Cennet'ten Düşüş
(güliz dülgeroğlu) 27 Mayıs 2007 |
Fantastik |
| |
“Of kadınlar, her yerde aynılar! Dünya’da da aynı, Cennet’te de aynı, Cehennem’de de aynı. Her yerde şikayet edecek bir şey buluyorlar. Cehennem sıcak, Cennet sıkıcı, dünya başlı başına sorunlar gezegeni." |
|
Kuyunun İçinde
(güliz dülgeroğlu) 27 Mayıs 2007 |
Fantastik |
| |
Balıkçıların küfürleri arasında Galata Köprüsünden atlayış. Tamamen karanlık sandığım içimdeki kuyunun dibine varış. Şaşkınlık. Geri dönüş. |
|
İzedebiyat Kardeşini Seç ile Kardeş Olsun Mu?
(güliz dülgeroğlu) 18 Eylül 2006 |
Eğitim |
| |
Defterinden kopardığı sayfaya satırlardan taşan, kurşun kaleminden sevgiyle akan, kilometrelerce uzaktan sıcak tebessümünü nasıl yazıldığını bile bilmediği ismimin üstüne koyan kardeşim bana mektup gönderdi de oturup ağladım... Ya siz? |
|
Başlığı Siz Koyun
(güliz dülgeroğlu) 10 Eylül 2006 |
Düşler |
| |
Örümcek olma konusunda ciddiyim. İlginç bir deneyim olabilir. Sakarlara tavsiye edilmiyorsa benim için zorlayıcı olurdu. Sekiz bacağım bir pabuca girerdi sanırım. Bilmiyorum hiç örümcek olmadım. |
|
Bir Kaşın Yarılması
(güliz dülgeroğlu) 19 Mart 2006 |
Soyut |
| |
İçsel savaşında kişiliklerine yenilip duran biri belki bir deli. Ne demek istiyorum? Herkes içindeki sesle tartışabilir bu hepimizin deli olduğunu mu gösteriyor? Yapma gayet iyi biliyosun, deliliğin övünülecek bir yanı var... |
|
|
" ille dolet vere, qui sine teste dolet." (Martialis.1,23,4)
"Kimseye görünmeden üzülen, gerçekten üzülendir."
|
|