Bir kimse, neden oltasını, içinde tek bir balık olmadığını bildiği bir göle sarkıtır? -Adalet Ağaoğlu |
|
||||||||||
|
aşk acı çekmektir diyenler var! aşkı aşk gibi yaşadıktan sonra aşk neden acı çekmek olsun. acıyı sunan aşk değil aşkı acıya karıştırıpta yudum yudum içenlerdir aşkı acı hale getiren.durup düşünmek lazım. neden aşığım? neden acı çekiyorum yada gerçekten aşıkmıyım? çünkü mantığın almadığı kabul etmediği bir tuhaflık söz konusu. iki tarafta mutsuzsa aşk hala yaşıyor demektir. ama bir taraf mutlu diğer taraf mutsuzsa aşk çoktan bavulunu toplayıp yol almaya başlamış demektir. böylesine iki kişilik ve muhteşem bi sözcüğü tekil cümleler ve tekil mutsuzluklar için kullanamayız bu bir gerçek. tek kişilik yaşanan bir acı varsa bunun adı sadece acı olmakla yetinmek zorundadır. yürekteki o acı sadece bırakılan izlerin ve bir bitişin vermiş olduğu sıkıntıdan başka birşey değildir. belkide bir alışkanlık. ama malesef insanlar açılımını hiç düşünmedikleri bu kelimeyi sıradan bir şekilde bir kısır döngünün içinde yenileyip durmaktalar. aşk ALLAH IN bizlere bahşetmiş olduğu en güzel duygulardan bir tanesiyken böylesine rahatsız edici bir cümle içinde yer almaması gerekir diye düşünüyorum. ama nedense insanlar aşkı bir drama haline getirmekte ısrarlı. bir de son zamanlarda sıkça rastladığım bir konuya değinmek istiyorum. hatta şarkılarda bile sıkça duymaya alıştığımız bir kelime. sevdiğim mutlu olsun o bana yeter. insanlar neden hep kolay olanı seçer aklım almıyor doğrusu. daha güzel bir alternatif varken daha çekici bir seçenek varken neden zoru çeçiyoruz. hayır! sevmek sevdiğini mutlu görmek demek değil, sevmek; biraz çaba sarfedip ,sevdiğinle mutlu olmayı bilmek demektir...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ilknur DİNÇEL, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |