..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoştur. -Mevlânâ
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Nurol Banabak
Nurol Banabak - Öteki
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Robin Hood (Nurol Banabak) 25 Ocak 2002 Başkaldırı 

Ve kendimi çaldım senden dünya. Kusura kalma.

Kod Adı: Yaşam (Nurol Banabak) 22 Ocak 2002 Yaşam 

Kod adı: Yaşam, olan terorist, bütün mazgallarımdan yüreğime-bilincime saldırarak, ‘Yaz!,’ diyor, bana. ‘Hangi ruh hali içinde olursan ol, yaz!:’

Ömür Uzun, Aşk Kısa! (Nurol Banabak) 20 Ocak 2002 Başkaldırı 

Herkes gündelik yaşamın hay-huyunda, herkes işinde-gücünde; mutlular mutlu-mutsuzlar mutsuz. Ama yine de insan gibiler. Ben, insan gibi olamıyorum. Kimse görmüyor ama ben farkındayım ‘büyük son’un, o kıyametin gelip-çattığının.

Düzyazının Yetmezliği, Şiirin Dilsizliği! (Nurol Banabak) 20 Ocak 2002 İlişkiler 

Biliyorum, ‘çok söz hamal yüküdür, demişti, Y.Emre. Kısa keseceğim. Zaten enbaşından, herşey de, konuşulmuş-yaşanmış değil midir? Yaşanmamışlıklardan ardakalanların son çırpınışları ise, Yazı! Kısa!.. Çok kısa!..

Aforizmalar (Nurol Banabak) 12 Ocak 2002 Yaşam 

-Aforizmalar güvenlikli elbombalarıdır; hedefi bulmadan patlamaz!

Nazlı Yare Mektup (Nurol Banabak) 8 Ocak 2002 Özlem Şiirleri 

On-onbir- oniki-onüç... Senin dudaklarında bir şiir... On dört, Dudakların şiir. On beş İkimiz şair...

Kaza (Nurol Banabak) 8 Ocak 2002 Bireysel 

Bir kaza daha istemiyorum Öleyim yeter

İnsan Değil miyiz? (Nurol Banabak) 8 Ocak 2002 Bireysel 

Üşüyen bir akşamüstü düşün Üşümüş-çaresiz Göğün altında ip-ıssız...

Yazı-Yaşam (Nurol Banabak) 7 Ocak 2002 İlişkiler 

Tarihte Babil günleri. İnsanlar bir fesat kurmakta: Göğe doğru yükselen bir kule (Babil Kulesi) inşa edip üzerine çıkacak ve tanrıya ok atacaklar. Haberi alan tanrı, önlem olarak dillerini farklılaştırır o saat; artık birbirlerini anlamamaktadırlar ve kul

Evcilik Oyunu (Nurol Banabak) 2 Ocak 2002 Anı 

Artık öykümüz yazılsın mı diyorsunuz? Yani varsınız gerçek bir yaşam öyküsüne...

Bir Depresyona Metafor (Nurol Banabak) 24 Aralık 2001 Destan 

Bir Depresyona Metafor (“Dünya, yolumuzu kaybetmemizdir.” F. Kafka) ( Belki de beni tanıyacaksın! ) Karanlık. Kral, küskün. Kral, tacını fırlatıp atıyor. “Bir daha asla!” “Bir daha asla!&

Uzaklarda (Nurol Banabak) 22 Aralık 2001 Görsel (Resimli Şiir) 

Uzaklarda (“Beklemek, ahlaksız kılar”*)

Öteki (Nurol Banabak) 18 Aralık 2001 Deneysel 

Öteki Hiçbir koşul, atılmışlığını-ayrılmışlığını tüketemez; O, Öteki’dir! Nietzsche’nin; yücesine tırmandığında, dışarıda bıraktığı, Heidegger’in; Varoluş’unu eksikli bulduğu, nihai Otantik oluşunu (özgür oluşunu) ölümüyle

Yazı benim için basit bir edim değildir;
ruhum, yazdığım her sözcüğün bedelini öder.
Uyduruk mutluluklarımı yıkar yazı;
yeni bir dünya kurarım bedenimi kayalıklarında
kuzgunlara sunduğum.
Öyküm acıdır, ama, aldanış değil.

Belki de dünyayı daha iyi yapmanın bir yolu yoktur,
çünkü ölüm her zaman vahşi kalacaktır.
En mutlu an değil midir ölümün en korkunç göründüğü an
ve her yazı edimi bir pazarlık değil midir ölümle:?
Korkunç\'un elinden ne kurtarabilirsek!
(6 Kasım 2001 RİZE)
Nurol Banabak

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Nurol Banabak, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 13:16:09