Yedi iklim dört köşeyi dolandım / Meğer dünya her tarafta bir imiş. -Dadaloğlu |
|
||||||||||
|
. Toprağın yorgunluğunda, pamuk toplayanları görünce aklıma çocukluğum geldi. Ben de, bir keresinde denemiştim, bembeyaz pamukları okşar gibi, dikenleri elime bata, bata dalından ayırmayı. O çelimsiz halimle başarısızdım tabi ki. Gökyüzündeki Güneşin alaylarıyla oyalanmıştım o gün.. Bu düşünceler içerisinde, anlamlı gülüşünle, bereketli topraklarda, bire on ürün veren tohum gibi, yine karşıma dikildi hayalin. Sen de bilirsin, ne kadar bakarsan bak, özenirsen özen, tarlalarda, bahçelerde, yabani ot da türer zararlı, istenmeyen. Koparılması, yok edilmesi mutlak gerektir, verimin artması için… O yabani, zararlı ot, ben olmak istemiyorum sevgili.... Hani, bir kır çiçeği görürsün, somurtan toprakların sırtında, ayrık otlarının arasında! Açmıştır kendisi, kendi varlığından habersizce. Bazen küçük bir çocuk, ya da sevdalı biri koklar, sever, hatta en sevdiğine vermek için koparır... Bazense bir kitabın arasında kuruması için, ayrılıverir dalından, özsuyundan... Bereketli ürün veren, sevgi tohumu olan senin yanında, ayrık otlarının arasında farkedilmeyen, ya dalında habersizce kuruyacak, ya da iyi niyetle koparılacak o kır çiçeği ben olabilirim sevgili.... . 23/09/2001 Nesrin Göçmen
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Nesrin Gocmen, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |