..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye bağlı değil. Devam etmek için F11'e basın...
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - şiir tadında

ŞİİRBAZ - şiir tadında
Site İçi Arama:

- ŞIIR TADINDA -

sevgi herşeydir...

Balıkçı Teknelerinde Yaz (nida) Modern 

Gülüşün yansıyor duvarlara, yokluğun aynalara.

Bir Çelişkinin Dönemecinde (Çiğdem Bir) Aşk ve Romantizm 

Ayrılığın Şiiri (gökhan özbay) Özlem Şiirleri 

ve kimseler bilmeyecek... birbirimizi sevdiğimizi...

Kızkulesi (gökhan özbay) Aşk ve Romantizm 

kızkulesi ne kadar denizdeyse, sen de o kadar bendesin...

Sustum (Tayyibe Atay) Aşk ve Romantizm 

bir kürek kor ateş bulup / üfledim yüreğime...

Galiba Aşk... (Vahan İSAOĞLU) Aşk ve Romantizm 

Her aşk yüklenmiş kırmızı gülü sana getirmek isterken. / Karşına gelince, sadece al yanaklarının sıcaklığında gönlümü ısıtabilmekti galiba aşk. /

Ey Hayat,ben Hiç Senin Olmadım Ki! (Orhan ELLİSEKİZ) Başkaldırı 

Ey hayat,/ Sen ki, / Mahşeriyet-i zemheri! / Bir bardak suda kopan fırtına, / Tahtı payidar olamayan Kanuni /Yıkışımlar arasında bocalayan koca çınar ağacı...

Seni Seviyorum (Ayşegül ALTUNYUVA) Aşk ve Romantizm 

İşte bu cümleyi söylemek için birbirimize, / Sadece bu iki kelime için! / Bir ömür boyu bekledik.

Komşu Çocuğu (Seval Deniz Karahaliloğlu) Komik 

Karşı komşunun çocuğu, / Hani şu uzun boylu, / Hafiften göbekli, / Yanık tenli. / Çapkın bir gülüş dudaklarının kenarında. /

Bir Nefes Alıp Verme Uzunluğunda… (Seval Deniz Karahaliloğlu) Bireysel 

Eğer şanslıysam, / Ayrılırken bir kaç güzel fotoğraf alırım yanıma, / Uçup giden anılardan arta kalan, / Bir tutam gülüş, / Taze kesilmiş otların kokusu, / Bahar sabahlarının mahmurluğuna karışan güneşin sıcaklığı, / Kocaman bir öpüş, / Mutlu anıla

Sakız Reçeli Seven Yare Mektuplar (Seval Deniz Karahaliloğlu) Lirik 

Ben de al yazmalı, / Gül dallı çantama koyduğum, / Fesleğen kokularına bezeli sardunya renklerini, / Ve aydınlık güneşli sabah kokularına durmuş taze gevrekler getireceğim sana /

Zor Zanaat Bu Şairlik… (Seval Deniz Karahaliloğlu) Deneysel 

Aklının en kuytu mahzenlerinde unuttuğun, / Yıllanan bilgiler misali onaylanmalı, / Bir solukta sarf edilen cümlenin, / Pervasız bir anında şairin, / Bilmeli. / Utandırmayacağını, / Onu. / Sonradan şiir cumhuriyetinde. /

İhtiyaçtan (Seval Deniz Karahaliloğlu) Taşlama (Kinaye) 

Kırmızı balonum, / Koz helvam, / Hatta, / Balo iskarpinlerim bile oldu, / Hem de 9.5 pound hafif yüksek. / Şiirler düzen bir yarim bile. /

Yansıyan (Ayşegül ALTUNYUVA) Umut 

Hiç olmazsa bir kere aynada ruhunuzu görmeye çalışın. Yansıyan sadece bedeniniz olmasın.

Üç uykudan uyandım ölümden uyanamadım (SÜLEYMAN GÜNER) Anı 

Üç uykudan uyandım ölümden uyanamadım / Pazardı günlerden / Sebebim yoktu ölmeye / Uyan dedi Mustafam, uyan! / Duydum ama / Bahar tuttu kolumdan / Kızma Gülüm! / Uyanamam /

kırık kanatlı bir kuş tadında aklımda gözlerin (S e m r a B a k a n) Aşk ve Romantizm 

“şükürler olsun!” derken ardından akan damlalara / inan sana ağladığım için hiç üzülmedim…

ben ağlamadım (kadri karahan) Aşk ve Romantizm 

ben ağlamadım ... içimden gelmedi değil ... ama sustum durdum ... yürek ağladı belki ... ben ağlamadım ...

İstanbul Kadın (Hakan Köse) Aşk ve Romantizm 

Bir İstanbul şiiri, İstanbul'a olan sevdamın kağıda dökülüşüdür İstanbul Kadın...

Bir ihtimaldir sevmek (Birkan ASKAN) Aşk ve Romantizm 

Bir ihtimaldir canım doyasıya öpüşebilmek, Uykulardan uyanıştır yağmurlu sabahlarda üşüyerek Ve düşünerek geçilmeyecek bütün yolları Kenarı olmayan bir haritadan düşünmeden silebilmek....

Ağustos terkindeyim (Birkan ASKAN) Aşk ve Romantizm 

Uzaklığını içime çektiğim son gecedeyim,seninleyim, Sen kal olduğun yerde,ve gülümse sevdiğim, Ben sana aşklardan aşk beğenipte geleceğim....

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.