İki Kurt Yoldaş
(Eylem Yurtsever) 1 Şubat 2011 |
Destan |
| |
Bu öyküyü İhsan Oktay Anar'ın vermiş olduğu ödev üzerine yazmıştım ve o öykümü yeterli görmemişti; çünkü öyküm bir Dede Korkut öyküsüne yeterince benzemiyor. |
|
İlahi Kişi
Fantastik |
| |
Bu öykü benim yazdığım ilk öyküdür. Plansız yazmıştım ve sonlanacağını dahi bilmeden bölüm bölüm frpnet.net adlı siteye göndermiştim. Bu da, öyküyü sonlandırmam için üzerimde büyük bir baskı yaratmıştı. |
|
Kiralık Katil - 1
İronik |
| |
Yine plansız yazdığım bir öykü. Hep böyle bir öykü yazmak istemişimdir... |
|
Mağarada
Deneysel |
| |
Demir Özlü'nün bir öyküsünden alınan bir cümleyi de koyarak bir öykü yazacaktık. Ben de bu öyküyü yazdım. Cümle: "Her şeyini yitirmiş olduğunu sanan çaresiz bir varlığın teriydi bu." |
|
O Gün
Bireysel |
| |
İşte üniversite döneminde yazdığım bir öykü; ama bana sorarsanız lisedeki öykülerim bu öykümden çok daha özgündü. |
|
Senaryomsu Öykü
Bilim Kurgu |
| |
Ben radyo tv ve sinema bölümündeyken hocamız üç kelime verdi ve bu kelimelerden senaryoya benzeyen bir öykü çıkarın dedi.
Kelimeler:
Kum, yıldız ve ataç.
|
|
Umutsuz Bekleyiş
Aşk ve Romantizm |
| |
Romantizmden ne kadar az anladığımı bu öyküyü okuduğunuzda görebilirsiniz... Bunu da lisede yazmıştım. |
|
Bir Tanrı Yaratmak
(Eylem Yurtsever) 23 Aralık 2011 |
Dinsel |
| |
Arkadaşımla bir kere yaptığımız ve devam edemediğimiz bir oyun oynamıştık.
Birbirimize üç kelime verip ondan öykü oluşturacaktık. Arkadaş başladı:Kelimeler: Kan, Kilise çanı ve kedi mamasıydı. |
|
Gölge
(Eylem Yurtsever) 27 Aralık 2011 |
Bireysel |
| |
Kelimeler, yazmak, bulantı ve gölge. |
|
|
"Evrende bir toz zerresi kadar küçük, ama bir temel taşı kadar değerli ve vazgeçilmezim ben.
Sizler de öyle."
Eylem Yurtsever.
|
|