Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. -Cervantes |
|
||||||||||
|
bir benmişim cümle kuyularda yusuf olan cümle kuyuların yusufu bir benmişim bilememişim kaç leylim gecede karanlıklara yazmışım adını -sen de yazmışsın adınla beraber- yollarına bakarken özlem kokulu türkülerle kızıllığında boğulmuşum sensiz akşamlarımın umutlar ayrık otu olmuş yağmur beklemiş yüreğimde yüreğim yağmur beklemiş doksan dokuz adınla şeş cihetten kervan gözlemiş dilimdeki dualar bilirmişim her kuyu yusuf özlermiş her kuyuda yusuf diye ben varmışım hasret vurgununda bilinmez adresleri sorarken yağmur bulutu gözlerimde gözlerim bilinmez adreslerde seni sorarmış hayalin rüyalarıma girerken ay karanlık gecelerde salkım söğüt dallarından süzülen ırmaklar çağlarmış avuçlarımda aklımı titretirken deniz meltemleri ansızın saçlarımda oynaşırmış seher yelleri kokunu getirirmiş bilinmez gizemlerin gölgesinden kervan kıranlar seni getirirmiş bilinmezde saatlerim kurulurken vuslata bir kalaya ne tan atarmış dört duvar arasında ne duyulurmuş develerin çıngırak sesleri sessizlikte dururmuş zaman sensizlikte dururmuş levh üstünde bin kervan tazelenirken dilimde eski bir şiir yelpazelenirmiş “dört bir yanım çaresizlik zinciri kör kuyular içindeyim bul beni yusuf desem yusuf değil kaderim sen yine de yusuf diye bil beni hayallerde kaldı mavi gökyüzü nerden baksan ay karanlık gecedir gökkuşağı mazi ile son bağım ya geri ver ya defterden sil beni ben inciler içindeki bir kumum kör karanlık gözlerime mil olur bir bilinmez diyardayım, tutsağım sarhoş deniz cinlerinden çal beni dibe çöker kurşun gibi zamanım bilinmezde saatlerim kurulur gel diyorum, gel de kurtar, dardayım tut elimden gökyüzüne sal beni” merhamet dilemişim cümle kuyularında yusuf namıyla kaç leylim gecede karanlıklara yazmışım adını -sen de yazmışsın adınla beraber- tırnaklarımla kazımışım umudu taş duvarlara yangısını zerrelerimde duymuşum mısır ikliminin bilirsin ne züleyha istemişim bir nebze vuslat üstüne ne saltanat dilemişim kendi payıma “ne gelirse sendendir” demişim başka bir şey dememişim bir benmişim cümle kuyularda yusuf olan cümle kuyuların yusufu bir benmişim bilememişim
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tuncay DEMİR , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |