İnsan melek olsaydı dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret |
|
||||||||||
|
Artık savaşa uyanıyorum her sabah Oynadığım en güzel oyun savaş oyunu En güzel paylaşımım ise kavga Saklambacım korkulu kaçışlar oluyor Sobelenen, bir tüfeğin namlusunun ucunda sönüp gidiyor. Senin yerine Kaosa sarınıyorum her gün anne Saatlerim kızgınlık ve öfkeyle dolu Dilimde savrulan küfürler kekremsi bir tad Önümde haksızlıklar alıp başını gidiyor... Ne zaman senden kalma bir gülücük yakalasam Ardından mutlaka gözyaşı geliyor Siyahlar aydınlığımı çekip götürüyor Beklemenin anlamı yok; giden dönmüyor. “Vakit doğma vaktidir Uyan ey kırılgan kalp Sarın yaralarına, Okşa, sevginle ilaçla Elbet birkaç damla olacaktır çıkınında” Sözlerini hatırlamak bile fayda etmiyor “Ben” doluyor düşüncelerime: Her şeyi bırakıp gidesim geliyor Bencilliğin savruk kahkahalarına aldanmak istiyorum Ve “Ey ölüm” diyorum Hayatın bu güzel baharında Gözlerim doluyor anne Sesin uçuşuyor rüzgârın kanadında: “Duy beni, beni duy yavrum Yaraların sarılmaz Nasırların yumuşamaz Ama ne olursa olsun bebeğim Bu dünyadaysan Varsın Ve sen fark etmesen de Varlığınla nice yaralara ilaçsın. Ve sırf bu yüzden Bilmediğin pek çok ya da pek az kişinin kahramanıyken Kendi arzunla buralardan çekip gidemezsin...” Sonra sus pus... Çözüm değil ama öyle oluyorum Susup tüm kirlerimi kusmak istiyorum Bütün kırıklarımı çıkarıp atmak Kızgınlığımı çöpe atıp Yeniden gülümsemek istiyorum. Olmuyor anne Yapamıyorum Çözüm bulamadığım katliamlar Yarasını saramadığım çocuk yürekler Dindiremediğim gözyaşları geliyor aklıma Ve “pes” deyip Savaşın ortasında çırılçıplak kalıyorum. Kurtar beni anne Artık donuyorum...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Dervişe Güneyyeli Kutlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |