Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac |
|
||||||||||
|
Kanasın barlar, pavyonlar. Ölmesine izin verme! Gecelerin içi boşalırken / bağırsın Kocaman adamlar / sıkıştırdıkları hayatlarında / Ademoğlunun zehirli tarihini. Ellerinden izmaritler düşüyor / sona yaklaşmışken / İçtiğin sigaraların sayısını unutman gerekli artık. Artık gereksiz olan her şeyi yırtıp atmalısın aslında Bakmadan kül tablalarına. İzmir’in karanlık bir sokağında bilinmedik bir ateş düşüyor Kaldırımlara. İstanbul, kardeşine sesleniyor: ‘Özenme sen bana... Ben bir taraftan yakar yıkar, öbür taraftan eser coşarım... Ben geçmişi külhanbeylerinden değil, esasında Kostantina’nın saklı surlarından öğrendim. O sırlar saklı kaldıkça bende, adım anılacaktır her yerde... Belki de bu yüzden özenme sen bana, kardeşim, İzmir’im...’ İzmir susar, gözlerinde gebe kalmış rüzgarları taşır... Şimdi nasıl hissetmeli adam, Dudağındaki sigarası dökülürken rüzgarda / Kelimelere vururken kadehiyle / bir barda ? Uyanmak gerçeğe / şeffaf bir perdeyle / Dondurulmuş yaşam üniteleriyle devam etmek / Ve de suni nefeslerle hayat bulmak yeniden ; Yırtık bir afişin kenarında ölümlülüğünü görmekle paralel Gidiyor bu şehirde. Şimdi nasıl hissetmeli kadın, Gözlerinde yorgun gün çiçekleriyle / Kelimelere vururken kadehiyle / yabancı bir evde ?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © özge simsek, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |