Hiçbir kış sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uğramadan geçmiyor. -Hal Borland |
|
||||||||||
|
Alkışlarla Veysel aramızdan geçerek kırmızı arabaya, şoförün yanına oturunca, Veysel'in babası "Gidiyoruz, herkes binsin!" diye bağırdı. Bu sesle bütün arkadaşlarım rakibim olmuş, önüme geleni itip kakarak kırmızı arabaya ulaşmaya çalışıyordum. Fakat geç kalmış, dolduğunu görünce, benim gibi dışarıda kalanlarla arkadaki diğer arabaya hücum etmiştik. Nasıl bu kadar çabuk dolabiliyor ve ben neden yetişemiyordum? "Tamam doldu!" denildikçe diğer arabalara seyirttim, ancak hiçbirine binemiyordum. Dilim dışarıda en son arabaya ok gibi fırladım... Tanrım, dışarıda bir tek ben kaldım, bir tek ben binemedim... Arkadaşlarımın kuş cıvıltılarını duyuyor, elleri kafaları camdan sarkmış, birbirlerine laf atıp şakalaşıyorlar, bense bir duvarın kenarına sinmiş onları izliyordum. Önce kırmızı sonra diğer arabalar yavaş yavaş, kornalarını öttüre öttüre kalktılar. En arkadaki araba da gözden kayboluca, Veysel'in babası derin bir nefes verip, yüzünde gülümsemeyle arkasını döndüğünde göz göze geldik. Yüzü değişti, eğildi ve "Sen neden binmedin?" diye sordu. Mırıltı halinde "Canım istemedi," diyebildim.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © irfan yıldız, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |