Mutlu insanlar tatlı şeylerden söz ederler. -Goethe |
|
||||||||||
|
Sabaha ses veren günaydınlarla yarımım. Tenhasında çınar ağacının Bir mevsim geçer yüklenerek yağmuru. Yuvasız sevinciyle yağmur kuşunun Çalarak kanatlarına sıcak renklerin gülümseyişini. Ben O çınar ağacının ardından bakan kadınım Bakışımın çiviye kestiği yer yarımım Uzatsam ellerimi ,ellerim ki buza döner. merhabaların sıcağını düşürür Parmaklarımın arasından hoşçakalı alırım avuçlarıma Yalnızlığımı. Ben O çınar ağacının ardında üşüyen kadınım Rüzgar götürür şarkılarımı hiç söylemediğim. Bir yarısını gecenin öbür yarısına verdiğim Dokunmadan etim yanar dokunsam yüreğim. Şiirlerimi ıskalayan sesim salınır yıldızlara Salınır yarımım. Ben O çınar ağacının ardında ağlayan kadınım. Saçlarım kızıla keskin gözlerim hüzne. Dökülürken buklelerim boynumdan Ki susuzluktan Avuçladığım tüm zaman dilimlerinde yarımım. Geceyi akıtıp sabaha ilk gün ışığını yakalayan Cebimde unutulmuş yıldızlardan mendilim El sallamalarıma yarım kalan yarımım. Ben O çınar ağacının ardında bekleyen kadınım. Mevsim esintileri Saba'nın iniltilerini indirir içerime. İçim kahve telvesinde hava kabarcığı Köhne ve karanlık O denli ince O denli hoyrat Ve akışkan. Ben O çınar ağacının ardında yarımım. Geceyi yarıma kurdum bir yarımı düşe Beklediğim bir gülüşe yarını. Portakal çiçekleriyle şimdi Gölgeliklerde dinlenen Turunç kokulu türküler dudaklarımda. Şimdi Dileklerim Üstünden geçtiğim sularda suskun Ve vurgun kimsesiz su kenarlarında. Duyumsadığım Yarım bir duadır kirpiğimin ucuna dolanan Halelenen göz bebeklerimden Fısıltı yalnızlığına inen şimdi. Umutlarımı örttüm sesime Sesimi çınarın öbür yüzüne Ve kemanın en ince teline... Bir sese sustum.... Ateşten bir nefese nöbetteyim şimdi. Ben O çınar ağacının ardında En mutlu şarkıları Hüzün tadında söyleyen kadınım. Yarımım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Nurten Turhan Yüksel, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |