"Bilmezlik ile ne hoştum; hayalimde ne güzellik, ne de aşk vardı." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun |
|
||||||||||
|
"... Sana gitme demeyeceğim, Ama gitme Lavinya ..." Gittiğinde yenileceğim çünkü... Ruhuma haykıracağım en acı çığlıklarımı. Sana -neden olduğunu bilmediğim halde- söyleyemediklerim kemirecek beynimi ve aklımı. "N'olur gitme!" "Sensiz yapamam!" "Beni böyle bırakma!" ... Sen gittiğinde beni, bana bırakacaksın çünkü... Yalnızca ben olacağım, yalnızca bana olacak her şey... O ben ki gidişinde sana tek bir söz -"kal"- bile söyleyememiş; boğazımda düğümlenen kelimeleri yüreğime hapsetmiş; susmuşum; 'gitme' diyemeyecek kadar âciz kalmışım... Gözyaşlarım, gözlerimin boyunduruğundan çıkamamış... Eğer şimdi gidersen; bu ben, gidişinin ızdırabıyla yanar, kavrulur ve beni bensiz yaşamaya mahkum eder belki de... Gittiğinde gururum paramparça olacak çünkü... Ona binlerce kez lânet okuyacak ve sancılı gecelerimde ona isyan edeceğim... Şimdi tekrar söylüyorum: "... Sana gitme demeyeceğim," Diyemem çünkü... Her şey, her kurmaca, her düşünce buna engel çünkü... Bunu sadece sen gittiğinde anlayabileceğim... Ama yine de, yine de "... Gitme Lavinya ..." "... Gitme Lavinya ..."
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © yaşar çetinkaya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |