..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Gene gel gel gel. / Ne olursan ol. / ... / Umutsuzluk kapısı değil bu kapı. / Nasılsan öyle gel. -Mevlânâ
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - yeşim kırlı
yeşim kırlı - kendime rağmen yazıyorum...
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Lanet (yeşim kırlı) 27 Eylül 2005 Yüzleşme 

Dipsiz kuyularda kaybolduğum, yitik aşklarımın suyunda boğulduğum oldu, hayat öpücüğünü kendim koyduğum oldu dudaklarıma… Arsız bir iştahla yediğim can simitlerimin susamları ağzımda duruyor bak hala…

Mühürlü Dudağımın Sana Ait Yanı (yeşim kırlı) 3 Eylül 2005 Garip 

Yeniden yabancısıyım ezbere bildiğim senin / Beşinci mevsimde bitti diye bu düş / Takvimden kovulmuş bir tarihe gömüldük…

Affet Anneni Bebeğim! (yeşim kırlı) 8 Ağustos 2005 Çocuk 

“Sahte sevgi tutuşturdular avucuma köşe başında, / bedavaydı anne!” deyip, / gelmeyesin bir gün diye / doğurmuyorum seni bebeğim! /

Ben Seni Sana Rağmen Sevdim (yeşim kırlı) 8 Ağustos 2005 İtiraflar 

En çok da arınmaya çalıştıkça çoğalan günahlarını, bana duyduğun o yapay kini, apansız hortlayan, saklamaya çalıştıkça eline yüzüne bulaşan o başıboş kederini sevdim.

Tüketiyorum Ömrünü Kelebek Yüzmelerin... (yeşim kırlı) 13 Nisan 2005 Garip 

İç acılar toplamımı aşmadan yenilgilerim çekip gitmeliydim, Çekip gitmeliydim!

Kadınım, Bana Yakışanı Yaptım! Kaçtım... (yeşim kırlı) 5 Nisan 2005 İtiraflar 

Gittiğim her şehrin gecesinin ırzına geçtim. Hüzne gebe artık sensiz adım attığım her şehrin gecesi… İkimizin dokunamadığı her coğrafyada tüm geceler zifir karası bebelerini doğuruyor yetim yalnızlığımın. Doğum sancılarında yankılanıyor senin adın,

Kapılarım Sana Kör, Zillerim Sağır Sana (yeşim kırlı) 5 Mart 2005 Soyut 

Tam tükenmek üzereyken getirdiğin tahammülleri, seri sonu indirimlerden alınmış, bana bir beden büyük tüm düşleri, ve bir de son kullanma tarihi çoktan geçmiş kederleri yakıyorum kaderimle tutuşturup…

La Vien En Rose (yeşim kırlı) 28 Şubat 2005 Bireysel 

Tam dört şişe tarihi yitik şarap devirmiş olmalıyız, İkisi kırmızı, ikisi beyaz ve doğal olarak Fransız

Islanıyorum En Az Şehrimin Karnındaki Balıklar Kadar… (yeşim kırlı) 15 Şubat 2005 Günlük Olaylar 

Mavi soluklu şehrimin deniz kokan nefesi okşuyor ensemi, uzansam dalgalı saçlarını öperim, öyle yakınız biz ikimiz…

Doğma İstersen (yeşim kırlı) 14 Şubat 2005 Çocuk 

Herkesin yüreğinde dikit yalnızlıklar, / Yalnızların donarak öldüğü gece doğdun sen… / Bence üstünü ört çocuk, üşüme sen… /

Bir Efsane Eklensin Yunan Mitolojisine (yeşim kırlı) 10 Şubat 2005 Aşk ve Romantizm 

Sarhoş edene dek seni, Dionysos’un* şaraplarını akıtırım ağzına, açarım bir giz gibi sakladığın kutusunu Pandora’nın. Yüzyıllardır mahkûm “umut”u dört bir yana saçarım, seni sevdiğim kadar beni sevebilme ihtimalini alır yanıma,

Kapıyı Kapatma (yeşim kırlı) 1 Şubat 2005 İtiraflar 

gelme dediği yarının üzerinden yıllar geçti, sonunda her şeyi göze alıp, gittim ona... mezarının üzerindeki otları yolarken dikenler takıldı elime, eve dönüp saatlerce ağladım...

Teşhislerim Hiç Şaşmazdı Morgların Grisinde… (yeşim kırlı) 28 Ocak 2005 Garip 

Hastane kapılarında geçti gençliğim… / Ben ilk yardım öpücüğü cahili, / Buram buram kan kokardı ellerim. /

Beş Element ve Beş Yapraklı Yonca (yeşim kırlı) 27 Ocak 2005 Düşler 

uzak şehirlerden birinin tavanı kükürt kokuyordu, sis kaplamıştı bir başka şehrin denizini, şehirlerden biri kömür gözlü beyaz adamların işgalindeydi, saçak altlarında aşıklar öpüşüyordu bir diğerinde - sen gelmiştin…

Oyun (yeşim kırlı) 24 Ocak 2005 Yüzleşme 

sorgularken sen hala hayatı ve kendini, o çoktan hazırlamıştır alnına “suçlu” damgasını vuracak mahkemeyi, oysa sen bilmezsin yargıç da şahitler de ta kendisi.

Bilmezsin! (yeşim kırlı) 16 Ocak 2005 Başkaldırı 

Sağın dün, solun dün, / Önün arkan dün, / Bir anda sobeleyince seni pişmanlıklar, / Ölü vucutlara sarılmak / Nasıl ürkütür insanı bilir(mi)sin? /

Mühürlü dudağımın sana ait yanı…
Ölüler diriliyorsa şayet
O vakit yüzleşiriz biz de…

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © yeşim kırlı, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 03.12.2024 18:51:56