Şahin bakışlı, ahu gözlü, şirin davranışlı ve tatlı sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun |
|
||||||||||
|
Nasıl da kopuğum kendimden. Bu ben değilim oysa ki... Oysa ki gülerdi yüzüm benim en zor anlarda bile. Ya şimdi... Sanki dudaklarım bir daha hiç açılmacasına kenetlenmiş birbirine. Öyle sıkı ki beynim bile hükmedemiyor o iki yumuşacık şeye. Gözlerimse bir hayvanın gözlerinden farksız... Boş ve anlamsız... Çok uzaklarda kaybettiğim bir şeyi arıyor sanki. Demek bunları da yaşamam gerekiyormuş. Bu dünyada nefes almam için kendimden kurban etmem gereken kim bilir daha kaç yanım var... İşte böyle bir şey nefes almak. Onun istediğini kendinden çekip vermedikçe soluk alman yasak. “İşine geliyorsa” dercesine sırıtıyor hayat baktığın her köşede. İstemiyorsan da burada olmaya hakkın yok... Hadi şimdi istemiyorum de. Gülerler sana bir zamanlar dost sandığın yüzler. Kimisi vah der geçer, kimisi de en fazla bir gün ağlar dökülen insanlığına. Doğrularının taşındığı treni beklemek boşuna. O tren asla yola çıkmayacak bunu biliyorsun. Gelmeyecek trenleri kaçırdın sen hayatında zaten. Olmayacaklara dua ettin. Asla sevmemen gerekenleri sevdin. Seni seven insanlara dönüp bakmadın bile bir kerecik olsun. Çünkü onları asla görmeyecek kadar doldurmuştun kendini yalanlarınla. Yalanlarına boğmuştun hayatını. Çok uzak diyarlarda ki havayı solumak istedin sen. Ve işte bunu kaçırmadı hayat. Tam nefesi ciğerlerine çektiğin anda öyle bir sille patladı ki yüzüne, kendine gelmen bile mümkün değil artık. Çünkü kendine söylediğin yalanların yağlanmış elleri artık tam boğazının üzerinde. Hepsi sımsıkı tutmuş en ufak hareketinde o çok uzaklarda ki atmosferi boğazına düğümlemek için fırsat bekliyor. Hadi şimdi istemiyorum de. Hadi kımılda olduğun yerden, neye yarar ki. Hepsi de kapkara çukurlara gömer seni. Ve oralarda ömrünün sonuna kadar hapseder sen sandığın her şeyini. Hadi kımılda....
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ebru, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |