..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İste, sana verilecektir; Ara, bulacaksındır; Çal ve kapı sana açılacaktır -İncil
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Atlantis Güncesi

Mehmet Aydın - Atlantis Güncesi
Site İçi Arama:

- ATLANTIS GÜNCESI -

Sarnıç bulamayan güvercinler

Karayazı'n (Merve Çelik) Düşler 

(...Satırlarda sürünüyor gözlerim hala,hece hece yaşanmışlığın nirengi noktaları birbirine yakalanıp kenetlenirken...Ki,kopuk çığlıklar atmak yerine,ince-(s)uçlu kalemi saplayıp sözcüklere,uzun paralel çizgilerle sürmek yerinde... Bu 'karayazı(n)'ın bataklığında gezinen,kıyılarda mekan tutan yığınla sözcüğün dünle bugünü denkleme çabasında...Her dilde arıyorum öykümü...)

Zorlama (KORAY KARAMANLI) Aşk ve Romantizm 

Gelmediysen kapımı zorlama. / O da açılmaz gözlerim gibi. /

Sn 2 (Bin) +v (ÖzgeCan) Post-Modernizm 

“Armut piş, zarlar hep düşeş onlar’a.. ama niyeyse, bizim ebediyen altı kapıya alınmış edebi bir yalnızlığımız var...”

Seni Düşünmek (Meral Vurgun) Aşk ve Romantizm 

en yoksun günlerimde en az olanım sen / şimdi gül kokan telleri ucunda bıyıklarının / sakla dokunmamış izini dudaklarımın /

Nevresim Çiçekleri (Feray Korkmaz) Sevgi ve Aşk 

Alevlerinden kaçmış ruhani bir kısrak çıkıyor kadının içinden. Yağmurun terbiyelediği, kabarmış toprak gibi...

Ben Seni Boş Anımda Sevmedim (Feray Korkmaz) Özlem Şiirleri 

/ Esmer teninde, kızılca kıyametlere düşerken sevdim ben seni… / Henüz hiçbir insanoğlu utanmamıştı insanlığından / Ve hiçbir çiğdemin hiçbir gülden eksiği yoktu seni sevmeden önce... / /

Sende Bedeni Cahil Eden Bir Şey Var (Feray Korkmaz) Sevgi ve Aşk 

Elbette, yalnızca ben sarhoş olacaktım şarap içtiğin o kadehi elimde bomboş tutarken. O şaraba deli olan Hayyam’dan daha tutkunum sana derken, elbet ağlayacaktım.

Cevabı Yok Sorular (ÖzgeCan) Sevgi ve Arkadaşlık 

“Adınız girmişti hayatıma kendinizden önce…”

Hatırlıyorum Ela Gözlerini (berk) Garip 

Balık mezarlığında bir Çift ELA GÖZ Vardı...

Beş Element ve Beş Yapraklı Yonca (yeşim kırlı) Düşler 

uzak şehirlerden birinin tavanı kükürt kokuyordu, sis kaplamıştı bir başka şehrin denizini, şehirlerden biri kömür gözlü beyaz adamların işgalindeydi, saçak altlarında aşıklar öpüşüyordu bir diğerinde - sen gelmiştin…

İdam Mangası (KORAY KARAMANLI) Yaşam 

İdam mangasıydı, elleri tetikte. / Adımı bile sormadan, delik deşik yüreğim / Gözlerime bakamadılar bile /

İkinci Tekil Yalnızlık - Kipi Kendinden Meçhul Şiir - (N.Nedja İvanic) Aşk ve Romantizm 

Tüm söylenmemiş sözleri kusacağım tanrının ağzından.

Gözlerine Dalmak Calypso'nun… (Mehmet Aydın) Beklenmedik 

Okyanusun ortasında bıraktığın düşlerimizi, şimdi hangi kağıt gemilerin küpeştelerinde bir varmış ile bir yokmuş arasında yolculuklara çıkartabilirdim...

De'meler (Nezihe Ecevit) Post-Modernizm 

Pamuk tarlalarına çelik dikildi ve dendi ki: “ Çelik gibi sağlamdır pamuk yataklarımız” Delik deşik oldu sırtlarınız baksanıza...

Advaita Vedanta* (Ö.c.G) Yüzleşme 

Şair çoktan sustu;ressam oldu şiirin kalemi;yarım kaldı beklenen senfoni..mağdur(e) sanık sandalyesinde buldu kendini.Kimse bir şey anlamadı.Hiç konuşmadklarımızı yazı(yorum) şimdi

Buzul Çağı (Esin Yardımlı) Modern 

Ve... Belki de bir başlangıç bu sadece.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.