..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Seviyorum, öyleyse varım. -Unamuno
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Işın Çavdar
Işın Çavdar - Öykü Yaşamın Kendisidir
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Kaybetme Korkusu (Işın Çavdar) 9 Nisan 2010 Başkaldırı 

Bir kadının en büyük korkusunun gerçeğe dönüşmesi

Kirli Beyaz Birazda Faili Meçhul Bir Hikaye (Işın Çavdar) 24 Haziran 2009 Toplumcu 

Beş kardeşin birbirinden ayrılmamasını tüm klabimle bütün dünya için dileğiyle

Aranızdayım; Beni Duyan Yok Mu? (Işın Çavdar) 5 Nisan 2009 Yüzleşme 

Ben de engelliyim. Ama bedensel, işitme ya da görme engelli değil zihinsel engelliyim

Kim Nükleer Santral İster? (Işın Çavdar) 21 Mart 2009 Yaşam 

Nükleer santrallerin çevreye ve insanlara verdiği zararlar.

Kılıf (Işın Çavdar) 1 Mart 2009 Toplumcu 

İnsan hayatı ucuz mudur? Yoksa en değerli varlık insan mıdır? Sürekli kendimize sorup durduğumuz bu sorunun cevaplarından sadece biri

Ben Kimim? (Işın Çavdar) 28 Şubat 2009 Bireysel 

Bir kadının ailesini mutlu etme, iş'ini iyi yapma ve çalışanları tarafından seviliyor olmasına rağmen iliklerine kadar hissettiği yalnızlık, umutsuzluk ve bunalım

Kitapsız Hayata, Hayat Demem (Işın Çavdar) 27 Şubat 2009 Yaşam 

Kitap en büyük arkadaş ve bilgi kaynağı olup kişiye olaylara ve yaşama değişik açılardan bakmayı öğretir.

Rüşvet (Işın Çavdar) 27 Şubat 2009 Toplumcu 

Zengin olmak ile güç sahibi olacağını düşünen ve bu düşünceyi adeta destekleyen bir aile yapısı özellikle baba figürü. Günümüzde gerek ülkemizde gerekse dünyada karşılaştığımız acı bir gerçek

Yazmak; Kişinin Yaşama Attığı İmzadır (Işın Çavdar) 10 Şubat 2009 Yaşam 

Neden ve ne için yazı yazıyorum. Yazı yazma nedenlerim. Yazı yazamnın bende yarattığı duygular

İnsanlar, öyküye iki türlü bakar. Birinde öykü masal gibidir. Gerçek olmayan delikanlılar, genç kızlar...Bu tür öyküler ortaçağı izleyen romantizmin yükseldiği dönemlerde ön plandaydı. Romeo ve Juliette, Genç Werther, Paul ve Virgini...ve diğerleri.

Gelişen ve değişen dünya şartlarıyla birlikte ezilen, haksızlığa uğrayan, zulüm gören insanların feryatları her geçen gün daha da çok duyulmakta. Öykü, romantizm ve sevgi konuları kadar yaşamın belki de görmek istemediğimiz gerçekçi yanlarını da gösterebilmeli bizlere.

Şunu unutmamak gerekir ki sevgi dahil pek çok güzel konu beraberinde az ya da çok emek barındırmaktadır. Her insan, her yaşam emektir ve aynı zamanda öykünün ta kendisidir.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Işın Çavdar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 12:51:45