..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doðaya eklenmiþ insandýr. -Bacon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Mudarkeþ KANIK




22 Aralýk 2002
Aðladýkça  
Mudarkeþ KANIK
Gülüþler çiçek olsa ve keþke kurutulabilse dalýnda...


:BHBI:
     Þimdi kapattýk telefonu ama ben hala doyamadým sana.
     Monitör kapanmýþtý. Attýðýn üçüncü maili okumak için geçtim bilgisayarýn baþýna, monitörü açtým ve fotografýn belirdi ekranda. En son seni seyrediyordum. Unutmuþum ve müthiþ bir sürpriz oldu bana. Þu yandan gülüþün yokmu, deli eder adamý. O bakýþlardaki sonsuzluk, saçlardaki deniz kývrýmlarý.... Bir kadýnýn kývrýmlarýný andýrýyor o dalgalar, ve o kadýn sensin... Vücut hareketlerin geldi dokunma hafýzama, tam bir dalgalanýþ, bir dans ediþ mýrýldandýðýn melodide. Sesin ve þarkýn, sanki ebediyete götüren bir rüzgar sesi, beni...
     Býraktým ipin ucunu, artýk azgýn dalgalarýn arasýndayým ve kimse yok beni o kayalarýn sivriliðinden uzaklaþtýracak. Son arkadaþ birkaç dakiki önce bir kayaya çarptý ve son gördüðüm suya savrulan kanýydý. Ve nehrin gümbürtüsü saðýr edecek beni. Çýldýrmak üzereyim. Çýðlýk atmaya baþladým onun sesini duymamak için... Kýyýdaki kuþlarýn hayatý hala normal ve güzel. Onlar neþe içinde ötüþürken, ben belki bir daha duymamak üzere onlarý, sürükleniyorum. Nehir giderek geniþliyor ve kýyý giderek uzaklaþýyor benden. Yuttuðum sular nefesimi temizler umudundayým, artýk yapabilecek fazla bir þey bulamýyorum çünkü ve artýlarýný bulmaya çalýþýyorum buz kesmis bedenime, bu olayýn. Ellerimi ve ayaklarýmý sordum zihnime, hatýrlamýyor. Bacaklarýmsa dolanmýþlar birbirlerine. Artýk baþýmý suyun dýþýna çýkarmak için mücadele etmekten yoruldum. Ara sýra nefes alýyorum, geri kalaný su oluyor cigerlerime dolanýn. Ve yavaþladýðýný hissediyorum akýntýnýn. Bir süredir de vurmuyorum kayalara vucudumu. Kanayan yerlerimi teker teker hissetmeye baþlýyorum. Kýpýrdatabilsem kolumu, belki kýyýya çýkarým diyorum içimden, azalan akýntaya güvenerek. Kolum beni terk edeli saatler olmuþ, henüz fark ediyorum. Ve bir acý doluyor bedenime, kan kokusu ardý sýra geliyor bu acýnan. Ýçimden birþeyler kopuyor. Bacaklarýmý yokluyorum, donmuþlar ve katýlaþmýþlar. Yýkýlmýþlýk ve kaybetmiþliði yaþýyor içim. Beynim hala son kalanlarý kurtarma yolunda, kýyýyý hatýrlatýyor bana. Onu ikna etmek çok zor olacak diyorum ama kararlýyým. Býrak diyorum, kaybettik. Artýk kýyýya çýkaný sen bile istemezsin hayatýnda, ki ben yapamayacak kadar yorgunum onunla...
     Denizin sakinliðine ulaþýyorum nihayet. Artýk ölümün karanlýðý da çöktü gözlerime. Vücudumu kemiren balýklarýn ürkek ve bazen cüretkar dokunýþlarýný hissediyorum. Tepki verebilmek imkansýz. Yarým yamalak da olsa farkýndayým soðuðun. Annem geliyor aklýma, hep gelirdi soðuk gecelerde, açýlan üstümü örtmeye, odama. Fakat artýk kimse örtemeyecek üstümü, ne yorganýmla, ne de kara toprakla. Yorgunum, uyumak istiyorum. Kulaklarýmdan suyun altýnýn korkunç yankýlarýný duyuyorum ve bir ürperti sarýyor bedenimi. Nerde olduðumu ve bunun bir gerçek olduðunu fark ediyorum. Bir anda bu kabustan uyanmak için çýrpýnmaya baþlýyorum. Baþým tamamen suyun altýna giriyor, içime dolan su çok tuzlu, yakýyor cigerlerimi. Ýçtiðim en sert sigara bile bu kadar týkamamýþtý beni diye düþünüyorum. Dördüncü defa aldýðýmda denizi cigerlerime, artýk duruyor inip kalkýþý göðsümün. Kalbim son vuruþlarýnýn azminde, yýllardýr çarpmadýðý kadar hýzlanýyor. Sen geliyorsun aklýma. Bu kalbi bir tek sen çaresiz býrakabilirdin. Senin sesin, kokun, dokunuþun çýlgýna çevirirdi onu. Bir de ölüm yapabildi senden sonra bunu ona. Ve sanýrým bu kalp bir daha atmayacak ne böyle, ne de... tanrým! neden bu kadar soðuk...

               22 12 2002 03:25 MsK

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: esra / kocaeli
7 Aralýk 2003
değişik seyler dusundum okuyunca, anlamaya calısmaktan ote sanki bende bi karmaşa içinde hissettim kendimi.yazılarından kafamda bi hikaye yazdım senin için adadaki aşık adam gibi belirdin kafamda.umarım aynı tatta yazmaya devam edersin..hoşçakal..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Kadýn
Gülen Adam
Nerden Nereye
Kukla
Düþünmemek Lazým
Boyacý Sandýðýn
Kahve Tadýnda
Kelle Avcýlarý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Duvara Mektup
Vakitsiz Duygular
Boþ Sandalye
Sonbaharda Ýlk Bahar
Yakýn Gençlik

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saçlarýmý Okþa [Þiir]
Bunlarýn Balatalarý Yanmýþ [Deneme]


Mudarkeþ KANIK kimdir?

Aþkýn olmadýðý yerde; su olsa, hava olsa kaç yazar. Boþ bir kalple ne kadar yaþýyor sayýlýr ki insan?. . Hayatta kalmak deðil, yaþamaktýr zor olan ve insaný en çok korkutandýr hayattan deðil, yaþamdan "kopartýlmak". . .

Etkilendiði Yazarlar:
....


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mudarkeþ KANIK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.