..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köşeyi dolandım / Meğer dünya her tarafta bir imiş. -Dadaloğlu
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kültür Çatışmaları
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Kimi Kime Şikâyet Edeceğiz?!
Cahit KILIÇ
Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler

Ne tarafa bakarsanız zulüm! Ne tarafa bakarsanız haksızlık! Ne tarafa bakarsanız adaletsizlik! Ne tarafa bakarsanız eşitsizlik! Ne taraf bakarsanız ahlâksızlık! Ne tarafa bakarsanız bencillik! Kime bakarsanız kibirlilik! (En büyük benim, her şeyi en iyi ben bilirim hastalığı!) (Kirli egodan ve ferasetten ve de basiretten uzak; çıplak enaniyetten kaynaklı yıkıcı cehalet!) Kime bakarsanız çapsızlık! (Sade suya tirit, bir nev’i seviyesizli

[DEVAMI]

Arama Motoru

• İzEdebiyat > İnceleme > Kültür Çatışmaları
 Mevlana'nın Tesettür ve Kadınların Örtünmesine Bakışı  (Hulki Can Duru)

"Onlar, her şeye helaldir, haramdır diye hüküm verirler, bu caizdir, o caiz değildir, bu helaldir, şu haramdır diye hükmederler de kendileri helal midir, yoksa haram mı; caiz midir, değil mi; temiz midir, pis mi onu bilmezler." MEVLANA
 Yozcuların Kökeni ve Çangaza Köyü  (Hakan Yozcu)

Çangaza Köyü o kadar çok ilgimi çekiyor ki araştırmadan, soruşturmadan yapamayacağım. Bu konuda da You Tube imdadıma yetişiyor. Kadirli, gerçekten okuma oranı olarak belki de Türkiye’nin en yüksek orana sahip bir ilçe. O kadar çok okuyan insan var ki neredeyse bütün şehir çocuklarını okutmuş, üniversite mezunu etmiş. Yani buradan o kadar çok okumuş insan çıkmış ki bunlar önemli makam ve mevkilere gelerek Türkiye’nin her yerine yayılmış.
 Kültürler Arası İletişimi Engelleyen Bazı Faktörler  (Ayhan SELÇUK)

Kültürler arası iletişimde başarılı olabilmek için söz konusu yabancı dili iyi bilmenin yanında, o dili konuşan insanların kültürünü de iyi bilmek gerekir.
 Harflerin İzinde Bir Yazar: Fatin Hazinedar  (kemal düz)

fatin hazinedar’ın “balkon’dan düşen l’ kitabı günlerce elimden düşmedi. okudukça okudum. çok rahat okunan, yormayan, akıcı üslubu ile okuyucuyu etkileyen bir kitap. ben, okurken hem keyif aldım, hem de çok şey öğrenmenin mutluluğunu yaşadım. bu kitap bir defa okunup da bırakılacak kitap değil. bir başucu kitabı.
 Stefan Zweig’ın “Cenevre Gölü Hikâyesi  (Ali Osman Öztürk)

Üç yazarda gurbet ve vatan duygusunun işlenişi
 İskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluğu  (Hakan Yozcu)

güzelliğini göstermekti. Sadece iyi vakit geçirtmek değildi niyetimiz. Çünkü biliyoruz ki; tiyatro sadece eğlendirmez. Seyircimizi güldürüp eğlendirirken çağının gerçekleri ve insan doğasının acımasız olabilecek yönüyle de yüzleştirmekti, amacımız. Var olan gerçekleri kimi zaman komediyle, kimi zaman trajediyle sunduk seyircimize. İçtenlik, temel ilkemiz oldu. Tiyatroya gönül veren bireyler olarak oynadığımız oyunlardan herhangi bir kazanç elde etmedik ve bugüne kadar tüm oyunları halka açık, ücretsiz oynadık.”
 İskenderun Caddeleri  (kemal düz)

“soğukoluk yosması” isimli kitabında ismail varol, iskenderun sokaklarını, mekanlarını adım adım dolaşır tanıtır. olaylar daha sokaklarda geçer. bu roman 1976'da istanbul'da yayınlanmış. yazarı hakkında hiç bir bilgiye ulaşamadık...
 Kırk Yıl Sonra Özgür Olacaktım  (Emine Pişiren)

Adam yüzünde hafif acı ve kahreder bir ifade ile devam etti: -' Sonra annen bizi yarı çıplak yakalamıştı ve bana bu rezilliği, seninle evlenerek temizlemezsem beni hapislerde kırk yıl süründüreceğini söylemişti...' Biten sigarasını küllüğe bırakıp yeni bir tane yaktı ve deriiiin bir nefes çekerken kadın dayanamadı;
 Türk Musıkisi' Nin Okullarda Öğretim ve Radyolarda Yayın Yasakları Sonrasında Arap Filmlerindeki Müziklerin Müziğimizin Arabeskleşmesine Etkileri  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

1930' larda yapılan Musıki İnkılâbı konusunda bir çalışma..
10 
 Batı Medeniyeti Karşısında Mehmet Akif  (M.NİHAT MALKOÇ)

Her milletin kendine mahsus bir medeniyeti mevcuttur. Bunun yanında medeniyetlerin beynelmilel uzantıları da vardır. Bugün, medeniyet kavramı “uygarlık” sözcüğüyle karşılık bulmaktadır. Kültür ve medeniyet kavramlarının içeriği ve kapsamı konusu, bugüne dek çokça tartışılmıştır. Bazıları kültürü millî, medeniyeti evrensel olarak nitelemiştir. Her ikisinin de millî olduğunu söyleyenler de vardır. Bu konulardaki kişisel kanaatler aslında sorgulanmalı ve bu hususta derinleşilmelidir.
11 
 Belarus Minsk'de 4 Ay  (Adem KORKMAZ)

Bazılarınız yazıyı taze olarak okuyor olacak, bazılarınızsa yolu biraz sonra bahsedeceğim şehre düşeceği için google.com dan araştırma yaparak bu yazı yazıldıktan belki aylar, belki de yıllar sonra ulaşmış olacak. 14 Mayıs 2007 Ben ve beraberimdeki dokuz kişi Belarus Hava Yolları’nın bizim köy dolmuşu kadar konforsuz uçağına binmiştik. İki saat sonra Minsk şehrindeydik. İstanbul’un nemli havasından sonra Minsk’in havası hepimizi büyülemişti.
12 
 Hayat Ateş Üstünde Yol Almaktır - 3 -  (Emine Pişiren)

İnsan sadece belden aşağısını görüp de yargılamamalı birini. Ahlaki değerlerimizi özel yaşantımızı, tele kulak ve miko böceklerle deşifre ederek küçültmek bana göre pek sağlıklı değildir. Tarihimizde ve özellikle Osmanlı İmparatorluğunun yönetiminde etik olmayan ahlak dışı senaryoların her biri yazılsaydı, acaba bugün o yüce değerlerimize hayranlıkla bakar, sevgi besleyebilir miydik?
13 
 Çıngı Dergisi'nin 35. Sayısı Yayınlandı...  (KERİM ÖZBEKLER)

Kayseri Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği (KAYSADER) Başkanı Ferhat Arslan Haliloğlu'nun sahibi olduğu ve 2 ayda 1 yayınlanan Çıngı Dergisi'nin Ocak-Şubat 2016 tarihli 35.sayısı çıktı, iç sahifeleri 3.hamur kağıt olan 48 sahifelik Çıngı Dergisi'nin bu sayısında aşağıda isimleri belirtilen yazar ve şairler karşılarındaki başlıkları kullanarak bu sayıda yer almışlar.
14 
 Gurbette Aybastılı Olmak  (kemal düz)

gurbetçilik geçmişte olduğu gibi, mevsimlik veya geçici değil, süreklilik üzerine bir şekil almıştır. kazancını bulunduğu yerde harcamakta ve değerlendirmektedir.
15 
 Avrupa"dan Bakınca...  (David Durak ARSLAN)

Avrupa’dan bakınca Türkiye nasıl görünüyor » diye bir soru sorulsa...
16 
 Kendini Bilmek  (Yûşa Irmak)

İnsan erdemleriyle yücelir. Erdemler içinde ilk sıraya: “kendini bilme”yi koyabiliriz. Belki borsalarda, kurlarda değil ama gerçeği bilen gönüllerde kendini bilenin değeri yükselir…
17 
 Malatya Belediyesine Teşekkür  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

-Bu yılki 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı'na Malatya Belediyesinin davetlisi olarak katıldım.-Malatya Belediyesi bizi uçakla getirip götürdü.-Malatya'ya uçak indiğinde adımımı atar atmaz (sabah çok erken bir saat olmasına rağmen) bir görevli tarafından karşılandım. O nedenle ilk izlenimim çok olumlu oldu.
18 
 Yunus Sütunundan İssos Harabelerine Büyük İskender'le Seyahat  (kemal düz)

çok az geçit veren amanos dağları’yla( nur dağları) çevrili, bereketli toprakları bulunan kilikya ovası pers İmparatorluğu) hazinesine büyük gelir sağlıyordu. issos, dörtyol’un kuzeybatısında, ilkçağda deniz kıyısında idi.
19 
 Ellezli Dersi Cıngırt Kayası Deniz Tepesi ve Hıdırellez  (kemal düz)

karamanlı aybastı’nın ilk yerleşim yerlerinden de biridir. karamanlı’da bugün bile kullanılmakta olan taş merdivenli yol, kaya mezarları bunun önemli göstergesidir.
20 
 Bekbele Yayla Şenlikleri  (kemal düz)

abacılılar'la ilgili anlatılanlar oldukça çoktur. benim gözlemlerim ise şöyle: abacılılar; nüktedan, şakacı, hazır cevap, çalışkan ve memleketsever insanlardır. abacılılar’ın; oğuzların bozok koluna bağlı günhan boyundan Dûlkadiroğluna beyliğine bağlı bir büyük aile olduğu belirtilmektedir.

son eklenenler
Kendini Bilmek
Yûşa Irmak
İnceleme > Kültür Çatışmaları
Yozcuların Kökeni ve Çangaza Köyü
Hakan Yozcu
Harflerin İzinde Bir Yazar: Fatin Hazinedar
kemal düz
İskenderun Belediyesi Tiyatro Topluluğu
Hakan Yozcu
Kitapla İlgili Üzücü Bir Anım
Ömer Faruk Hüsmüllü
Cem Vakfı Alevi Kurumu Mu?
Cemal Zöngür
Kırk Yıl Sonra Özgür Olacaktım
Emine Pişiren
Gurbette Aybastılı Olmak
kemal düz
Malatya Belediyesine Teşekkür
Ömer Faruk Hüsmüllü
İskenderun Caddeleri
kemal düz
Arapahmet Kültür Evi
Hakan Yozcu
Canik Güzeli: Perşembe Yaylası
kemal düz
Kadıköy Belediyesi'ne Teşekkür
Ömer Faruk Hüsmüllü

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.