Bir önyargıyı yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein |
|
||||||||||
|
-Arkadaşlar diyorum ki! Zil çalıyor biri ka- pıya baksın. Yöneticidir. -İyi akşamlar çocuklar, size börek getirdim. Haşhaşlı umarım beğenirsiniz. Biz de gurbette sayılırız. Afyon' dan geldiğimizden bu yana bizim- ki de pek alışamadı buralara. Her gün küfredip duruyor. Tayinini başka bir yere aldırabilse, bir dakika durmayacağız bu- ralarda...Neyse afiyet olsun. -İyi akşamlar, zahmet ettiniz.. Hiç tanımadığım bir koku yayıldı içeriye. Canım çekmedi değil! Bütün gücümle bir hamle yapıp, bir parça da ben kaptım. Hım mm... Oldukça farklı bir tadı var. Lakin, yine de İstanbul' un o harika simidinin yerini tut- maz. -Ya... Arkadaşlar!.. Aklıma geldi de... Bura- da hiç simit yiyen var mı? Koro halinde: -Neyle besleniyoruz sanıyorsun? -Ulan size de hiçbir şey sorulmuyor. Necati atılıyor. ( en ukalamız ) -Soru sorabilirsin. Cevaplar soruya ait olma- yabilir. Ha...ha...ha... -Pislik. -Ben dışarıya çıkıyorum. Zindan' da bir bira içeceğim. Gelmek isteyen peşime düşsün. Tabii parası olanlar... -Oğlum, bu soğukta hiç aklın yok mu? Tabii beyimiz lümpen. Nü çalışmak için ava çıkıyor.Sa- - 9 -
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © oğuz gölçik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |