..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Mudarkeþ KANIK




13 Kasým 2002
Duvara Mektup  
Mudarkeþ KANIK
Eski bir aþkýn can çekiþen satýrlarý.


:HFBH:
          DUVARA MEKTUPSözde aþklar sarmýþken þu bedenimi, sen sarýlma ne olur. Korkarým kendimden seni de onlardan sanýp, duygusuzca sararým diye.      Biliyorum aslýnda bir daha kokunu duyamayacaðýmý ve kahkahaný. Ama özlüyorum, seni ve o günlerdeki beni. Senden sonra, seni kaybettiðim yetmiyormuþ gibi içimi de kaybettim. Artýk boþ bakýþlarým ve soðuk ellerim var. Hatýrlar mýsýn? O soðuk Ýstanbul gecelerinde bile soðumazdý ellerim ve asla boþ bakmazdý gözlerim hayata. Senden sonra o bebeksi kokumu da kaybettim yada en azýndan artýk kimse almýyor o kokuyu. Keþke kaybettiklerim seninle gelebilecek kadar yakýnýmda olsalar. O zaman belki... Ama deðil ve artýk olamaz. O kadar kirlendim ki yüzümü bile tanýyamazsýn. Sesime kadar kirletti hayat beni. Artýk “seni seviyorum” derken titremiyor o senin çok sevdiðin La minör sesim. O kadar katýlaþtý ki kalbim, hani seni gördüðümde kuþ kanadý gibi olurdu ya, artýk atmýyor bile en mutlu olduðum sanýlan zamanlarda. Saçlarým beyazladý mesela, hala uzunlar ama yarýsýný döktüm senden uzaklaþan yolda.      Ve hala tahmin bile edemeyeceðin kadar inatçýyým dünyaya. Ve senden sonra daha bir kýzgýným dökülen yapraklara. Ve senden sonra... Hala burkuyor içimi biliyor musun þu yaðmur denen baþ belam. Belki de eski benden tek kalan duygusal miras bu, yaðmurun anlamsýz ve yýpratýcý etkisi. Hala var yani içimde, bir parça dahi olsa romantizm. Bakma! Artýk yapmýyorsam o küçük, mum ýþýðý muhabbetlerini, çalmýyorsam kalbimle gitarýmý, senden sonrayý yaþadýðým içindir. Býraksalar da bir dönebilsem siyah beyaz olan, o adadaki günlere. Bak nasýl okurum aþk þiirlerini ilk aðýzdan. Yok ama. Yapamaya bilirim. O kadar çok düþtüm ve koþtum ki, nefesim yetmeye bilir.     Ne yaptýðýn ve hatta yaþayýp yaþamadýðýný bile bilmiyorum. Ama bildiðim ve emin olduðum tek bir þey var; eski seni ben bile bulamam artýk. Çünkü ben ki, hep yere yakýndým, bu hale geldim. Sen ki, ne yapmýþsýndýr o yükseklikten düþünce sahteliðin tam içine. Yalan dokunuþlar yumruk etkisi yapmýþtýr ve kanatmýþtýr tenini, yardým içinmiþ gibi uzanan ellerin sahteliði hele, kavurmuþtur beyaz kalbini.      Beraberken çoktuk, ikiydik ama tam bir iki. Tek olduk, çok bizi eritti yavaþ yavaþ. Ama mecburduk yalnýzlýða. Ya çok geç kalsaydýk, kopamasaydýk, sevgimizden kaynaklanan yalnýzlýða dalýp sonra da nefes almak için birbirimizden izin koparmaya çalýþsaydýk. Ya kirletseydik sevdamýzý. Bak, o zaman hiç yaþayamamýþ olacaktýk tam bir sevdayý...      Yaðmur durdu. Artýk dönmeliyim yataðýma, bir de dýngýrtýsýný çekmiyim yolcumun. Ýlk durakta inecek zaten...     Seni özlüyorum.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ....içimde avaz avaz bende özledim
Gönderen: funda þahin / , Türkiye
26 Temmuz 2018
....özleminin estiði satýrlarýn yüreðime deðiþiyle,hasretinin büyüklüðünde savruldu hayaller ...ayný gökyüzünde var olan kaç hasrette savrulacak içimin küf kokusu ...kutluyorum kalemin susmasýn !

:: BEN SEVDIM ELLER ALDI
Gönderen: duygu / --
29 Mart 2004
tam unutum derken mektubunu okuduk icimdeki hersey tekrar dogdu,bilmem artik tesekkurmu etsem kizsami bilemiyorum=) ama cok guzeldi ya diyecek birsey bulamiyorum..

:: sýkýldým baþlýklardan....
Gönderen: BAHAR / ÝSTANBUL
21 Eylül 2003
Bir insan okuduðunu bu kadar mý yaþamýþ gibi hisseder... Sanki resmen benim çektiðimi bana anlatmýþsýn. Ýnanýlmaz güzel ve etkileyici. Ýnan þu anda týkandým ve sana yazmak istediklerimi ifade edemiyorum... Yürekten kutlarým.... Acaba bu yazýnýn devamýný yapmayý düþünüyor musun? Burcun ne? Lütfen bana ses ver!!!

:: alýp götürdü yine gözlerim yaþlý!!!
Gönderen: gülþen ö. / istanbul
17 Eylül 2003
çok güzeldi,hem yengeç burcuyum,hemde altý yýldýr birlikte olduðum-evleneceðim kiþiden ayrýldým(aileler yüzünden)severek ayrýlmak çok zor.mumut hiçbir zaman bitmez umut Allah'tandýr.iþte buyüzden hergün bekliyorum geri gelecek diye,geçende aradý aylar sonra hala birbirimize karþý çok saygýlýydýk-çok özlemiþtik birbirimizi,"duvara mektup"u okuyunca yine o duygusal kabuða çekildim sessizce...

:: ...
Gönderen: pelin / izmir
28 Aðustos 2003
...duvara mý yoksa yüreðe mi mektup..ya da duvardaki tepkisiz gölgenin derin gözlerine..ki bilir..Derinden geldi satýrlar, bir vurdu, sonra durdu, sonra vurdu ve susturdu.. Kalem güzel yazýyor, belli..yüreðe saðlýk olsun..Kaleminle kal..

:: duygu dolu...
Gönderen: pelin karcý / ankara
2 Mayýs 2003
Böylesine sade sözlerle, bir özlemi bu kadar güzel anlatabildiðin için tebrik ederim... Duygularýnýn aktýðý daha nice yazýyý okumak dileðiyle... sevgiler...

:: Bu kez aðlamadým:)
Gönderen: Didem SEVÝNÇ / Ýstanbul
20 Mart 2003
Gözlerim dolmak üzereyken söylendim kendime,,durdurdum onlarý."Býraksalarda dönebilsem o adadaki günlere"..Kendimi bildim bileli yazlarý ve kimi zamanda kýþlarý yaþadýðým Heybeliada"yý hatýrlattýn bana.Orayý,onu,ah bir bilsen neler hatýrlattýðýný,,yazýlarýmda bahsetsemde bir türlü bitmeyen.bitmeyen..neler..neler.. Tüm samimiyetimle kutlarým.Çok beðendim. Sevgiler. Didem

:: aðlattýn beni..
Gönderen: bir Balýk / pembe mavi bulutlar
25 Kasým 2002
Sana söyleyecek söz bulamýyorum.Beni aðlattýn ya daha ne diyeyim.Süslü sözler yazarak yazýný basitleþtirmek istemem.Derinlerde baþkalarýnýn da süzüldüðünü bilmek güzel ama niye yine de yalnýzlýk var?Yani sanki ait olmadýðým bir zaman diliminde gibi hissediyorum,ama niye?Birçoklarýnýn sýðda kaldýðý þu güzelim hayatta neden sanki hep hüzünleri seçiyoruz dersin?Boþver sen beni Kanýk.Kalemini sevdim,devamýný dilerim....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vakitsiz Duygular
Boþ Sandalye
Sonbaharda Ýlk Bahar

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Kadýn
Gülen Adam
Nerden Nereye
Kukla
Düþünmemek Lazým
Yakýn Gençlik
Aðladýkça
Boyacý Sandýðýn
Kahve Tadýnda
Kelle Avcýlarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saçlarýmý Okþa [Þiir]
Bunlarýn Balatalarý Yanmýþ [Deneme]


Mudarkeþ KANIK kimdir?

Aþkýn olmadýðý yerde; su olsa, hava olsa kaç yazar. Boþ bir kalple ne kadar yaþýyor sayýlýr ki insan?. . Hayatta kalmak deðil, yaþamaktýr zor olan ve insaný en çok korkutandýr hayattan deðil, yaþamdan "kopartýlmak". . .

Etkilendiði Yazarlar:
....


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mudarkeþ KANIK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.