Yalnızca sevgiyi öğret, çünkü sen osun. -Anonim |
|
||||||||||
|
Her savaş, inançla kazanılır. İstiyorum ki Anadolu'da bebelerim, analarım, babalarım, kardaşlarım deprem den ölmesin bundan gayrı. Herkese sesleniyorum, sosyal derneklere, dayanışma örgütlerine, medyaya, Hükümete. Küçük bir adım atarak Büyük Bir Kampanyayı hemen başlatalım. Anadolu'da kerpiç ev kalmasın. Sı- nırdan başlatıp en batıya, son kerpiç ev, tükenene dek. Bakışlarınızı görür gibiyim. Nasıl diyorsunuz ? Onbin - lerce köyüm, yüzbinlerce kerpiç evim var. Bunları tek tek, betonarme, depreme dayanıklı, sağlıklı konutlara nasıl çeviririz? Kaç milyonlar, kaç milyarlara mâl olur? Ama her savaş, inançla başlar. Mustafa Kemâl, Kurtuluş Savaşına nasıl başladı, bir düşünün. Altı ayda ikibin Kerpiç evi sağlıklı eve dönüştürdüğünüzü bir düşünün. Yedinci ayda o oynak Doğu Anadolu fay hat- tında yedi kuvvetinde bir depremin olduğunu farzedin. Yedibin canı kurtardığınızı görerek uçmaz mısınız sevinç ten ? Hadi beş on kardeşimizi - görünmez kaza- yitirdiği- mizi varsayın. Siz hiç Almanyada, Fransada ya da Avusturyada, Holanda da kerpiç ev gördünüz mü? Yurt dışına çıkanlarınız var- dır. Yemin ederek Vallahi görmedik diyeceklerdir. Hadi onlar Zengin kardeşim diyeceksiniz. Bizim zengin- liğimiz onlardan kat kat fazladır, yücedir. Çünkü gönlü- müz Zengin. Seksenyedi yılına kavuşan Cumhuriyetimizde hiçbir Hükümet böyle bir projeyi programına almadıysa durum, gerçekten üzücüdür, acıdır, vahimdir. Dün tv kanallarımızdan birinde korkunç gerçeği yansıtan bir haber izledim. Hem de ibretle. Bakın spiker neler söy- ledi. 1975 Bingöl depremi 2500 ölü, 1983 Erzurum depremi 3200 ölü, 1993 Tunceli depremi 1700 ölü ( ! ) Yahu arkadaşım ben 68 yaşındayım, İstanbul doğumlu. Hepsini anımsıyorum hafızam yerinde hattâ kuvvetlidir. Bu deprem sonucunda bize verilen (yani Medyadan) ölü sayısı ya 50 olurdu ya 60-70 hadi abartalım biraz 150 olsun. Yoksa bunca yıl Hükümetler, gerçekleri sakladı mı bizden. ( Yukarıda verdiğim rakamlar, yanılmıyorsam önceki gün NTV kanalından alındı. Şehir isimlerini karış tırmış olabilirim.) Haydi gelin katılın bana. Başlayalım bu büyük kampanya ya. Emekli maaşımdan 100 lira ile başlatabilirim işi. Kendi hesabıma düşen payla 3-5 kardeşimi kurtarsam ne mutluluk. Kâbeye varmış, Hacca gitmiş gibi hissede- rim kendimi. Başbakanım, biz depreme değil Kerpiçe yenildik dedi. Yanlış Başbakanım yanlış. Olay sözcüklerle geçiştirille- mez. Yerinizde olsam hemen gider, iki kerpiç evi yıkar yerine sağlıklısını yapardım, bu herkese örnek olurdu. Zenginlere de, Derneklere, Tüsiad'a, Müsiad'a, Sendika- lara, Medyaya, herkese herkese. Son sözüm: Bu hayırlı işi başlatan, bundan sonraki her savaşını zaferle bitirir. İnanıyorsa.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Gürcan Erbaş, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |