..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Deðiþim dýþýnda hiçbir þey sürekli deðildir. -Heraklitos
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > zumrut sarikartal




19 Ocak 2006
Yýrtýk Etek - Vadim O Kadar Yeþildi ki  
zumrut sarikartal
Kýymet Hanýmýn üzerinde keten bir elbise vardýr, ancak arka dikiþler, son kilo alýmlardan sonra fazlaca esnemiþ durumdadýr . Sýkça oturup kalkmanýn da verdiði baskýya dayanamayan dikiþler, toplantýnýn ilerleyen dakikalarýnda teker teker atmaya baþlar.


:BGEA:
Meltem Haným ve Kýymet Haným kýkýrdaþarak toplantý salonuna doðru seyirirler. Yolda, toplantýya katýlacak olan Kasým Bey ve Cenk Beyi görerek selam verirler. Hep beraber salona girip patronu beklemeye baþlarlar. Derken Ýngiliz olan patron kapýda görünür, gülümseyerek yerine oturur. Bir masanýn etrafýna dizilirler. Konuyla ilgili belgeler masaya dökülmeye baþlar. Fotokopi makinasýna en yakýn oturmakta olan Kýymet Haným, fotokopi iþini üstlenmiþtir. Kýymet Hanýmýn üzerinde keten bir elbise vardýr, ancak arka dikiþler, son kilo alýmlardan sonra fazlaca esnemiþ durumdadýr . Sýkça oturup kalkmanýn da verdiði baskýya dayanamayan dikiþler, toplantýnýn ilerleyen dakikalarýnda teker teker atmaya baþlar. Arkada popo hizasýna denk gelen dikiþlerin tamamý attýktan sonra, her nasýlsa elbise hala Kýymet Hanýmýn üstünde, ve Kýymet Haným hiç bir ferahlýk hissi duymuyor, elbise rahatlar. Ancak fotokopi iþleri bitmemiþtir ve Kýymet Haným düzenli olarak ayaða kalkýp, masaya arkasýný dönerek görevini icra etmektedir. Yapý olarak da oldukça sakin ve aðýr olan Kýymet Haným, tabi arkadaki deliðin farkýnda olmaksýzýn, ayný yavaþlýkla çaliþmaktadýr. Bu esnada patronun dehþetle nereye baktýðýný merak eden Kasým Bey , bakýþlarý takip eder ve kara deliðe ulaþýr. Þimdi dehþetle bakan iki çift göz vardýr, ve ikisinde de kýzý uyaracak cesaret mevcut deðil. En iyi çare olarak masadaki diðer bayan arkadaþý uyarmayý görür. Böylece, iki bayan aralarýnda bu meseleyi halledebilecekler ve diðerleri hiç farkýnda deðildik ayaðýna yatabilecekler. Fakat þimdi de sorun Kasým Beyin, önündeki kaðýtlardan baþka hiçbir þeye bakmayan ve de karakter olarak çok da kolay konuþulamayan Meltem Hanýma durumu çaktýrmadan anlatmak. Kasým Beyin de böyle konularda pek tecrübesi yok. Nasýl olsunki, kimin var bu tarz tecrübeleri? Neyse, yavaþtan Meltem Haným’i masa altýndan dürtüklemeye baþlar . Amacý Meltem Hanýmin dönüp bakmasýný saðlamak. Meltem Haným iþe o kadar dalmýþki, bu kasýtlý darbeleri uyarý olarak deðil, yanlýþlýkla çarpma olarak algýlar ve oralý olmaz. Ama Kasým Bey kararlýdýr bu durumu düzeltmek konusunda. Yeniden baþlar Meltem Hanýmý taciz etmeye. Meltem Haným, ýsrarla ve arka arkaya gelen bu darbelerin artýk bir yanlýþlýk olmadýðýný anlamaya baþlamýþtýr. Anlamýþtýr da, hangi kasýtla yapýldýðýný anlamadýðý için acayip rahatsýz olmuþ ve kýzarmaya baþlamýþtýr. Koskoca müdür, o kadar kiþinin arasýnda ne cesaretle. . . . Vee. . . . . . . Yanlýþ anlamýþtýr. . . . . Olanlardan bihaber tek kiþi kalan Cenk Bey ise, merakla Kasým Bey ile Meltem Haným arasýndaki hareketlenmeye odaklanmýþtýr. Cenk Bey, Kýymet Hanýmin eteðinin farkýnda olmadýðý için Kasým Beyin davranýþlarýný en az Meltem Haným kadar acayip bulmuþtur çünkü. Kasým Bey en sonunda küçük bir kaðýda uyarý notu yazýp Meltem Hanýma vermeyi düþünür. Notu yazar ve Meltem Hanýma çaktýrmadan uzatýr. Meltem Haným, cürretin bu kadarý fazla manasýna kýzarmýþ gözleriyle ve hiddetli bakýþlarýyla tacizcisine döner, ve o sýrada notta yazýlanlarý görür;
“Meltem Haným, Kýymet Hanýmý bir uyarsanýz, eteði yýrtýlmýþ, kýzýmýza ayýp olmasýn”.
Þaþkýnlýkla önüne döner, Kasým Beye tekrar bakar, sonra Cenk Beyin soran bakýþlarýyla karþýlaþýr ve tabiki son olarak sallana sallana fotokopiye giden kara deliði fark eder. Kara delik dediðime bakmayýn, vadi sayýlýr, diz bölgesinden beline kadar sökük. Sadece tutturmak için bile bir makara ip lazým. Ýþte, bu durum, Meltem Hanýmin eline patlamýþtýr. Bu esnada Kýymet Haným da yerine oturmuþ ve tartýþmaya katýlmýþtýr. Zaten ortada tartýþan sadece iki kiþi kalmýþtýr, umursamaz yabancý patron ve herþeyden habersiz Kýymet Haným. Meltem Haným önüne bakarak bu iþten nasýl sýyrýlacaðýný düþünmekte, Kasým Bey Meltem Hanýma bakmakta, Cenk Bey ise bu ikili arasýnda neler olup bittiðini anlamaya çalýþmakta. Patron bir fotokopiye daha ihtiyaç olduðunu söyler o esnada. Kýymet Haným tam ayaða kalkacakken Meltem Haným yerinden fýrlayarak”ben çekmeliyim fotokopileri artýk “ diye baðýrýr. Kasým Bey derin bir oh çeker, Cenk Bey anlamaz, Kýymet Haným ise o sakin haliyle “sen zahmet etme, ben daha yakýným, ben çekerim” diyerek ýsrar eder. Meltem Haným artýk dayanamaz”Israr ediyorum, ben çekicem” diyerek konuyu kapatýr. Kýymet Haným , biraz da bozuk, bu siniri anlamamýþ bir halde yerine oturur, Cenk Bey Meltem Hanýmin çýkýþýnýn Kasým Bey ile ilgili olduðunu anlamýþtýr da gerisini anlamamýþtýr, yabancý patron dil bilmediði için konuþulanlarýn hiçbirini anlamamýþtýr. Meltem Haným yerinden kalkar ve fotokopiye giderken Kýymet Hanýmin önüne bir not býrakýr;
“Arkanda dizinden beline kadar uzanan derin bir sökük var ve vadi yeþil. . . . ”
Ben, toplantý salonunda tek baþýna oturan Kýymet Hanýma iðne iplik götürürken , Meltem Hanýmdan dinledim olayý. Açýkçasý gülmekten söküðü adam gibi dikememiþtik. Bu arada, Kýymet Hanýmin renkli çamaþýr giydiðini sizlere söylemiþ miydim? Tabi rengini tahmin ettiniz. . .



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gülmece (mizah) kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Jartiyer
Ýmdat , Doðuruyorum!
Dedemin Küçük Sýrrý
Parti
Bir Ayrýlýðýn Anatomisi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çýt Yok
Býçak
Sýr
ve Kazanan...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþk Hakkýnda Bir Yazý [Deneme]
Hiç Olmayan Sevgiliye [Deneme]


zumrut sarikartal kimdir?

Küçücüktüm, okuyanlara özendim, okumak istedim. Daha küçüksün, okulda öðrenirsin dediler. Söz dinledim, okulu bekledim. Sýnýfta ilk ben okudum, çok mutlu oldum ama hep susturuldum. Tahtadaki yazýyý ilk ben söyleyince sýnýf beni takip ediyormuþ. Keyfini çýkaramadým. Ama evde hep okudum. Sonra yazmak istedim, ilk romaným için bir defter aldým, ismini en baþa yazdým, ''gökten inen merdiven''. Annem gördü, güldü , inanmadý. Daha sekiz yaþýndaydým , yazmaktan vazgeçtim. Büyüyünce yazmalýymýþým dedim. Ama zaman geçtikçe sadece okumaya vakit kaldýðýný farkettim. Yazmayý unuttum, erteledim, istemezmiþ gibi yaptým. Derken bir gün, bir gece sabaha kadar oturup aklýma gelen herþeyi yazdým. Ýþte o gün benim doðumgünüm, büyüdüðüm gündü. Þimdi sadece yazmaya vaktim var, baþka hiçbirþey için kýlýmý kýpýrdatmam ( çocuðum hariç). Peki sizin beni okumaya vaktiniz var mý?

Etkilendiði Yazarlar:
Aziz Nesin ile büyüdüm. Oðuz Aral idolümdü. Gýrgýr, Fýrt, Çarþaf , Limon düzenli takip ettiðim yayýnlardý.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © zumrut sarikartal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.