Bu hafifçe kenara itilecek bir roman değil. Daha büyük bir şiddetle uzağa fırlatılmalıdır. -Dorothy Parker |
|
||||||||||
|
Karşımdan bana doğru yüzen iri gözlü, yeşil pullu balık, günaydın demek istedi önce ama, benim küçük sarı yüzgecim ve kocaman gözlerim şaşırtmıştı onu sabahın bu saatinde. Sonra beni hatırlamak için yorarken o küçücük beynini, unutuverdi nereye gittiğini. Ama birden yutuverdi onu kocaman balık ve gülümsedi… ama o da unuttu hemen niye gülümsediğini… Arkamdan mavi ahtapot dokundu küçük kuyruğuma. Korktum… “- üzülme, sen ucuzsun pazarlarda, sessiz kal, konuşmana gerek yok bir solukta…” dedi mavi ahtapot. Onun da gözleri dolu doluydu. Ama ağlayamıyordu damla damla daha gün doğarken… Önümdeki arkadaşım pullu, “- hadi şu ağa gidelim, çok canımız yanmaz orda belki” dedi. Umut dedim içimden ve ümit ettim ta içerlerden. Ona ilk takılan ben olmalıyım ve ağırlaşmalı ağın santim santim ipleri, dolaşmalı bedenimden ama acıtmamalı o narin tenimi. Yukarıya çıktığımızda, arkadaşların bir kısmı uyumuş, yorulmuşlar. Ama “tekneden zıplayarak atlama timi” plan yapıyor ve hala uygun fırsatı kolluyor bırakmak için tekrar bedenlerini boşluğa ve yine düşünüyorlar ama o uzun geçecek saniyeleri. Gülümsüyorum. Timin şefi beni de çağırıyor aralarına. Ben de “- bizim fiyatımız ucuzmuş” diyorum, düşünüyor ve o da unutuyor niye bana geldiğini. Bizi yukarı çeken beyaz şapkalı adam su döküyor üzerimize. Teşekkür ediyoruz ve diğerleriyle beraber gülemeden uyanıyorum. Ne güzel bir hayat dediğimde güneş çoktan doğmuş. Kalkıp hızlı hızlı dolaba doğru gidiyor ve onu alıp tavaya atarken “- günaydın” diyorum. Afiyetle kendimi yiyorum…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © mustafa, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |