Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. -Atatürk |
|
||||||||||
|
Beklediğim acılar artık bitti. Asıl telaş bundan sonra başlıyor. Unuttuğum ve atladığım bunca kaygının arasında aşk sürekli benimleydi. O beni hiç unutmadı, yazgısını bırakır gider gibi yaptıysa da aslında gölgelerin içinde utangaç, sırasını bekliyordu. Her şeye alıştığım kanısına kapıldım, tepkinin nasıl verileceğini bile unutmuş olduğumu görünce dehşete gömüldü yüzüm. Oysa aşk; en ince dantelleri ören annemin okşayışında başlamıştı; bedenim hayata diklenirken giderek mağaranın içlerine kaçtım. -Beni kollayan tanrı sizin de mi Tanrınızdı? Hüznü, umutsuzluğu bekleten onca yürek varken sorular kapılardan dönmeyecek miydi? Dönenler, bekleyenleri yerli yerinde bulmanın sancısıyla kendilerini topluma yeniden kazandırmak için maskeler ısmarladılar mı usta terzilere? Biriktirdiğim siyah-beyaz kareler, ince ezgiler, ağlatan dizeler olmasaydı kopar mıydı hayatımın bağı? Bu çağın karanlığı çokça aydınlatılmış olmasından çıkmamış mıydı? Yeni bir yol bulunabilir mi öfkenin sessizliğine? Yüreğimde biriken kinleri organize suç nöbetleriyle aklayabilir miyim?- Duygusal olmak, benim için çok kolay. Anlatacak bir şeyleri olanlar beyinlerinde barındırdıkları o gizli sansürün titremesiyle bütün şarkılarda ağlamaya başlarlar. Bir süre sonra susacağım, her şey yerli yerine oturacak. Bilinmeyenin garip mutfağında hırsız adımlarıyla dolaşmak oldukça çekici. Kararlıyım; ölümün o güzel tınısını duyuncaya kadar bütün kederleri kendimle sürüklemeye. İşte bu yüzden; yeni bir mecranın başındayım yine. Tutkularımın bilenmesinden, yüzümün aklığından, içimdeki şeytanın zorlamasından… söylenecek sözlerim henüz tohumlanma arifesinde; ben de Araf’ta olduğumdan yüzümü tüllerin ardından gösteriyorum. Ah, zavallı insan! Utan ve unut şimdi. Doğruların ayaklar altına alındığı çağın yapışkan tozu beni tanımanıza yetmiyor. Doğrul ey suç! Dua bittiği yerden başlayabilir.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Yusuf Ziya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |