Bir deliyle aramda tek bir ayrım var. Ben deli değilim. -Salvador Dali |
|
||||||||||
|
Aylin Aslım diyor ki;” Baştan kaybolanları kimse bulmak istemez, kimse bilmek istemez.” Ama baştan kaybolmadık dimi bizler, başlarda her şey yolunda mıydı. Sanki daha mutluyduk, zaman aynı hızda geçiyordu. Ama gülenler bizler değil miydik… Aslı diyor ki ; “Yeniden başlasam, bıkıp usanmasam. Hep aynı yollarda bambaşka yol alsam. “ Yeniden doğmak bilmiyorum, çok karışık geliyor. Bu ruhla aynı şeyleri bir daha yaşamak mı?.Yok hayır almayayım ben. Kafiydi bu sefer yaşananlar. Bu sıkıntı, dert, tasa, yalan dolan, birkaç ömre yetecek kadar kafi geldi bana. Daha farklı bir şey istiyorum. Aslında, ne olduğunu bende bulamadım daha. Cem Adrian diyor ki; “Korkmuyorum, başla hadi sar karanlığına beni, ellerinle hadi sar bir kere. Vur yalnızlığınla beni, vur bir kere yerden yere.” Belki asıl sorun budur. Korkmuyoruzdur da, karanlığın içinde yalnızlığımızın bizi yerden yere vurmasıdır sorun. Belki de doğru söylüyordur. Yaşayana mı sormalı şimdi, yoksa yaşamak mı doğrusu. Karanlığın içinde görmek ne zor işmiş. Bir ışık bulsam, belki bir yol çıkartabilirim kendime.Sonra çözdüm, ne olduğunu. Teşekkürler yardımın için. Deniz Arcak diyor ki; “Daha dün gibiydim bugün oldum. Şimdi gün gibiyim yarın oldum. Koşarak üstünden yıldızların. Karıştım aylara sene oldum” Kısaca ben kayboldum. Bırakıp gitmek istiyorum, hiç bilmediğim bir şehirde. Yeniden başlamak için değil de, yeni şeyler yaşayabilmek için. Biz İstanbul’da yaşamasını bilemeyenlerdeniz. İstanbul İstanbul’u yaşayabilirken, biz kendimizi yaşamaz hale geldik. Biz kıymet bilemedik, ne kendi hayatlarımızın ne de senin ey güzel 7 tepe İstanbul!. Şimdi bırak iplerimizi, karanlıklarda kalacağımıza yollarda kendimizi bulmaya, seni seninle bırakmaya çalışalım. Belki bir gün, dünlerimiz dünde, bugünlerimiz bugünde kalabilecek hala gelebiliriz.Belki, bir umut.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Işıl Uluocak, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |