Deney, herkesin hatalarına verdiği addır. -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
“Meltem Hanım, Kıymet Hanımı bir uyarsanız, eteği yırtılmış, kızımıza ayıp olmasın”. Şaşkınlıkla önüne döner, Kasım Beye tekrar bakar, sonra Cenk Beyin soran bakışlarıyla karşılaşır ve tabiki son olarak sallana sallana fotokopiye giden kara deliği fark eder. Kara delik dediğime bakmayın, vadi sayılır, diz bölgesinden beline kadar sökük. Sadece tutturmak için bile bir makara ip lazım. İşte, bu durum, Meltem Hanımin eline patlamıştır. Bu esnada Kıymet Hanım da yerine oturmuş ve tartışmaya katılmıştır. Zaten ortada tartışan sadece iki kişi kalmıştır, umursamaz yabancı patron ve herşeyden habersiz Kıymet Hanım. Meltem Hanım önüne bakarak bu işten nasıl sıyrılacağını düşünmekte, Kasım Bey Meltem Hanıma bakmakta, Cenk Bey ise bu ikili arasında neler olup bittiğini anlamaya çalışmakta. Patron bir fotokopiye daha ihtiyaç olduğunu söyler o esnada. Kıymet Hanım tam ayağa kalkacakken Meltem Hanım yerinden fırlayarak”ben çekmeliyim fotokopileri artık “ diye bağırır. Kasım Bey derin bir oh çeker, Cenk Bey anlamaz, Kıymet Hanım ise o sakin haliyle “sen zahmet etme, ben daha yakınım, ben çekerim” diyerek ısrar eder. Meltem Hanım artık dayanamaz”Israr ediyorum, ben çekicem” diyerek konuyu kapatır. Kıymet Hanım , biraz da bozuk, bu siniri anlamamış bir halde yerine oturur, Cenk Bey Meltem Hanımin çıkışının Kasım Bey ile ilgili olduğunu anlamıştır da gerisini anlamamıştır, yabancı patron dil bilmediği için konuşulanların hiçbirini anlamamıştır. Meltem Hanım yerinden kalkar ve fotokopiye giderken Kıymet Hanımin önüne bir not bırakır; “Arkanda dizinden beline kadar uzanan derin bir sökük var ve vadi yeşil. . . . ” Ben, toplantı salonunda tek başına oturan Kıymet Hanıma iğne iplik götürürken , Meltem Hanımdan dinledim olayı. Açıkçası gülmekten söküğü adam gibi dikememiştik. Bu arada, Kıymet Hanımin renkli çamaşır giydiğini sizlere söylemiş miydim? Tabi rengini tahmin ettiniz. . .
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © zumrut sarikartal, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |