..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Mehmet Ceylan




21 Temmuz 2009
Penceremin Altýna Uzanmýþken  
Mehmet Ceylan
Pencerem ve ben.Saat sabahýn ikinci ve üçüncü saatleri arasýnda.Sýcak ile aramdaki sýradan bir 6-7 dakikanýn yazýya aktarýþmýþ hali.


:AFHA:
Havada kuru kaygýsýz bir sýcak, kaba saba damlalarla terliyorum, derimin üzerine geçen her bir damla canýmý acýtýyor, derimi sýzlatýyor ve ter damlasýnýn kayýp geçtiði her yerde hafif bir kaþýnma isteði.Tam o sýrada esen kuru, ferahlatýcý etkisi olmayan cýlýz rüzgar terli derimle temas ediyor.Terin tekrar kuruyup vücuduma dönmesi için fön etkisi yaratýyor.Hava-rüzgar ikilisinin planý harika iþliyor.Sürekli su ve mineral kaybediyorum.Döngü durmuyor.Bu kayba önlem almak için bir bardak su içiyorum .Bu eylem aldatýcý, anlýk ferahlýkla birlikte döngüdeki mineral boþaltýmýný kolaylaþtýrýyor.Yani benim plan onlarýn iþine yarýyor aksine.Sýcak tepkisini gizlese dahi rüzgarýn býyýk altý sýrýtýþýný hissedebiliyorum o an.Sonra benle dalga geçiþini.Benim daha büyük ve daha güçlü olduðumu ispatlamam gerek.Ýlk denemem baþarýsýzlýkla sonuçlanýyor.Plan kuruyorum bu sefer daha baþarýlý olabilmek için.Amacýmýn sadece rüzgarýn o pis gülüþüne iyi bir cevap verebilmek olduðunu fark ediyorum aslýnda ne kaybettiðim mineraller umurumda ne de su.Bu þeytan ikilisine de verebileceðim en güzel cevap bu umursamamazlýðý bir þekilde onlara anlatmak.Çareyi uzanýp birkaç þarký dinlemekte buluyorum sanki ne bunaltýcý bir sýcak ne de onun iþbirlikçisi ferahlatmak yerine kavurmayý tercih eden rüzgar varmýþ gibi davranýyorum.Louis Armstrong -What a Wonderful World- parçasý için play tuþuna basýyorum.Mp4’ün kalitesinden parça hemen çalmaya baþlamýyor.Þarký çalmaya baþlamadan hala aklýmdan sýcaðýn büyük ihtimalle anlayamayacaðýný ama rüzgarýn anlayacaðý hesabýný yapýyorum.Ýnandýrýcý olmak için kendimden emin bir þekilde kaygýsýz durmam gerektiðini hesaplýyorum.Tüm bunlar için kaygýlanýrken þarkýnýn ilk melodileri kulaklarýmdan süzülerek bedenimi esir alýyor.Sesin yaptýðý titreþim etkisi hücrelerime masaj yapýyor.Þimdi gerçekten kaygýsýz ve rahatým.Ardýndan Louis Armstrong söylemeye baþlýyor.
” I see trees of green, red roses too
I see them bloom, for me and for you
And I think to myself, what a wonderful world.

I see skies of blue, clouds of white
Bright blessed days, dark sacred nights
And I think to myself, what a wonderful world.

The colors of a rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands saying how do you do
They are really saying i love you.

I hear babies cry, i watch them grow
Theyll learn much more than I’ll never know
And I think to myself what a wonderful world”

Ne rüzgar benle uðraþýyormuþ meðerse ne de sýcak.Bana karþý kurulduðunu sandýðým komplo planlarý unutmuþum bile.Rüzgar daha bir serin, sýcak daha bir insaflý artýk.Ne kazanmam ne de kaybetmem umurumda.Mükemmel bir dünya’da yaþýyorum.Dünya yorulmak nedir bilmeden dönüyor, bu dönüþ onu daha bir mükemmel kýlýyor ve böylesine dönerken ondan ayrýlmaya çalýþmak gerçekten saçmalýk…

Mehmet CEYLAN
12/07/09 saat 2.00 - 3.00 arasý
Þarkýyý dinlemek isteyenler için:

http://www.numberone.com.tr/nr1/music/number_one_tv_milenium_top_100_listesi/louis_armstrong_what_a_wonderful_world_dinle.html

Þarký sözlerinin çevirisi için :

http://ceviri.alternatifim.com/data.asp?ID=2583&sarki=What%20A%20Wonderful%20World&sarkici=Louis%20Armstrong



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eski Sevgili ile Muhabbet
"Çaresizlik"
Yeniden...
Sarhoþ Bir Bülbül Sesi, Kesik Bir Akasya Kokusu, Molotof Kokteyli, Panzerler, Göz Yaþartýcý Bombalar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýstemiyorum [Þiir]
Zamansýz Gelen [Öykü]
20. Yy'a Bakýp 21. Yy'da Aynýsýnýn Olmasýndan Korkmak [Ýnceleme]


Mehmet Ceylan kimdir?

Ne zaman bu mütevazý çiftcamlý penceremin altýna uzansam, farkýna varamýyorum betimlemelerimin bu kadar abartýlý kaçtýðýný.

Etkilendiði Yazarlar:
Edgar Allan Poe, Elif Þafak, Orhan Pamuk


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet Ceylan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.