..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnızlık güzel birşey, ama birilerinin yanınıza gelip yalnızlığın güzel birşey olduğunu söylemesi gerekir. -Balzac
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - GECE MAVİSİ

Seyfi Çelikkaya - GECE MAVİSİ
Site İçi Arama:

- GECE MAVİSİ -

SEVGİYE AÇILYAN PENCERE

Yaşamam mı, Ölmemem mi Daha Tuhaf? (Serpil Başol) Yaşam 

Sobeleniyorum, saklanamadan, saklanmadan, saklanmaya gerek duymazken, sana. Sobeleniyorum sevgimle. Çıplak kalmak gibi bir şey mi bu? Bakmadan gördüğün bende ki ben mi?

Neden Çekip Gider ki İnsan? (Feray Korkmaz) Yüzleşme 

Aklımızı esirgediğimiz gerçek yaşamın üzerinde, gömleğin kolundaki ikinci ütü izi gibi eğreti duruyoruz.

Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum (Feray Korkmaz) Post-Modernizm 

Hayat hortumlarının başladığı andır uzaklar ve daldığımız geçmişin mavi menekşeleri...

Gözümdeki Yabancı... (Zeynep YABANCI) Düşler 

gerçek olmasını hiç istemediğim kadar çok istediğim..

Düşünmüyorum (Figen Yarar) Düşler 

Sağırlaşmış duygularımızla, görmediğimiz güzelliklerle, zamanı bir maratoncu adımlarıyla takip etmemizle, neler kaçırdığımızı fark ettim birden..

İnsan Ömrünün Uzaması - Kısalması Mümkün Mü? (Selcan) Yaşam 

İnsanların yaşama tarzına göre ömürler yaşanabileceği zamandan biraz daha fazla uzayıp kısalabilir mi?

Kaybetmiyorum, Kaybediyorsunuz... (Sihem Tachouli) Yüzleşme 

Kaybetmiyorum ,kaybediyorsunuz....Yaşayan benim,sizler ölüyorsunuz...

Anne Çocukluğum Nerede Kaldı?! (sıla havva şahin) Unutulamayan Dönemler 

Büyüdüm istemeden gençliğime! Oysa sadece kalemle kâğıt arasında satırlar dolusu dünyalar kurup yeni yaşlar, yeni yaşamlar armağan edecektim daha yıllanmışlığıma. Çocukluğuma sahip çıkmayı unuttum anne!

Yaşam Hangi Dilde Güzellik Demekti? (sıla havva şahin) Yaşam 

neden sonsuz bir inatlaşma içindeyizdir ki yaşamla? oysa onca guzel şeyi bize hiç hesap sormadan veren kac sey vardır?! gozlerimizi kaldırmak vakti ayak izlerimizden... ve bakmak vakti ayak basabileceğimiz yıllanmış güneş yanığı yollara!

Umut Etmek (sıla havva şahin) Düşler 

galiba hiç vazgeçmeyeceğim birşeyleri hayal etmekten. kalp taşıyan, beyin taşıyan, üstelik düşünen onlarca ideal hatası yaratıklar girip çıktıkça yaşamıma, yalnızlıkla tuzlandıkça yaralarım ve durdukça kanı yeni bir yarayı kapatabileceğime inanıp, yenide

Hayata İthaf Olunur!.. (sıla havva şahin) Yaşam 

bahar güneşinde paramparça edilen bir yüreğin isyana kayan yakarışlarına nasıl bir yanıt vereceksin yaşam!?!

Büyüdüm (BİNNUR EDİSAN) Yaşam 

Sesimi duyurmak için bağırmak yerine, küçük harflerle konuşmanın ruhumu rahatlattığı bir dönemdeyim.Geçici bir büyümüşlük halimidir nedir bilemiyorum ama en azından bu sıralar büyüdüğümü hissediyorum.

Cesaret mi O da Ne? (Hascen) Anılar 

Cesaret gittiğin hayat yolunda, kullandığın arabanın lastiğinin patladığı anda gerekliydi belki de, beklide var olmak adına hayatta kalabilmekti.

Radikal (ALEYNA AYAZ) İlişkiler 

deneme

Kalemde Çare... (Sihem Tachouli) İtiraflar 

"" Özlediğin..! "" (Serpil Başol) Sevgi ve Aşk 

“Özlediğim...! ” diye haykırırsın rüzgarlara verip sesini. Duyar da belki yüzünü sana çevirir diye. Nafile olduğunu bilsen de sesini rüzgara emanet edip usanmadan seslenirsin. “Özlediğim...!”

Özlem Dolu Bu Gece! (Serpil Başol) Anılar 

Bu akşam okuduğum birkaç yazı, bana geçmişteki özlediklerimi hatırlattı. Benim için değeri tartışılmaz sevdiğimin dediğine göre "özlem, kaybedilene duyulandır".

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.