..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðýn hangi filizi köreltilmek istenmiþse, tersine o filiz daha gür büyümüþtür. -Freud
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Politik Roman > Bahattin YILDIZ




14 Aðustos 2002
Dansöz Kývýrmalarý-26.sh.  
26.SAYFA

Bahattin YILDIZ


Güneþ; yüksek oranda nemli havayla, insan vücudunu ýslak kavuruyor, terletiyordu. Aslýnda bedenlerden çýkan bildik saf ‘Ter’ de deðildi. Sanki vücudun deri altý yaðý, terle yoðunlaþarak akýyordu


:BJCF:
Akþama kadar arada Secret’inde yardýmlarýyla süren çalýþmasý sonu-cu Med’in kitabýndan þimdilik, sadece yüz yirmi sayfayý tarayýcýya okuta-rak, bilgisayara kaydýný yaptýrabilmiþti.
     Secret’in bürodan ayrýlmasýndan sonra bir þeyler atýþtýrarak çalýþma-sýna devam etti.
Bu kez bilgisayara yüklediði yüz yirmi sayfayý ‘Ýyi Ruhlar,’ sitesine kaydetme uðraþýndaydý. Ýnternet baðlantýsýndan sonra sitenin adresini yazarak okeyledi.

Web sayfasýna giriþ için ilk kez bu kadar süre bekliyordu. Beþ dakikayý aþkýn süreye raðmen bir türlü ana sayfa görünmemiþti. Telefon hatlarý çok dolu galiba, diye düþündü. ‘Durdur’ bütonuna basarak yenile komutu verdi. Deðiþen pek bir þey olmadý.
Birden hata mesajýyla karþýlaþtý. Mesaj kutusunu kapattý.
Ekran dondu.
Bilgisayarý yeniden baþlatmak zorunda kaldý.
Yeniden açýlan programda bu kez donma yoktu. Yeniden internet baðlantýsý yaparak, ‘Ýyi Ruhlar’ sitesine girme teþebbüsünde bulundu.
‘Sayfa görüntülenemedi’ mesajýyla karþýlaþtý.
Bu esnada masa üzerindeki cep telefonu mesaj uyarýsýnda bulundu...
Mesaj, web sitesinin teknik sorumlusu ‘TekSor’dan geliyordu. Mesajda, "Web sitemize virüs saldýrýsý oldu... En güncel anti-virüs prog-ramlarýný çalýþtýrdýðým halde, temizleyemedim. Haberin olsun" yazýlýydý.
Web sitesine neden giremediðini þimdi anlýyordu...
Virüs, her nasýl yapýlmýþsa siteye ulaþmasýný engelleyici kalkan oluþ-turmuþtu...
Bir kez daha sitenin ana sayfasýna girmeyi denedi.
‘Sayfa görüntülenemedi’ mesajýyla yeniden karþýlaþtý.
Teknik sorumlu bu sorunu çözemediðini belirtmiþti. Kýsýtlý bilgisiyle kendisinin özelde yapabileceði artý bir þey yoktu.
Sayfayý kapadý. Ýnternet baðlantýsýný koparacaðý esnada, ekranýn ortasýnda oluþan bir mesaj kutusu gördü. Mesajda, ‘Bir daha denemelisin- Antivirüs Deson&Neson’ yazýyordu.
Ber, gelen mesajý garipsedi. Deson&Neson lisanslý anti-virüs yazýlý-mý bilgisayarýnda kayýtlý deðildi ve ilk kez bu isimde bir yazýlýmý görüyordu. Siteye bulaþan virüs programýnýn bir oyunu olabilir, kuþkusu duyumsamasýna raðmen, denileni yaptý. Sayfaya tekrar girmeye çabaladý.
Çaba, meyvesini verecek gibiydi. Üst yazýlar görünür hale gelmiþti.
Bu sýrada helezonik yaya benzer bir þekil ekraný kaplamaya baþla-mýþtý. Ekran yeniden donmak üzereydi.
Bu þekil, ekraný tamamen kapladýðýnda, bilgisayarý yeniden baþlat-mak için düðmeye basacaðý bir anda, þeklin üzerinde bir mesaj kutusu oluþtu.
‘Helezonik biçimin en üstteki yay aralýðýný týklat- Anti virüs-Deson&Neson.’ yazýlý mesajýn direktifine uygun hareket etti.
Ýlk týklama sonuçsuz kalmýþtý. Ama, sanki bir þeyleri harekete geçirmiþti. Gri renkli helezonik þeklin yaylarý, yukarýdan aþaðýya doðru bir pompa gibi çalýþmaya, baþlamýþtý.
Yaylanma hareketlerinin serileþmesi nedeniyle bir türlü en üstteki yayýn arasýný týklayamýyordu...
Ber, bu animasyonal sessiz hareketleri bir süre izledi.
Þekil deðiþmeye, karma renkler almaya, garip figürler oluþmaya baþladý.
Ber, bekle-gör modundaydý. Bu arada bilgisayarýn hoparlöründen ürkütücü mekanik çýðlýklar duyuluyordu.
Sesler ve renkli görüntüler korkutucuydu. Ber de normal bir insan olarak korkuyu duyumsadý.
Ýçindeki ses, ‘ilerle!’ diyordu.
Bilgisayarýn komut merkezi ayarlarýndan, yavaþ hareket butonuna basarak, seri devinimlerde bulunan görüntünün ve sesin yavaþlamasýný saðladý. Þimdi þekil aðýr çekimlerde, ses ise badanajlý homurdanmalar düzeyindeydi.
Tekrar helezonik yaya dönüþen þeklin üst aralýðýný týklamak için harekete geçtiðinde, imleci hedefe yaklaþtýrdýðý anda geri püskürtüldü-ðünü gördü. Sanki hedef ile imleç arasýnda manyetik bir alan oluþmuþtu. Yinelemeler önceki sonucu deðiþtirmiyordu.
Dondur, komutuyla alaný dondurdu. Ýmleci alanýn ortasýna getirdikten sonra, dondur komutunu iptal etti. Hedef üzerinde imleci sabitleyerek týklayacaðý anda þekil yeniden deðiþikliðe uðradý.
Deðiþik þekiller, renkler göz kamaþtýrýcý, sesler kulak okþayýcýydý. Þekil, gitgide insan figürüne dönüþmeye baþlamýþtý.
     Deðiþim, güzel bir dansöz görüntüsü alýncaya deðin sürdü.
     Dansöz kýyafetli kadýn figürü daha önce görmediði güzellik ve iþvedeydi. Netleþen figür usulca kývýrmalardaydý. Dansöz, arka fonunda arada görünen yazýlarý, görüntüleri sallanan kýyafetleri ile yaptýðý hareket-lerle kapatýyordu. Ber, bir taraftan dansözü ve kývýrmalarýný izlerken diðer taraftan arka fonda bir görünüp kaybolan yazýlarý okumaya, arka fondaki figürleri izlemeye çabalýyordu.
Müziðe uyumlu hareketlerde bulunarak gitgide ritmini yükselten dansözün seri kývýrmalarý nedeniyle bir süre sonra arka fonu tamamýyla kapatmýþtý.
Ber, hipnoz olmuþ gibiydi. Gözlerini dansözden, kulaklarýný ezgiden alamýyordu. Ezginin sözleri, Markýz’ýn "Kývýr, kývýrttýr," isimli parçasýndaki sözlerine aþýrý benzerlik taþýyordu.
Dansöz’ün þeffaf ve kat kat elbiselerinin altýndan sýrasýyla bir çok yazýlar çýkmaya baþladý.
Bu mesajlarýn bazýlarýnda;
"Zengin olmak istiyorsanýz bu mesajý týklayýnýz!... Kumarhanemize bekliyoruz."
"Ýlerlemek, yükselmek istiyorsanýz benim gibi bir saða, bir sola, bir arkaya bir öne kývýrmalýsýnýz... Benim giydiðim; arada açýlan, arada kapa-nan, bir yeþil, bir kýrmýzý, bir gri ve karma renklere dönüþen kýyafetleri giymelisiniz ve ayrýca ortama uygun sesler çýkarmalýsýnýz."
"Elimdeki þarap kadehinin üzerini týklayarak, daha kývrak danslarýmý sunduðum web siteme bekliyorum."
Ber, imleci kadehe doðru getirerek týklayacaðý esnada, bilgisayardan "Sakýn yapma!" baðýrtýsýný algýladý.
Bu uyarý irkilmesine neden oldu.
Bu uyarýdan sonra monitörün ekranýndaki görüntü yatay olarak ikiye bölündü. Eþit bölünen ekranýn üstünde dansöz figürü, altýnda kalan ekran ise görüntüsüz ve boþtu.
Üstte kalan dansöz figürü doðum sancýlarý çekiyor gibi davranýþlar sergilemeye baþlamýþtý. Ýçinden bir çok dansöz kýyafetli figür çýktý. Bazý-larýnýn erkek, bazýlarýnýn bayan, bazýlarýnýn da üçüncü cins olduðu arada görünen cinsel organlarýndan anlaþýlan bu figürler, ana dansözün etrafýnda belirli bir yörüngeyi takip eden uydular gibi dönerek, kývýrmaya baþladý-lar... Dönmenin hýzlanmasýyla figürler bir kasýrganýn ancak Arizona çölünde oluþabilecek hortuma benzer görüntüler sunmaya baþlanmýþtý.
Onlarý izleyen Ber’in beyni dolanmaya, karýþmaya baþlamýþtý. Midesi bulanýyor, kusmak üzereydi...
Bu arada, alttaki boþ alanda bir takým figürler belirdi. Karýnca büyüklüðündeki figürler, çoðaldýkça çoðaldý. Her bir figürün küçük parmaklarý rakamsal, harfsel deðiþik simgelere benzeyen mermiler atýyor-du. Attýklarý, hýzlý bir þekilde karþý alanda bulunan figürlere ulaþýyordu. Kývýranlar kývýrmalarýný býrakarak, atýlan simgelerin kendilerine deymesini önleyici, yok edici simgeler oluþturdular.
     Þimdi; alt ve üst de bulunanlar birbirlerine karþý simgele savaþýmý baþlamýþtý. Simgesi yok olanýn figürü de yok oluyordu.
     Yirmi dakika boyunca süren bu karþýlýklý simgesel savaþým sonunda üstte bulunan figürlerin tümü yok olmuþ, bir kýsmý da kendiliðinden kaybolmuþtu.
     Alt ve üst gruplarý ayýran yatay çizgi silindi. Ekran normal görüntü-süne dönüþmeye baþladý.
     Normal sayfanýn ortasýnda beliren mesajda, "Tüm virüsler silinmiþtir. Ýþlemlerinize devam edebilirsiniz. Deson&Neson" yazýyordu.
Belki de; yeni bir programdý ve yazýlým þirketi, iradesi dýþýnda hayrýna yardýma koþmuþ olabilirdi diye düþündü.
     Ber, ‘program bul’ komutuna "Deson&Neson" yazarak arattýrdý. Bilgisayarýn hafýza kayýtlarýnda böyle bir yazýlým programýnýn yüklü olmadýðýný, yüklenmediðini bir kez daha anlamýþtý.
     Ýsimler de yabancý gelmemiþti. "Deson ve Neson," isimlerini sanki daha önceden duymuþ gibiydi. Hafýzasýný yokladý.
     Aniden anýmsayan insanýn davranýþýný sergiledi. Oturduðu koltuktan ayaða fýrladý. Deson ve Neson ismine sahip kiþilerle Med sayesinde sanal alemde tanýþmýþtý.
Med’in anne ve babasýnýn isimlerinin Neson ve Deson olduðunu, sanalýnda tanýþtýðý ve yüzlerini gördüðü bu insanlarýn ayný kiþiler oldukla-rýný Yansý’nýn evinde bulunan aile albümündeki fotoðraflardan öðrenmiþ-ti...
Zihninden ihtimalli düþünceler geçti.
Olabilir miydi?...
Þimdiye kadar þüpheyle baktýðý sanal olaylarýn bir çoðu gerçek alemde karþýlýðýný bulmuþtu. Sanal yaþam ile gerçek yaþam neredeyse birbirinin içine girmiþ, homojenleþmiþti. Sanal; gerçeklikle, gerçeklik ise sanalla karýþmýþtý.
Neden olmasýn dý?...
Med, sayesinde gerçekleþen sanal görüþmelerinin birinde ilk ve son kez görüdüðü Deson ve Neson’un, iyi ruhlarýn mücadeleyi baþlattýklarýný ve alan olarak interneti tercih ettikleri anlamýndaki sözlerini anýmsýyordu.
Ýyi Ruhlar web sitesine yapýlan virüs saldýrýsý nedeniyle oluþan figürlerin davranýþlarý, bunun karþýsýnda onlarýn yok edilmesine benzer bir olayý rüyasýnda yaþamamýþ mýydý?... Belki de yaþatýlmýþtý.
     Ber, gecenin karanlýðýna kalmak istemiyordu. Bunlarý daha sonra irdelemesi gerektiðini düþünerek, açýlan web sitesinin ana sayfasýna girerek, ‘Med’den alýntýlar,’ linkini týkladý. Bir duyuruda bulunmak istiyordu. Yazý karakterini büyük ve altý çizgili olacak þekilde ayarlayarak, "Faili meçhul bir cinayete kurban giden ve sitemizde yayýnladýðýmýz birçok yazýnýn esin kaynaðý; asýl adý Medayih olan Med isimli Psikologun, ‘Kitle Psikolojisi ve Zihin Kontrol Mekanizmasý ile Yönetim karþýsýnda Demokrasinet,’ isimli kayýp kitabý bulunmuþtur. Sitemizde bölümler halinde yayýnlanacaktýr," ana baþlýðýndan sonra altýna ‘Ýlk yüz yirmi sayfa-sý,’ yazarak link oluþturduktan sonra anýlan yeni sayfaya, bilgisayarda kayýtlý dosyasýndan kopyalayarak, yapýþtýrýp, kaydet komutunu kullandý.
Kullanýcý modunda kontrol ettiðinde kaydýn hatasýz gerçekleþtiðini görerek, web sitesinden çýktý.
Çalýþmaya devam edebilecek enerjisi kalmamýþtý.
Netten ayrýlacaðý esnada, ‘mesaj geldi’ uyarýsýný yeniden aldý. Mesaj, kendisinde kayýtlý olmayan bir e-posta adresinden geliyordu.

Mesajý açtý.

     Mesajda, "Borcunu ödemekte hindi, alacaðýnda þahin olan, ocaðýmýzý söndüren, bu acýyla kalp krizi geçirerek fiziksel yaþamdan ve çocuklarýma doyamadan erken ayrýlmama neden olan sorumlularý sorgula-maya geldim- Annen."

     Birileri kendisiyle kafa buluyordu...
     Bir mesaj daha geldi.
     Ber, bu mesajý da açtý.

     Mesajda, "Ýþlemediðimiz bir suçtan cezalandýrýlýp, Tut-Býrakma KursEvinde soygun eðitimi almamýza neden olanlardan, aldýðýmýz eðitime göre yaptýðýmýz soygun uygulamasýnda ölümle anýnda infazýmýz yapýlýrken, dolmuþ parasý dilendirecek aþamaya getiren büyük soyguncu-larý, hortumcularý cezasýz býrakan çeliþkili, eþitsiz, adaletten uzak yasalarý ve düzenleyicilerini sýgaya çekmeye geldik.- Kur&Bes."

Ber, okuduðu mesajlarý silmeden minimize ediyordu. Mesajlar üst üste geliyordu.

     "Sesimi duymayan kulaklarý açmaya, beni görmeyen gözlerin görmesini saðlamaya, iradem dýþý düzenlemelerle, beynimi etkileyerek beni çýldýrtan ve intihar etmeme neden olan fiziksel ve ötesi dünyanýn kötü ruh gruplarýný çýldýrtmaya geldim- Avukat Artsa."
"Amaç ve çýkarlarý için kullanýp, kullandýrarak kanlarýn dökülmesine neden olanlarý, gerçeði gizleyenleri, insani deðerleri satanlarý ve alanlarý, senaryolarýný fark eden ve bunu açýklamak isteyenleri anýnda yok eden düzenleme grubunu ve yandaþlarýný deþifre etmeye geldim... Yerel Düzen-leme Grubunun deþifresi, faili meçhul cinayetlerin aydýnlanmasýyla gerçekleþecektir. Yerel Düzenleme Grubunun sorgulanmasýyla, yurt dýþýnda bulunan Genel Düzenleme Merkezine de ulaþýlmýþ olacaktýr. Ad kenti Mahalli Düzenleme Grubunun ve yan kollarýnýn barýndýðý adresi bildiriyorum; "Ölüm Sessizliði Mahallesi. Uzi sokaðý. No.9mm. DüzÝzUygDen-Dom Holding co. Þti. Ad kenti. – Rutbin."
     
     "Kasýrga kadar büyük, etkili, dehþetli ve korkunç hortumsal soygunla iþ bulma olasýlýðýnýn neredeyse sýfýrlanmasý karþýsýnda düþük ücretlide olsa bulabildiðim ‘Ýstersem Soyulurum’ isimli bankadaki güven-lik görevimde, beynimi belirli kurallar ve korkularla yýkayarak beni ‘Kraldan kralcý,’ yapan düzenleyicilerden, uygulayýcýlardan... Saðlýksýz çocuðumla eþimin geleceði için görevimden alýnmamak ve hatta bir kaç kuruþ daha fazla para kazanabilme ihtimaliyle KursEviEðitmen’inin elindeki silahýna bedenimi hedef göstermeme neden olanlardan... Bes ve Kur’un bu soygunu gerçekleþtirmesine ortam hazýrlayanlardan... Özelde, ölüm anýmda son arzum olarak kýzýma bakýlmasýný dilediðim halde, bu dileðimi kulak arkasý ederek, gruplarýnda tartýþmaya dahi açmayan ‘Ýster-sem Soyulurum Bankasýnýn Þube Düzenleme Grubu Baþkanýndan...’ hesap sormaya geldim.- Ýstersem Soyulurum Bankasý Geçmiþ Güvenlik Görevlisi."
     
"Düzenleme Grubunun raporlarýna karþý insani deðerler anlamýnda sürekli sapma oluþturmasý nedeniyle, alt uygulayýcýlar tarafýndan hunharca yargýsýz infaz edilmiþ olan deðerli arkadaþým Sapcanedost’un, mezarý baþýnda edindiðim duygularla çýkardýðým ezgiyi, katline ferman verenlere ve yandaþlarýna yararlý olabilecek þekilde sözlerini kýsmen deðiþtirerek, kendisine mal eden sanat hýrsýzý Markýz’dan, onun gibilerden ve onu oynatarak, onunla oynayarak, bireysel çýkarlarý için halklarý kandýrmak amacýyla hareket edenlere bir kaç ezgim olacak- Mar Kenti Yerel Ozaný."

"Emeðin, artý deðer olduðu ve sermaye tarafýndan sömürüldüðüne yönelik tespitlerimi içeren felsefemi kullanarak, belirli çýkar yapýlarýný oluþturan bazý aydýnlarýn, bazý iþçi sendikasý yönetici ve üyelerinin, örgütlerin, iç ve dýþ sermaye gruplarýna kendi bireysel çýkarlarý için boyun eðmesine, emekçilerin seslerini pasifize etmelerine daha fazla sessiz kalamadým. Baðýrtým kulaklarýnýzý ve ceplerinizi delecektir.- Bir Materyalist felsefeci."

"Irk, dil, din, mezhep, görüþ ayýrýmý gözetmeksizin herkese ve herkesime yapmýþ olduðum insani temelde kardeþlik çaðrý özünü saklayanlara... Tasavvuf felsefemi, birkaç ilahiye, semazen ve raksýna indirgeyerek salt turizmden gelir saðlamaya çalýþanlara ve onlara uyanlara... Dergahým, ýslah olma niyetinde olanlar için umut dergahýdýr. Kötü temelde kin, nefret, bozgunculuk, zulüm yapma amacýndan vazgeç-meyenler için ise umutsuzluk dergahýdýr. Onlar, kardeþlik felsefemin manevi atmosferini tamamýyla yok etmek üzereler... Zalimlerden olanlarý dergahýmdan ve çevresinden kovmak için geldim!... -Bir Tasavvuf Grubu Lideri."

"Kendi partisinden olmayan meleði; þeytan... Kendi partisinden olan þeytaný ise melek gören ve gösteren, anlayýþýyla hareket eden siyasilerden ve siyasetten uzak durulmasýný defalarca tavsiye etmiþ ve bu anlayýþtan Allah’a sýðýnýlmasýný beyan etmiþken; benim dergilerimi okuyarak aydýnlanan öðrenci ve öðrenci adaylarýma liderlik yaparak çýkarlarý için, tavsiyelerimin aksine hareket eden ve etmelerini saðlayanlara...
     Kurân tefsiri dergilerimi çýkar amacýyla kullanan, bir kýsmýný deðiþtiren, bir kýsmýný eksilten, bir kýsmýný hasýraltý eden, safdil inanmýþ gönüllerin farklý yorumlamalarýný saðlayarak, iliþkide bulunduklarý veya bulunmak istedikleri çýkar gruplarýyla ortak çýkar hesabýna girenlere...
‘Zalimler için yaþasýn cehennem’ sloganýmla, ‘Zalimler için bir anlamda Dünya’da onlarýn Cehennemi sayýlýr...’ içerikli yorumlarýma karþýn zalimlere kan ve destek veren ayrýca bu anlayýþtaki politik kiþileri överek onlarýn alt tabakayý sömürmesinde, onlarýn Dünya’yý kendi cennetlerine çevirmelerine basamak olan bazý ‘abi’ lakaplýlarýna sözlerimi anlamlandýrmaya geldim. ‘Zalimler için ve zalimlerle iþbirliði yapanlar için yaþasýn cehennem!’ - Bir Kuran Yorumlayýcýsý"

"Ýnsan sevgisi dolu deðerlerimizi bir kaç folklorik ögeye, bir kaç ezgiye hapseden; elini, belini, dilini Hýzýr paþalarýn hizmetine sunan bir kýsým sahte canlarýn ve onlarýn peþinden giden bazý safdil canlarýn kulaklarýna yeni ezgilerimi üflemeye geldim. –Bir Halk Ozaný"

"Kýssalara girmiþ olan ‘Bir müridin nefsini tüm kötülüklerden temizleyinceye kadar bir lokma bir hýrka düsturuyla hareket etmesi gerektiðiyle ilgili tavuk öykümü bazýlarýnýn kafasýna vura vura anýmsat-maya geldim...
Siz ve yardakçýlarýnýz benim adýmý kullanarak oluþturduðunuz tarikat veya baþkaca adlarla, býrakýn bu kademeye gelmeyi, ilk kademeyi dahi atlayamadan helal olmayan rýzklardan, haramý kendisine ilke edinmiþ fakirlerin sofrasýndan çalan hýrsýzlarla ortak hareket ederek ve ayný masayý paylaþarak patlayýncaya, çatlayýncaya kadar yemenizden þiþen göbek derilerinizde def çalmaya geldim.
‘Biz o kademedeyiz mi diyorsunuz?...’
O halde kanýtlayýn. Ama boðaza, kola, göðüs boþluðuna þiþ ve býçak sokmayý kanýt olarak kabul etmiyorum.
Beni bazý safdil müritleriniz mi sandýnýz.
Biraz önce yemiþ olduðunuz ve þu anda önünüzde olan tavuk parçalarýna "Kum Biiznillah! (Allah’ýn izniyle kalk!)" deyin. Bakalým tavuk parçacýklarý birleþip canlanabilecek mi? – Bir Tarikat Lideri "

"Ayný makus tarihi bilerek ve isteyerek defalarca yaþatanlara, yaþamasýna neden olanlara karþý duruþ göstermeyenlere; ‘Bir nehirde iki kez yýkanýlmaz,’ öðretimi bu yönüyle de açýklamaya geldim.– Bir Filozof"

"Ülkeleri ülkelerle, ülkeyle kendi insanýný, ülke insanlarýný birbiriyle ve kendi yararlarýna vurdurtan, kýrdýrtan, onlarý köleleþtiren tüccarlara karþý, mazlum kölelere korunmalarý için gladyatör arenasýnda kullandýðým kalkanýmý hediye etmeye geldim. – Bir Gladyatör"

     "Sömürgeci ülkenin askerine karþý canýmý ortaya atarak attýðým ilk kurþun anýnýn üzerinden, uzun yýllar geçmeden, torunlarýmýzýn zararýna, kendi bireysel çýkarlarý için bazý iç ve dýþ sömürgecilerin lehine zihin kontrol yöntemleri, beyin yýkamalarla hizmet sunan bir kýsým meslektaþ-larýma kanlý gömleðimi utanç duymalarý için hediye etmeye geldim. – Bir Gazeteci."

     "Dünyayý maðaraya çevirerek insanlarýn dýþarýyý görmesini engel-leyen, duvarda oynattýklarý kuklalarla oyalayan kötü güce nispet, insanlarýn gördüklerinin yanýlsama olduðunu öðretmeye, onlarý maðara dýþýna çýkararak yaþamýn gerçekliðine bakmalarýný saðlamak için geldim. – Bir Filozof."

"Veba her yerde... Bazen bir müzik notasýnda, bazen bir ufak yazýda, bazen bir reklamda, bazen bir seste, bazen bilgisayarda, bazen namlunun ucunda, bazen daraðacýnda, bazen bir filmde, bazen bir kitapta, bazen bir tiyatro oyununda, bazen bir oy pusulasýnda... Veba her yerde... Vebayý yeniden yorumlamaya ve vebadan korunmanýz için dünyanýza þifalý bitki-ler ekmeye geldim. – Bir Yazar"

     "Oynanan oyunlara karþý demokratik tavýr koyup, demokrasinin ve demokratik uygulamalarýn önündeki tüm engelleri kaldýrmak ve oyunlarý boþa çýkarmak yerine, baskýdan ve þiddetten medet uman þahinlerin yanlýþ politikalarý yüzünden, silahý tek çözüm yolu olarak gören oluþmuþ veya oluþmasý saðlanmýþ illegal örgütün üyeleriyle zorunlu askerlik görevim esnasýnda yakýn ve sýcak temasta yüzleþmem sonucu öldürülmüþ bulun-maktayým.
     Gözü yaþlý niþanlým bir baþkasýyla evlendi. Annem acýma dayana-mayarak öldü. Babam hala bunalýmda. Önümde yok edilmiþ bir ömür...
     Legal ve illegal þahin gruplarýna soruyorum
     Merak ediyor ve soruyorum. Yanýtýný bildiðim soruyu... Bütün bunlar ne içindi?... Kimin içindi?... Ne elde edildi?... Deðer miydi?... Baþka çýkar yol gerçekten yok muydu?... Akan masum insanlarýn kaný sizin kanlarýnýzýn renklerine yakýn renkler deðil miydi?... – Yeðenin Mus."

     "Halký soyan derebeyden alýp soyulan halka daðýttýðým efsaneleþmiþ hikayemi tersine çeviren eþkiyalara ‘yuh’ demeye geldim. – Halk kahramaný bir eþkiya."

     "Ýþgalci devlet askerinin kýzýmýn yaþmaðýna el uzatmasý üzerine kentte baþýný çektiðim direniþle kurtulan bölgemizdeki üniversiteye emanet ettiðimiz insanlarýn bazýlarý, torunumun yaþmaðýný çýkarmadan giremeyeceðini mi emrediyor ?... Doðrumu bu?... Yanlýþ mý duyuyorum?... Yanlýþ mý görüyorum?... Dereceli gözlük ve kulaklýk almaya geldim!... – Halk kahramaný Bir Milis."

     "Baba, diyerek taptýðýmýz ülkemizin derin devleti yöneticilerinin savaþ bahanesi elde etmek için azmettirmesi ve yardýmýyla gerçekleþtirilen saldýrýdan sorumlu olanlarla zihniyet mücadelesi yapmaya geldik. Bu bir Habil-Kabil savaþý olacaktýr. Tarih yeniden yazýlacaktýr. –11 Eylül Saldýrýsýnýn Maktulleri."

     "Kalabalýklara; bu yolun çýkmaz sokak olduðunu, durmalarý ve farklý düzgün bir yol izlemelerini içeren þiirimle baþkaca þiir ve yazýlarýmý okuyup benimseyenlerin, zamanla eleþtirdiðim özellikteki kalabalýklara karýþmýþ olduklarýný görüyorum. Bir kez daha, belki de binlerce kez daha bu þiirimi okumaya geldim. ‘Durun kalabalýklar!...!’ – Bir þair ve yazar"

     "Irk, dil, din ayrýmý gözetmeksizin ülke ülke yaptýðým Kelle koltukta mücadelemi, beni bir tiþört logosuna indirgeyerek tüketim toplumuna sunan, mitimi boþaltanlara karþý kendimi yeniden tanýtmaya geldim. – Bir Gerilla."

     "Psikoloji bilimi araþtýrmalarýma kaynaklýk yapan, koþullanmayla ilgili köpek deneyimi, amacý dýþýnda ve kendi çýkarlarýna kullananlara... Bazý kitle iletiþim araçlarýný da kullanarak belirli koþullandýrmalarla toplumun ve bireyin iradelerini ve zihinlerini etkileyerek, yarar temin edenlere, bu deneyimden yararlanmalarýný yasaklamaya, insanlarý bu koþullandýrýlmalara karþý korunma metotlarý öðretmeye geldim. –Bir Psikoloji Bilimcisi"

"Kötülerin, kötü olduðuna inanmayanlara; onlarýn kötü olduðunu kanýtlamaya geldim. Ýyi maske takarak örttükleri beyinlerinin bilinçalt-larýna gireceðim. Birkaç terapi seanslarý sonucu açýða çýkacak bilinçalt-larýný hep birlikte izlemeye davet ediyorum. Ýzlemek ücretsizdir. Çocuk getirilmesi rica olunur. Bu benim en büyük uygulamam olacak... –Bir Psikanalizt."

     "Dinler arasýndaki ayýrýmlarý kullanarak el altýndan medeniyetler savaþý söylemini yayýp sonra inkar eden güç ve çýkar çevrelerinin oluþturduðu, Dünya Derin Yönetimine bizlerinde diyecekleri olacaktýr. Onlarýn ‘Ulusa Sesleniþ’ konuþmalarýna, ‘Uluslardan Sesleniþ’ baþlýðýyla yanýtlar vereceðiz. Evet, savaþ medeniyetler savaþýdýr. Bizim tarafta; farklý din ve görüþten uluslar, onlarda ise derin yönetim ve o yönetimden arta kalanlarla beslenenler olacaktýr. Bu savaþ; iyilerin, kötülerle savaþýdýr. Dünya uluslarýnýn ve bireylerinin kardeþliði kabul ettiðimiz üst felsefe olmuþtur. – Dünya Ýnsanlarýnýn Fiili Temsilcileri."

     "Ülke içinde karýnca kararýnca olan demokratik yapýyý türlü bahanelerle sekteye uðratan, dýþtaki büyük güçle iþbirliði yaparak içteki egemenliklerini sürdürüp halkýn seçtiklerinin hareket alanýný ve halkýn isteklerini yok edici daraltmalara neden olanlarýn, en sonunda seçilmiþlerin bu þekilde ki felsefeye reaksiyon göstererek ve onlarýn egemenliklerini sonlandýrmak için ayný dýþ güçden referans almak zorunda kalmasýna neden olanlara, vatan millet, sözcülerini tartýþmaya geldim. –
Bir vatansever politikacý"

     Mesajlar sayýlamayacak kadar çok ve seri halde geliyordu. Açmaya bile yetiþemiyordu...

     Ýçeriðini okumak yerine gönderici isimlerini okumaya baþladý. Kýzýlderililer, siyahderililer, beyazderililer, sarýderililer, Güney Afrika-lýlar, Vietnamlýlar, Hiroþima, Nagazaki maðdurlarý, Koreliler, Somaliler, Afganlýlar, Ýranlýlar, Iraklýlar, Yugoslavyalýlar, Lübnanlýlar, Türkiyeliler, Filistinliler, Kýbrýslýlar, Kuveytliler, Halepçe’liler, Kamboçyalýlar, Rodez-yalýlar, Kolombiyalýlar Liberyalýlar.. ve daha niceleri. Zulme uðramýþ tüm dünya uluslarý ve bireylerinden geliyordu mesajlar.
     Göndericilerin isim ve tabiiyetleri mesajýn içeriði konusunda duyumsamalar da veriyordu.
Göndericilerinin bir çoðu kendisine yabancý gelmiyordu. Tanýmadýðý isimlerden de mesajlar geliyordu. Yüzlerce mesajlarý bu akþam okuyabilecek gücü kendisinde bulamadý. Gelen mesajlarý kayýt klasörüne yönlendirerek, otomatik kayýt yapýlmasýný saðladý. Gelmekte olanlarý ise engelleyerek, ertesi gün alma kararý verdi.

     Sanki, yakýn tarihte yaþamýþ bir þekilde ölmüþ veya öldürülmüþ insanlardan, gruplardan mesajlar geliyordu ve çoðu anlamlýydý. Anlamlarý algýlayabiliyordu.
     Tarih, ilk kez bu kadar yalýn gerçeklik sunuyordu. Sanki Ölü Tarih hortlamýþtý...
Ölüm sonrasý üzerlerine ölü topraðý serilmesi ve onlarýn ‘gerçek’ gerçekliðini devam ettirecek dirilerin kalmamasý üzerine ölü topraðý serilmiþ yaþayanlarý uyandýrmaya gelmiþlerdi.
Þimdiye kadar dilsiz, kör, saðýr, duygusuz olarak tanýmlanan ve onun dili, gözü, kulaðý olduklarýný söyleyen bir kýsým yalan söyleyen tarihçileri ve onlarý motive eden güçleri bertaraf edecek gerçek tarihçilerin yeteri kadar olmayýþý, olanlarýnda yeteri kadar kendisini temsil edememesi nedeniyle, bizzat gerçek tarih barýndýrdýðý gerçekliðini, kiþilerini, olayla-rýný canlandýrarak diriliþe geçmiþti. Tarihin gerçekliði, anýn ve geleceðin gerçekliðini de þeffaflaþtýracaktý. Bu bireyin iyiliðineydi. Zihinsel hipnozun ortadan kalkmasýna neden olabilirdi...
Tarih, yalan söyleyen tarihi yargýlamaya, kendisini katleden yalancý tarihten intikam almaya onu yok etmeye gelmiþti. Gerçek tarih kendi gerçekliðini yazmaya baþlamýþtý. Ýnsanlýk yararýna olacak diyalektik, determinizm ancak bu bilinçle gerçekleþecekti. Yalan geçmiþ üzerine bina edilen yapýnýn; ‘aný’da, ‘geleceði’ de yalanlarla dolu olacaktý... Böylece insanlýk evrimi; canavarlaþmaya doðru deðil, insanlaþmaya doðru dev adýmlarla ilerleyebilecekti...

     Med ile anne ve babasý olan Neson ve Deson’un sözünü ettiði savaþ baþlamýþtý. Sanal Ýyi ruhlar, egemen kötü ruhlara karþý bayrak açmýþtý.
Gelen ve kaydedilen mesajlardaki gönderici listesini gözleriyle tekrar taradý.
Peki, Med neredeydi?... Neden o da kendisine mesaj gönderme-miþti...
     Birden, Ýyi Ruhlar sitesinin teknik sorumlusuna, sitenin virüs saldýrýsýndan kurtulduðuna dair bilgi vermesi gerektiðini anýmsadý.
Cep telefonuyla, Teksor’a bu yönde mesaj yazýp gönderdi.


                         ***


Devamý: 27. Sayfa'da



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Istakoz Büyüsü / 14. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 10. Sayfa
Kimlik No 666 / Kontes Princ - 1
Kimlik No 666 / Kont Drakula - 1
Kimlik No 666 / Arka Kapak Yazýsý
Istakoz Büyüsü /6 Sh.
Istakoz Büyüsü / 13. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 16. Sayfa
Kimlik No 666 / Baþlangýç Bölümü
Istakoz Büyüsü / 15. Sayfa

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saddam, kýzý Irak ve tecavüzcü Bush... [Eleþtiri]


Bahattin YILDIZ kimdir?

Soyutlamalarý seviyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Asimov, King, Kafka, Dostoyevsky...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahattin YILDIZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.