Tarihten öğreniyoruz ki tarihten hiçbir şey öğrenmiyoruz. -Hegel |
|
||||||||||
|
Vakit gece yarısıdır Sokaklar tenha sokaklar sessiz Kar söndüremez yürek yangınlarımı ben yanarım Kar da yanar... Bolu'ya kar yağar kar alev alev kar duman duman Bolu titrer soğuktan Sokaklar Evler titrer Köpekler dolaşır gönlümün çöplüklerinde salyalı ağızlarında sevdam ve sevdam salyalı ağızlarda dolaşır sokak sokak Ben sevdama yanarım kar da yanır...... Bolu'ya kar yağar karlar ağarır saçlarımda Boynum kırk beş derece eğiktir ve ben kırkbeş kere dolup boşalmışım ölüp dirilmişim şimdiye kadar Bu gece Bolu'da kar gönlümde kahır gönlümde şiir var Bir yandan içimde volkanlar kaynar bir yandan saçıma karlar konar Bolu' ya kar yağar resimlerde eski zamanlardan kalma bir bahar Bağırsam sesimi duyan halimi soran olmaz Bu gece sevdalıyım sevdalıyım iliklerime kadar Sigaramda ateş gözlerimde yaş donar.... Bolu' ya kar yağar bilirim yar şimdi yollarıma bakar Varamam varamam yar yanına artık Yüreğim ona yanar.... Havada Ustura keskinliğinde bir ayaz Ve beyaz bir gecede sessiz çığlıklarım kanar Hasret vurmuş dallarımı şimdi Yaz ey şair gönlüm bunu böyle yaz Bu gece aldığım nefes ağzımda ses donar.... Bolu' ya kar yağar Vakit gece yarısıdır Sokaklar tenha sokaklar sessiz sokaklar sensiz Kar söndüremez yürek yangınlarımı ben yanarım kar da yanar ...... (Ahiler Kırtasiye Şiir Yarışması Bolu İl birincisi) Gönlüme cemre düştü yerdeki aydan
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tuncay DEMİR , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |