Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. / Nasılsan öyle gel. -Mevlânâ |
|
||||||||||
|
Halk Huzurunda Pespaye Akil’ler’e 01 ŞUBAT 1425 PAZAR Politika ve Propaganda J.M.DOMENAON 08 - 13 Budur benim çabam. Adanmak özlem çekerek. Dolaşmak günler boyu. Güçlenip gelişmek../..Derken../..Binlerce kök salarak… Kavramak hayatı../…Derinden../.. Ve ortasından geçerek acının. Olgunlaşmak. Hayatın ötesinde. Taa ötesinde zamanın. Raıner Marıa RILKE *** Aklın öfkesidir konuşan. Öfke'nin aklı değil. Eleştirmiyorum. Yeriyorum../..Kınıyorum../..İtiraz ediyorum. En insani hakkımı kullanıyorum ** Kimse bana ikna olmadığım-olamadığım herhangi bir insansız kutsallık adına hitab edemez.! Kanun kuvvetinde kararnamelerle sevab ta işleyemem günah ta. Kimin hükmü olursa olsun../..Hiç farketmez. Keyfiyyetim bilir. Kimsenin keyfiyyetine tabi olmak zorunda değilim. Günahımın da sevabımın da bedelini kendim öderim. Keyfiyyetimin-tercihlerimin- bedelini kendimden başkasına ödetmem-ödetemem. Ne silah zoruyla ne propaganda yoluyla. Hiç kimseyi keyfiyyetime davet te etmem alet te etmem. Kendimi kendim beslerim. Kimseye kendimi besletmem. Kardeşlerim kardeşlerimdir../..Hizmetçilerim değil.. Yoldaşlarım yoldaşlarımdır.../..Eşşeklerim değil. Sevgilim sevgilimdir../..Şeyimin şeyi değil. Eşim eşimdir../..Kapımın eşiği değil. Çocuklarım çocuklarımdır../..Yaşlılık sigortam değil. Aslan kral kaplan monark tanımam. Allah'ın arslanlarına kaplanlarına karnım tok. Allah'ın kuluna kul; insanına insanım. İçiboş sloganlarla kulluğumdan insanlığımdan çıkamam. Kimse beni dolduruşa getirip bilmediğim tanımadığım yolculuklara çıkaramaz. Muhtemel Cennet vaadleriyle BİR ÖMÜRLÜK DÜNYAMI CEHENNEME ÇEVİREMEM. Kimsenin yolunu kutsamak zorunda değilim. Keza. Kimse de benim yolumu kutsamak zorunda değil. ** Kimsenin mealine de ihtiyacım yok. Kendi mealim ortada dururken. Kendi hal-i pür melalim ortada dururken. Yok kimsenin mealine ihtiyacım. ** Önce beni tefsir etsinler. Müfessir hazretler. ** Beni tanımayan nasıl tanısın Tanrı’yı.? ** Yanı başında benimle konuşamayan. Nasıl konuşabilsin Tanrı’yla.? ** Benimle dertleşen müşrik sufi(!) Beni hiç umursamayan muvahhid (!)selefi’den. Daha iyi dir. ** Ücretimi zamanında ve tam ödeyen abdestli kapitalist. Ücretimi ne zaman ödeyeceği belli olmayan. Ama eksik ödeyeceği kesin belli. Abdestsiz Allahperest’ten daha iyidir. ** Dünya’yı kurtarmaktan beni düşünmeye fırsat bulamayan Sosyalist Devrimci Marksistten de. Vallahi daha iyidir hemen şimdi imdadıma koşan Liberal bir Pragmatist. ** Bir deprem sonrası yahut bir bombardıman arkası yanı başımda hemen beliriveren. Sınır tanımayan doktorlardan her hangi bir doktor dahi. Çok daha iyidir ne zaman geleceği bir türlü belli olmayan. Şu Mehdi’den de. ** Şu mazot kaçakçıları bile çok daha iyidir. Sınır mınır tanımayan şu arsız duyarsız askerlerden de. ** Şu misyoner papaz bile çok daha iyidir. Daha bir zenci bile görmemiş herhangi bir hahamdan - herhangi bir imam’dan. ** Herhangi bir oryantalist bile çok daha iyidir. Daha kendi ülkesinin Doğusu’na bile hiç ayak basmamış.. Güya Doğulu oryantal ilahiyatçı hokkabazdan. ** Şu Kars’ı İşgal ve İmar eden Ruslar bile daha iyidir. Kars’ı işgalden kurtaran ama bir taş bile koymayan yerli işgalcilerden. ** Kendi mabedi; kendi insanı için çırpınıp duran şu Yahudi Siyonistler bile çok daha tutarlıdır. Kendi mabedi ve kendi insanı zaten yıllardır işgalde olan ama gıkını bile çıkarmayan. Şu Müslüman - ve güya-devrimci mücahidlerden. ** Savaşmak için illa dış düşman- dış mihrak arayan ama iç düşmanından habersiz şu salak vatandaştan. Daha iyidir önce iç düşmanıyla iç mihrakıyla hemen hesaplaşıp dış düşmanına fırsat tanımayan. Akıllı vatandaş. ** Kendi Tanrısını tanımaksızın onun bunun tanrısına tan eden dindardan daha iyidir hem. ** Kendi tanrısıyla tanışık ve barışık herhangi bir başka dindar. ** TANRI TANIMAZLA TANRISINI TANIMAZ ARASINDA TERCİH YAPMAK ZORUNDA KALIRSAM. Tanrı Tanımaz'ı tercih ederim. ** Tanrı adına işleyebileceği bir kötülüğü yoktur tanrı tanımaz'ın. Tanrısını tanımazın iyiliğinden bile sakınırım oysa. Şu tanrısından bile utanmazın sevabından bile sakınırım ben. Günahı şurda dursun. Sevabı buysa. ** İsabet eder se iki sevabı; hata ederse bir sevabı sağlama alan şu sağlamcı allameler'in. Hatalarının bedellerini bizler ödemedik mi yüzyıllar boyu.? Sevablarından ne düştü payımıza peki.? Yağmadan talandan toplu katliamlardan başka.. ** Kendi içtihadımı kendim yapmaya karar verdim bu yüzden işte. Sevabı da banaa …! Hatası da.! Kime ne.? Kimseyi kendime davet etmiyorum ben.! Böyle biline.! ** Akademisyen../..Sarıksız Molla. Değilim ben. ** Militan../..Üniformasız Asker.. Hiç mi hiç değilim ben. ** Dünyaya hükümdar olmayan ve asla olmayacak olan. Şu bildik şu tanıdık. Eşkıya’nın. Tekiyim ben. ** Hıdır İlyas oğlu. Muhammed soylu. Ali boylu. Hıdırellez toylu. Hederlezi’yim ben. ** Ya eyyühellezine amenu dinleyip; Era eytellezi ünleyen. Qul euzu birabbinnas belleyen. Ve öylece eyleyen. Ehl- i keramet;evet evet.! Ehl-i marifet;evet evet.! Ehl-i mürüvvet; evet evet.! Nefesleyen. Sahibül Hayrat Gözüyüm ben. Taharet bezi değil. Ben de masumum. Sadece imamlar değil. Ben de halifeyim. Sadece halifeler değil. Cennete de önce ben gideceğim. İnanın buna. Şu Allah’tan torpilli taife’ ler değil. Ta baştan söyledim.../..Tekrar edeyim.. Birebir ilgiden; ruberu ilişkiden iyisi yoktur. Essah İnsani ilişki budur. Şimdi’nin kelimeleri,şimdi’nin cümleleri şimdi’nin kavramlarıyla. Şimdi’nin paradigmasıyla;şimdi’nin parametreleriyle..şimdi’nin diliyle.. Hiç tanımadıkları bir geçmişi ; hiç tanımadıkları bir hayatı;hiç konuşmadıkları bir dili. Ve. Hiç tanımadıkları;hiç beraber yaşamadıkları insanları yargılıyorlar;mahkum ediyorlar. Tevhid ve Adalet’ten söz ediyorlar bir de. Öfkelenmeyeyim de ne yapayım yani.? Dahası. Şimdiyi bile tanımıyorlar. Daha garib ve şaşırtıcı olanı da şudur ki. Bugünün kavramlarıyla geçmişi yargılayıp mahkum ettikleri yetmiyormuş gibi. Geçmişte kabul gördüğünü varsaydıkları güya geleneksel kavramlarla da.. Bu günü yargılayıp mahkum ediyorlar. Ve yine. Tevhid ve Adalet adına. Dürüst te davranmıyorlar dahası. Hem din tekliftir diyorlar hem de habire ha tehdid ediyorlar. Hem bir arada yaşamaktan söz ediyorlar -Medine Vesikaları Okuyor ve Okutuyorlar- Hem de habire ha savaş çığlıkları atmaktan geri durmuyorlar. Hem toplum mühendisliğini ve mühendislerini yerden yere vuruyorlar. Hem de kendileri dik alasını yapıyorlar. Hem ideolojik beyin yıkama edimlerine bağırıp çağırıyorlar. Hem kendileri daha iyi yıkama çabaları içine giriyorlar. Hem İslam Evrensel Bir Din’dir diyorlar. Hem de evlerinden dışarı çıkmıyorlar. Hem zulme karşıyız diyorlar . Hem burunlarının dibindeki zulümlere ses çıkarmıyorlar. Hem komşusu açken tok yatan bizden değildir diyorlar.. Hem(Kürt) komşuları açlıktan kırılırken horul horul uyuyorlar “Hem Ümmetin yetimleri.!” dedi diye yüceltiyorlar. Hem o yetimleri aşağıladıkça aşağılıyorlar. Fato Ana kirletilirken../..Mirza ölürken. Kimse yoktu yanımızda. Kimsenin yanında değiliz biz de şimdi. Böylece . İşte. Kendisi olmayan bir Coğrafya’nın. Adı ne lazım.? Avunmanın;avutmanın binbir türlü yolu var bayım.? Adını ne koyayım.? Senin bu beyhude oyalanmalarının. Söyler misin.? Tekel İşçileri hiç mi hiç ırgalamıyor beni. Diğer işçi eylemleri de keza. Üçbin çocuk mahkemeler de yargılanırken. Sol İslamcı aydınlar gitsin o mahkeme önlerinde eylem yapsınlar. Yapacaklar sa bir eylem. Yahut sussunlar hiç değilse. Kafa bulmasınlar bizimle. Kimse umurumuzda değil. Umurunda değiliz kimsenin çünkü. Biz mevaliler. Seslenilensiz köleler. Kitap yazarlarını beslemekten de çoktan vazgeçtik . Keza sahafları da. O paraları kendimiz yiyeceğiz artık. Arifane sofralarımızda. Birlikte. Kitap ta okumayacağız artık. Birbirimizi okuyacağız bundan böyle. El ele göz göze diz dize. Diyeceği olan varsa gelsin yüzümüze gözümüze söylesin. Eyleyeceği olan varsa da gelsin bizimle beraber eylesin. Kurumlanıp durmasınlar öyle kurum kurum. Gazete dergi odalarında../..Politbürolarında. Bizden yansız. Bizim adımıza. *** Çalmayacağız.. Kapımızı çalmayanın kapısını. Bakmayacağız.. Yüzümüze bakmayanın yüzüne. Tutmayacağız.. Elimizi tutmayanın elini. Dürüst olacağız ve tok söyleyeceğiz sözümüzü. Kem küm etmeyeceğiz. Lafı eğip bükmeyeceğiz. Ve. Asla.! İçiboş sloganlar sallamayacağız. Bundan böyle.! *** Ve böylece. Düşün artık yakamızdan eyy.! Biz den bi haber. O’ndan ayrıksı. İnsan’dan garib. Kendine muzdarib. Müslüman Şamanlar diyeceğiz ve. Yürüyeceğiz kendi yolumuzda. Tıpkı bir zamanlar yaptığımız gibi. Koguryoda..Mekkede…Medinede…Ve.. Horasanda.! İnsanca.! Wesselam.!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Veysel Menekşe, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |