..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - kemal düz
kemal düz - kuzeyden güneye
Site Ýçi Arama:


Son Eklenenler
  Bir Paçavra Hastalýðý: Koronavirüs (kemal düz) 30 Nisan 2021 Doða ve Dünya 

bütün bunlarýn yanýnda her gün gelinim ve oðlum ihtiyaçlarýmýzý kapýya kadar getirmeleri, ayrýlýrken bulunduðumuz balkona el sallamalarý.. duygulandýran anlardan bazýlarý. insanýn aranýlmasý hal-hatýr sorulmasý tabi ki güzel bir durum, ancak hastalýk günlerinde uzun telefon görüþmeleri iyi olmuyor. mecbur kalýnýrsa, birkaç cümleyi geçmeyen telefon görüþmesi olabilir veya mesajla geçmiþ olsun dilekleri iletilebilir.

  Koranavirüsle Nasýl Mücadele Ettik (kemal düz) 24 Nisan 2021 Anýlar 

kuru öksürük, burun akýntýsý, kýrgýnlýk, yorgunluk belirtileri. böyle baþladý rahatsýzlýðým. çok önemsemedim, geçer dedim. bir gün, iki gün, üç gün.. geçmeyen rahatsýzlýk..içimizde bir kuþku, acaba test mi yaptýrsak

  Nevruz Uður (kemal düz) 24 Nisan 2021 Modern 


  Genç Bir Yazar ile Söyleþi: Murat Kömür (kemal düz) 7 Mart 2021 Yapýtlar 

insan neden yazar? ben bu soruya þöyle cevap vermek isterim: insan neden ve nasýl yazmaz ki?.. nitekim yazma iþi beþeriyeta tanrý tarafýndan öðretilmiþtir. bir saniye sonrasýnda bile baþýmýza ne geleceðini bilemediðimiz þu dünyada “yazabilmek” dýþýnda ne mirasýmýz kalabilir? insan dökmek, ruhen dinlenmek, kültür aktarýmýnda bir karýnca misali çalýþmak için yazar. hem yalnýzca yazabilenler kalýcýlýðý yakalamýþtýr.

  Harflerin Ýzinde Bir Yazar: Fatin Hazinedar (kemal düz) 7 Mart 2021 Kültür Çatýþmalarý 

fatin hazinedar’ýn “balkon’dan düþen l’ kitabý günlerce elimden düþmedi. okudukça okudum. çok rahat okunan, yormayan, akýcý üslubu ile okuyucuyu etkileyen bir kitap. ben, okurken hem keyif aldým, hem de çok þey öðrenmenin mutluluðunu yaþadým. bu kitap bir defa okunup da býrakýlacak kitap deðil. bir baþucu kitabý.

  Sarýkamýþ'tan Esarete (kemal düz) 31 Mayýs 2020 Tarihe Yön Verenler 

anýlar, bir kiþinin herhangi bir dönemde, yaþadýklarýný kaleme almasýyla oluþan eserlerde yer alýr. genelikle olaylar yaþandýktan sonra kaleme alýnýr. bu durum bazen unutulmalara, abartýlara veya yaþanýlan koþullarýn etkisiyle taraflý anlatýmlara da yol açabilir. Ancak “sarýkamýþ’tan esarete”te, bu tür yaklaþýmlar yok. yorumlarda hiçbir duygusallýk ya da gereksiz suçlama ve hakaret yok.

  Sarýkamýþ'tan Esarete (kemal düz) 31 Mayýs 2020 Tarihe Yön Verenler 

anýlar, bir kiþinin herhangi bir dönemde, yaþadýklarýný kaleme almasýyla oluþan eserlerde yer alýr. genelikle olaylar yaþandýktan sonra kaleme alýnýr. bu durum bazen unutulmalara, abartýlara veya yaþanýlan koþullarýn etkisiyle taraflý anlatýmlara da yol açabilir. Ancak “sarýkamýþ’tan esarete”te, bu tür yaklaþýmlar yok. yorumlarda hiçbir duygusallýk ya da gereksiz suçlama ve hakaret yok.

  Büyük Antakya Kasesi (kemal düz) 11 Eylül 2019 Toplumsal Olaylar 

elimde tuttuðum ve okuduðum tarih dergisi þubat 1965'e ait. derginin ilk sayýsý; dergilerin ilk sayýlarý hep ilgimi çeker ve mutlaka okurum...

  Atatürk ve Hatay (kemal düz) 27 Temmuz 2019 Tarihe Yön Verenler 

aþaðýya aldýðým yazý milli yasýn 10'ncu günü, 19 sonteþrin 1938 cumartesi günü, ulus gazetesinden alýnmýþtýr. bu çok önemli ve tarihi yazýnýn gazete sayfalarýnda kaybolmasýna gönlüm razý gelmedi. ýstedim ki, bilinsin okunsun.

  Titus Timsahý (kemal düz) 28 Mayýs 2019 Anadolu Kültürü 

tÝtüs timsahý'nda; mitoloji, tarih, felsefe ve günlük yaþam içiçe, mükemmel bir bütünlük içinde betimlenmiþ. yazar, okuru, kitabýn sayfalarý arasýnda, rüyadan büyülü gerçekliðe þiirsel bir yolculuða çýkarýyor. klasik ve postmodern edebiyatýn tüm unsurlarý yer aldýðý gibi halk edebiyatýnýn tarihsel geçmiþinden de yararlanýlmýþ. samandað'dan dörtyol'a hatay'ýn kültürel mirasý dile getirilmiþ. yerel deðerler evrensel deðerlerle baðdaþtýrýlmýþ.

 

 





MENDÝLÝMDE KAN SESLERÝ

Her yere yetiþilir
Hiçbir þeye geç kalýnmaz ama
Çocuðum beni baðýþla
Ahmet Abi sen de baðýþla
Boynu bükük duruyorsam eðer
Ýçimden öyle geldiði için deðil
Ama hiç deðil
Ah güzel Ahmet abim benim
Ýnsan yaþadýðý yere benzer
O yerin suyuna, o yerin topraðýna benzer
Suyunda yüzen balýða
Topraðýný iten çiçeðe
Daðlarýnýn, tepelerinin dumanlý eðimine
Konyanýn beyaz
Antebin kýrmýzý düzlüðüne benzer
Göðüne benzer ki gözyaþlarý mavidir
Denize benzer ki dalgalýdýr bakýþlarý
Evlerine, sokaklarýna, köþebaþlarýna
Öylesine benzer ki
Ve avlularýna
(Bir kuyu halkasýyla sýkýþtýrýlmýþtýr kalbi)
Ve sözlerine
(Yani bir cep aynasý alým-satýmýna belki)
Ve bir gün birinin adres sormasýna benzer
Sorarken sorarken üzünçlü bir görüntüsüne
Camcýnýn cam kesmesine, dülgerin rende tutmasýna
Öyle bir cýgara yakýmýna, birinin gazoz açmasýna
Minibüslerine, gecekondularýna

edip cansever



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kemal düz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 14:51:41