Sevginin bulunmadığı yerde us da arama. -Dostoyevski |
|
||||||||||
|
Bakıyorum şimdi sokak çocuğu olarak bilinen o şanslı bulduğum insanlara ve biliyorum; ne kadar şanslı olsalar da var bu şevkat isteği insanın doğasında. Olsun, en azından kaybettiklerinde değil, bulduklarında tanışacaklar; sevgi ve huzurla. Tabii sandığım kadar sanşlılarsa. En başından verdi bize hayat; içten olan öpücüğün sıcaklığını. Arıyoruz artık, körelen o saflığı... Sevgili dediklerimiz birer otobüs yolcusu, bizlerse zavallı şoförler... İlk dört koltukta varsa oturan kafamıza göre, bakışlar atıp dikiz aynasından, çaylar ısmarlıyoruz molalarda. Aldığımızı kar, kaybedileni kumar sayıyoruz. Arka koltuklarda oturanlarsa, nefeslerini duyduğumuz halde hayatımıza giremeyen endamlılar. Sadece iniş-binişlerde yanımızdan geçen renkli gözlüler. Olsaydı bir boyacı sandığım ve yaşasaydım kaldırımlaın soğukluğunu ciğerlerimde, işte o zaman belki olurdum şanslı. Belki o zaman olurdum otogarda bekleyen sevdalı. Belki o zaman yaşardım bir kere ve sağlam aşkı. Belki!.. (not:Sayın okur, yukarıda okumuş olduğuz yazının ÖYKÜ olduğunu hatırlatırım. Yorumlarınız olacaksa, lütfen yazının içeriğine değil, yapısına olsun. Teşekkürler)
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mudarkeş KANIK, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |