Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Sırtını verip dinlenmekten başka Bana en güzel dua sevdiklerimin gözyaşları Ve yeter bana taşımda ruhuna el değmemiş yazsa Bilirim ki en saf olan gözyaşı Ve çıkarsız teslim olan ruhun varlığı Varsın beni cezalandırsın Gözlerime inandığım için yaksın Gözlerim mi gerçek, göremediğim mi Onlar bile yıkanırken canımı yakar Ama görmediğim bir şey hiç canımı yakamaz ki Ben gördüğüm her şeyi herkesi her haliyle kabul ettiysem O da beni inançsızlığımla kabul edecek kadar büyük değil mi Mezar taşı bile öldükten sonra başımda bekliyorsa O toprağımdan gelen çiçeğe can vermez mi Yağmurlar bir gün mutlaka yağacaksa Bulutlar mezarımı hiç es geçer mi O yağmurlar barajları bile doldururken Mezarımın payına bir damla da olsa düşmez mi Ve sevdiklerim her gün başkaları için ağlarken Dua niyetine bir damlası da benim için düşmez mi Ve ona akan her gözyaşı kutsalken Bana akana hiç mundar denir mi Sözde yaratırken gösterdiği cömertliği bana Yok olduktan sonra da göstermez mi O eğer gerçekten O'ysa Ve eğer gerçekten varsa Benim inancım ona hiç gerekir mi
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Seyda Kesikoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |