..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Þennur Gür




16 Aðustos 2008
Geri Dönüþü Olmayan Bir Hayat Tarzý;annelik  
Þennur Gür
Küçüktüm,dizlerim kanardý haylazlýðýmdan.Yaralarýmsa kabuk üstüne kabuk baðlardý,aðlardým…Ama bilirdim her damlada içine akacaðýmý,ne olursa olsun seni yanýmda bulacaðýmý.


:AGDC:

Dýþ yüzü sahibine huzur veren,melek gibi.Ýçi aydýnlýk, okundukça okunulasý ve her zaman karþýlýksýz vermeye hazýr,amade…Geri dönüþü mümkün olmayan bir isim ANNE,sanki çok ünlü ve sonu olmayan bir kitap gibi...
Geri dönmek istemeyeceðin ve geri dönülmesi mümkün olmayan bir yoldu seninkisi.Bir kere bu yola girdiysen, yarýn evlatlarýn yanýnda olamayacak olsa da, tüm ruhun ve bedeninle sen hep “anne”olmaya devam edecektin.Hem de birgün bile isyan etmeden.
Öylesine dingin ,öylesine huzurluydu ki senin sevgin,þýmarmak en çok senin yanýnda güzeldi anne.Ýlk göz aðrýn olsaydým beni daha çok seveceðini söylediðimde,yýllardýr deðiþmeyen cevabýmý alacaðýmý bilirdim.Bilirdim bilmesine de,sabýrla tekrarlamaný beklerdim.”Beþ parmaðýn hangisini kessen acýmaz?”
Hepsi de acýrdý elbet ANNE…
Hep söylediðim bir söz vardýr beni kamçýlayan.Hayata tutunmak,güçlü olabilmek ve asla vazgeçmemek adýna;”istediðin heryerde ve ne zaman istersen,kollarýný açýp sarýldýðýnda tutabildiðin yalnýzca kendinsindir.” lakin bilirim karþýlýksýz sevgi sadece senden gelir ANNE.
Küçüktüm,dizlerim kanardý haylazlýðýmdan.Yaralarýmsa kabuk üstüne kabuk baðlardý,aðlardým…Ama bilirdim her damlada içine akacaðýmý,ne olursa olsun seni yanýmda bulacaðýmý.Ýnadýna daha fazla aðlardým,sana “anne” diyen komþu çocuklarý kýskandýðýmdan.Daha çok yanýmda kal isterdim.Ýsterdim ki senden güç alýp, sende büyüyeyim. Ama sende büyümek mümkün deðilmiþ be anne ve ben sende hep çocuk kalmak istiyorum artýk ANNE.
Masal gibi gelirdi anlattýðýn gerçek hikayelerin.Can alýcý sözün çýnlar durur kulaðýmda “ küslük;bir tülbent eskisi kuruyuncaya kadardýr.Demek ki hayatta hiç küs kalmamak gerekiyor be yavrularým”. Kimi zaman bu yüzden canýmýzý yaksa da hayat,sayende rahat bir yastýk, huzurlu bir vijdanýmýz var ANNE.
Nasýl da yoktan var ederdin evladýn istediði için herþeyi ve yanýnda olmadýklarýnda nasýl da düðümlenir,bir su bile geçmezdi boðazýndan.Anlamak mümkün deðil elbet…Sadece seninle yaþadýklarýmý içime sindirip, yaþayacaklarýma ekleyerek,senin bir parçan olduðum gibi, senden bir parçayý da kendimde bulmak için çabalýyorum.Çünkü biliyorum anne olmadan asla anlayamayacaðým seni ve itiraf ediyorum seni anlamaktan korkuyorum, kendimi unutacakmýþým gibi geldiðinden.
Kimi zaman bir film þeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor, sana dair ne varsa.Bazen yetiþemiyorum içimdeki çokluðuna, bazense týkanýyorum.Ýtiraf etmeliyim ki týkandýðým an’lardan birindeyim.Çünkü ben göðsüne yaslandýðýmda, kokunu içime çekerek, nefes aldýðýný hissetmeyi seviyorum en çok ANNE.
Komþu çocuklarý sana “anne” diyebilirler,teyze kýzlarýnýn dediði gibi çünkü artýk kýskançlýðýmýn yerini seninle gururlanmak aldý anne.Çünkü ben seni ne kadar paylaþýrsam paylaþayým senin çokluðun hiç bitmiyor ve ben hep sende oluyorum ANNE.
Artýk benim de seni kocaman kucaklayacak kadar büyük ellerim var,asla parmaðýný tutmakla yetinmeyeceðim.Þefkatim var sana ve paylaþacaðým hikayelerim var, masal gibi.Seninle yer deðiþtirdiðim günlerim var geçmiþte de olsa dizlerimin deðil, içimin kanadýðý. Ama en önemlisi sonsuz dualarým var , þükürlerimle birlikte. Sömür beni sömürebildiðin kadar dilediðince, benden sonsuz izin sana. Çünkü sen benim en vefalý dostumsun, dostunum ben senin ANNE.
Merak etme her sabah týpký senin öðrettiðin gibi çýkýyorum evden, ayakkabýyý önce sað ayaðýma giyerek .Zaten öðrettiðin bazý þeyleri nedenini bile bilmeden yapýyorum, vardýr senin bildiðin ne de olsa anne.Yoldaki çöpçüye, sokaktaki simitçiye, yüzleri asýk olsa bile herkese selam veriyorum.Almazlarsa selamýmý, ertesi gün yine selam veriyorum daha içten bir gülümseyiþimle. Yine almazlarsa merak etme kýzmýyorum,kinlenmiyorum.Söylediðin gibi bana aðýr gelecek hiçbir olumsuz duyguyu beslememeye çalýþýyorum kendimde. Üçüncüde de alýnmazsa selamým, Allah’a havale ediyorum onlarý senin öðrettiðin gibi anne.Ama bilmeni isterim buralarda Allah’a havale edilen çok insan var çünkü burasý çok küçük bir þehir ANNE
Evimizin reisinin yanýnda, onurlu ve de tertemiz kalbinle her zaman evimizin direði olduðun için, hep yanýmda hissettiðim dualarýnla herþeyimi paylaþabileceðim yegane dostum olduðun ve de dostun olmama izin verdiðin için,en masum sevgin olduðumuzu her zaman bize hissettirdiðin için,sana ne kadar teþekkür etsem azdýr ANNE.
Ýyi ki varsýn, iyi ki varýz ve iyi ki biz bir aileyiz.



Sevgi ve Özlemlerimle
Sadece Senin Küçük Kýzýn



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þimdi Þile'de Olmak Vardý...
Bahar Temizliði

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Parmaðýmýn Ucuna Bir Sarý Deðse!
Gidiþler
Bazen Kaçmak Ýstiyor Ýnsan…
Martýlarla Gelen Mesajlar
Kendimi Döküyorum Satýrlara
Nasýl'mýyým?
Halet-i Ruhiye 24. 07. 2008
Belirsizlik
Seninle Ýçime Kazýnanlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sessiz Çýðlýk [Öykü]


Þennur Gür kimdir?

Hayatýn zerresindeki mutluluðu da,hüznü de dolu dolu yaþayarken bile tükenmeyen tebessümlerini sevdikleriyle paylaþmaktan gocunmayan,deli dolu ve sonsuz içten bir kýz çocuðu


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þennur Gür, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.