..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Lirik > Yusuf Ziya

7 Mayıs 2005
Bahar Aslında Kıştır  
Yusuf Ziya

:BEGH:

petul'a
Yalancı leylekler kandırıyor beni
Yabancı gülücükler

Öpüşler ve dokunuşlar
Birer yalancı şahit
Kimsesizliğin kuyusunda

Yirmi dört saat
Yirmi beş med-cezir
Ben ölürüm ve bu kez dirilmem
Kırılır ve birleşmez artık
Kelimelerden kurduğum kristal dünya

Gideceğim, gidiyorum, gittim
Ben hep
Plastik aşklar girdabında yittim

Tanrım! Hâlâ mı dokunmayacaksın bana.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Bu fotoyu da sen mi çektin ?
Gönderen: Çigdem Can / İstanbul/Türkiye
11 Mayıs 2005
Yazıyorsun, ben genelde anlayamıyorum başkalarını, aciz kalıyorum, birkaç gün öncesine kadar kendime açığım sanıyordum galiba ona bile kapalıyım (bunu anlıyorum) ama senin yazdıklarında beni yakalayabilen birşeyler var... Tamamı değil ama yer yer... Bir ışık var...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Iskalama
Uzletin Son Dansı
Bitmiş Mümkünler Durağı
Vazgeçtim
Hep Aynı Yerdeyiz Denizlerin Nehirlere Taştığı Yerde
Silindi İstek

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dön/dün [Öykü]
Yalnızlık Mezarda Olur [Öykü]
Ben, Mevsimler, Yağmur ve Hayat [Öykü]
Sen, Mutluluk, Nehir ve Ölüm [Öykü]
Şair Sedat Umran [Deneme]
Korkunun Bütün Kentleri - 2 [Deneme]
Bitişinden Başlayan [Deneme]
Korkunun Bütün Kentleri [Deneme]
Kuyu ve Yokoluş [Deneme]
Şiir Yeni Baştan [Eleştiri]

Yusuf Ziya kimdir?

Tanıdığım bütün alçaklar adına konuşuyorum; bütün ezikler, bütün sevgisizler, bütün sarhoşlar, bütün aşıklar, bütün salaklar. . . adına. Kuşkusuz pek çok şeyi abartacağım anlatırken. Biri hariç; biz hep sevgisizdik. Ve hep sevgisiz kalacağız. Kısa sürmesi kuvvetle muhtemel olan ömrümüzde saçlarımız doyasıya okşanamadan (bu arada pek çoğumuz keliz, ama olsun) biz ölmüş olacağız. Hatta tuhaf gelecek size ama çoğumuzun ölüm nedeni “dokunulma eksikliği” olacak. Tıp literatürüne pek çok ölüm nedeni katacağız; dokunulma eksikliği, seni seviyorum noksanlığı, aşk çarpması, az gülümsenme. . . ve bildik bir şey akciğer kanseri (mümkünse). Korkaklığından uzun yaşayanlarımız da olacak (ki bu bir çeşit cezadır).

Etkilendiği Yazarlar:
vüs'at bener, tezer özlü, pavase, celal gözütok, gide...

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Yusuf Ziya, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.