Çocukların eğitimi, zaman kazanmak için nasıl zaman yitireceğimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau |
|
||||||||||
|
hayata olan uzaklığımdı onlarla aramdaki mesafe İşlem dışı kayıtlar kayıtsız yapılamayan işlemler arasında yüzü kalınca dikilmiş çocuklar / yüzlerinde kalın çarpılarla surat asan adamlar beyaz önlüklüler ve bankalarda demir kravatlılar kollarında herkes ölümü taşıyor oysa Dışarısı taş dışarısı egzozlara karışmış kaçışan işgal Dışarısı kumdan kalede dönüp duran binlerce eşgal ordaydın duy ki ey tüm harflerin aynı hızla yola çıktığı o anda sözlerini zarifçe örecek kollar arayan o kadınlar ve ben sırtımda şaşkıdan bir kamburla dikeldim yaşama öyle durdum hoyratın karşısında öyle kirpi haydi tüm yolcular faytona ayak sesleri atların bir de iri gözlerinde at gözlükleri iyi geliyor atların delice sayıklaması göğü dörtnala ben atlar dedim küçük kıza ve ayağı demir çubuklu adama adam duyamıyordu dışarı denen kendinde şeyi anlatamadım direnişi o yukardaki burjuvaların patlamış silikon dağlarına / akşama değin sürüdüm sarkmış hıncımı Ah bileydim dedim şurda varlık nedir yaşamak Yaşamak bir yokluğa yamanmak ısrarla kredi kartları kaskatı kader ve iktidar savaşları arasında tekerlekli sandalye ne kolay gidiyor bir dokunuşla ne kolay ve yüzünde hüzünlü uzun bir tren yoluyla, kız annesinin eline asılıyor, altında uçurum raylar yalnızlık donuyordu sesinde ve hayat ekmeği bölüyordu kırıntılara Sesinden artakalan ziyan Deli bir uçurtma yükseliyor şimdi tren yolundan (şurda burda veya orda yayınlandı.ne önemi var? sen okudun ya.../)
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © leyla karaca, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |