiç býkmaz mýydý geçip gitmekten? Ya kuþlar? Hep heyecanlý mýydý böyle? Aðaçlar hep böyle dertli dertli mi sallanýrdý, aðýt yakar gibi? Rüzgar hep eser miydi, sevgilinin okþayan eli gibi, ýlýk?

Yaþam, hangi pencereden bakarsan öyle gösteriyor sana gerçeklerini. Kimi zaman þiddetli, daðdaðalý dalgalar üzerine gelirken, kimi zaman da bir gül bahçesi gibi sessiz ve güzelliklerle dolu, mis gibi bir kokuyla… Kimi zaman tipisi dondururken, kimi zaman yaðmuru ýslatýr sevgiyle…

Kapattý adam gözlerini aniden. Çok sesliliðin sessizliðini dinlemek istiyordu. Huzur gelsin içine yerleþsin istiyordu. Tüm benliði bu huzurla dolsun, huzursuzluða yer kalmasýn istiyordu. Ah, insan her istediðini yapabilse ya da her düþündüðünü uygulayabilse idi yaþam ne kolay olurdu, deðil mi?

Birini hissetti birden yanýnda. Görmüyordu ama yanýnda olduðunu hissedebiliyordu. Gönül gözü mü görmüþtü tam olarak onu acaba? Biri vardý yanýnda, bahar gibi kokusu olan biri. Sessizliðiyle varolan biri. Açmadan gözlerini dinledi bu sessiz sesi, gitmesinden korkarak. Nefesini duyuyordu ona bakan gözlerin sahibinin.

Þefkatle bakýyordu bu gözler. Gerçekten öyle miydi? Yoksa bunu hayal mi ediyordu? Hayalinde miydi bu an? Yaþýyor muydu? Bilemedi. Ne önemi vardý ki? Önemli olan yaþamasý deðil miydi? Yaþýyordu iþte. Âný yaþýyordu. Açsa kaybolur muydu bu gözlerin sahibi?

Açsa mý açmasa mý? Bilemedi. Kararsýz da kalamazdý. Açtý gözlerini. Kendine gülümseyerek bakan gözlerin sahibini gördü:))Gülümsemekten kaybolmuþ gözler. Mütebessüm bir çehre. Sadece ona ait bir zaman dilimi.

Gayri ihtiyar-i bankýn kenarýna kaydý adam. Gülümseyen çehre kendine aitmiþ gibi duran yere oturdu, geldiði sessizlikle. Elini tuttu adamýn. Kalbi sanki elinde atýyordu. Bir sýcaklýk yayýldý kadýndan adamýn eline. Elektrik akýmý gibi bir þeydi aralarýnda ki iletiþim. Adam þaþkýn ama yadýrgamaz bir halde izliyordu baþýna gelen þeyi. Adlandýramýyordu da. Neydi ki bu zaten?

Kadýn doðaçlama yapýyordu yaptýðý her þeyi sanki. O an aklýndan geçen neyse onu yapýyordu. Gözlerini adamýn gözlerinden ayýrmýyordu. Nerdeyse kýrpmak için bile hareket etmiyordu kara gözler. Efsunlanmýþ gibi baktý adam kadýnýn gözlerine. Kadýn gözlerinin ýþýðýný vermek için gelmiþti sanki. Adam anlamaya çalýþarak aldý kadýnýn sýcaklýðýný elinden.

Kadýn sýkarak býraktý adamýn elinde sýcaklýðýný. Artýk adamýn olmuþtu sýcaklýk ve gülümse. Usulca kalktý kadýn banktan. Görevini yapmýþtý. Sýcaklýðý adamdaydý artýk kadýn gibi. Giderken kadýn adama baktý uzun uzun. Bakýþlarýný da býrakmýþtý kendisi gibi. Yine gülümsedi. “sevgimdesin” dedi, “ben gibi sevgimdesin, daima.”



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba..
Gönderen: seyfi çelikkaya / Yozgat/Türk ve Caicos Adalarý
25 Ekim 2004
aþk arandýðýnda bulunabilen bir olgu deðil. o nedenle kaçmak da, yakalamak da mümkün olmaz. aþk, ne zaman ve nerede, nasýl bir olgu olarak karþýmýza çýkar, insanoðlu bunu kestiremez. týpký öykünde olduðu gibi. sevgi ve saygýlarýmla seyfi




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bakýþlarýný Daldýrýp Oturan Adam

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Ayrýlýk Sahnesi...
Hayal Sevgiye Sarýlmak...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen... Sevilensin Ya... [Þiir]
Bu Þiiri Sana Yazdým... [Þiir]
Son Bir Gözyaþým Kaldý! [Þiir]
Adýn... Dilimin Ucunda [Þiir]
Sesin Martý Çýðlýklarýnda [Þiir]
Sevgimdin [Þiir]
Sen Aðlama Sevgili [Þiir]
Sensiz Yarýmým, Biliyorum... [Þiir]
Gece... [Þiir]
Ýmkânsýz Þiir [Þiir]


Serpil Baþol kimdir?

Yüreðimdeki sonsuz sevgilerimi , özlemlerimi, mutluluklarýmý, hayallerimi, hayalkýrýklýklarýmý, kýsaca yaþamýmý kelimelerimle dillendirirken yanýmda birilerinin olmasýný istedim. . . Ýstedim ki bu birileri, okuduklarýnda kendilerini bulsun. . . Ve yaþamý bir þekilde paylaþalým. . . Ýstediðim , dostluk ve hoþgörü ile dolu bir paylaþým. . . Baþka ne isteyebilirim ki?

Etkilendiði Yazarlar:
Genelde çeþitli yazarlarý okumayý severim... Klasiklerden Dostoyovski en sevdiðim yazardýr... Günümüz yazarlarýndan ise A. Hamdi Tanpýnar, Ahmet Arif, Nazým Hikmet, Özdemir Asaf ve aklýma þuan isimleri gelmeyen daha pek çok þair ve yazarý okumayý severim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serpil Baþol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.