Dünyaya geldiğinden, dünyada bulunduğundan, dünyadan gideceğinden hoşnut olan bir kimse görmedim. -Namık Kemal |
|
||||||||||
|
Çılgen akar Zap Suyun içinde çile Suyun içinde azap Yüzyılların cehaleti ve ihanet koyun koyuna Zifiri karanlıklarda parlayan bir kıvılcım olmak için geldik Tiyar deresi boyuna Ben Eşim ve üç çocuğum burası diyerek gerçek Anadolu aştık onca yolu... Yokluklar sıralanmış sıra dağlar gibi Eteklerinde evler topraktan Yol diledik Su diledik Elektrik diledik Canab-ı Hak'tan Katık ettik ekmeğimize tükenmez acıları Ondört numara gaz lambasıyla aydınlattık karanlık geceleri Çalıştık gün doğmadan gün doğumuna Bir yol açmak için Ayşelere Fatmalara Alilere... Fakat cehalet bir yandan keser yolumuzu ihanet bir yandan Üç öğretmendik Tiyar Deresi'nde Irak toprakları vardı az ötesinde Kezeyde Beruj Güneyde Sifsi Dağları Doğuda Reşker Dağını kesen Zap Kayalık'ta Cemil Hoca Çeltikli'de Şahin Hoca Kazan'da ben... Kader ağlarını örerken bizdik o vadide üç ışık Yüzyılların geri kalmışlığına meydan okuyan üç ışık ... "Baba" derdik Cemil Hoca'ya Adı üstünde Babaydı Ali'ye Veli'ya Hacı'ya Şu dağlarda otuz yıl çile doldurdu "olmaz" denen pek çok şeyi oldurdu. Sonunda Özenle yaptığı gül bahcesini yeni mezun Halil bey'e devredip topladı bohçasını ayrılık türküleri söyledik ardından Günlerce ... Haftalarca... Hey gidi Şahin Hocam hey ! sanki Maraşlı Sütçü İmam sanki Antepli Şahin bey Çalışkandı dürüşttü alabildiğince Bazen dertleşirdik bir araya gelince ekseri susardı dalıp giderdi bilinmezliklere ihanetten söz açılınca parlardı bir top gibi O'ydu sanki vatanın tek sahibi... Bir gece vuruldu on altı yerinden cesedini indirdek bayrak direğinden Okul yıkık sınıflar haraptı . akan kanıyla Şahin Hoca'm Çeltikli'yi vatan yaptı. Her gece korkuyla uyurduk ve uyanırdık hen sabah cıvıl cıvıl öğrenci sesiyle ısınırdık soğuk günlerde onların sımsıcak nefesiyle... Ekseri yanlızdık yarsızdık ama mutluyduk Aydınlık yarınlardan umutluyduk üçüncü mü? O'nu boşuna sorma beyim İşte ben işte ben işte ben ak saçlı kocamış yorgun bir şair şiirler yazarım sevgiye dair Burası Hakkari Çılgın akar Zap Suyun içinde çile Suyun içinde azap "1995 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şiir Yarışması Bolu İl birincisi"
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tuncay DEMİR , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |