Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei |
|
||||||||||
|
Dün gibi olanların ardına sığındığın Dolanmış ayaklarına prangalar Kayboldu, hayal kurduğun umutların… Acıyor bileklerim, ellerim tutmuyor Yüreğim üşüyor bak Kendi ekseninde dönüyor düşüncelerim Sana isyan ediyor… Eziyet mi, kendine ben gibi Ona değil de bana öylemi! Ki ben senin yalnızlığınım Senin bırakmadığın Vefalı dostunum üstelik Nedendir bu acımasızlığın Küsmelerin niye… Üşüyor bedenim bu sıcakta Ayaklarımın altından kayıyor her şey İhtimaller arasında sıkışan benliğim Yabancı bu serzeniş Herkes yabancı.. İnleyen nağmeler kıvamında Zor günlere bu haykırış Puslu bir havada görmüştüm, seni sevgili Gülen gözlerine hayran Dalmıştım engin sulara Yalnız seni düşünmüştüm ben Dünya kimin umurundaydı batan batsındı o zaman… Ne dünün hesabını yapmıştım, ne de anların Sadece seni sevmekle meşguldü yüreğim Sen anlayamadın ki beni Anlatamadım kendimi… Gider mi bilmem bu kara bulutlarım Savurur mu dersin, alır mı üstünden Bu yağmurlar. Durur mu bulanık sular, Ne dersin? Sen derdin bırak ne varsa içinde Alsın toprak derdini Gülüşün bahar gibi değsin omzuma Tut ellerimi sımsıkı düşürme beni…. Güldüm hayalinle oynayarak Kurtulmadan daha prangalarından Hüznüm dağıldı, Zeytin gözlerin gelince aklıma Tebessüm ettim uçan kuşa Çiçekler bile daha bir başka… Düşünmeden yapamıyorum bu günler Aklıma gelince, Öyle işte Kızamıyorum ki sana… Melankoli bile üzmüyor artık beni Bütün bu söylenenler Bilinmeyen gerçekler İşte onlar bile sıradan.. İçimde büyüyen bir kız çocuğu Şimdi yine başka bir tiyatroda Başka bir sahnede, ayrı bir oyunda Gelgitler dolaşırken etrafımda Ben mayınlara basmama telaşında Hayat gibi…. 17/05/2011
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © H.Deniz Hatipoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |