|
Anasayfa |
Son
Eklenenler |
Forumlar |
Üyelik |
Yazar
Katılımı |
Yazar Kütüphaneleri |
|
|
13 Kasım 2002
Duvara Mektup
Mudarkeş KANIK
Eski bir aşkın can çekişen satırları. |
|
DUVARA MEKTUPSözde aşklar sarmışken şu bedenimi, sen sarılma ne olur. Korkarım kendimden seni de onlardan sanıp, duygusuzca sararım diye. Biliyorum aslında bir daha kokunu duyamayacağımı ve kahkahanı. Ama özlüyorum, seni ve o günlerdeki beni. Senden sonra, seni kaybettiğim yetmiyormuş gibi içimi de kaybettim. Artık boş bakışlarım ve soğuk ellerim var. Hatırlar mısın? O soğuk İstanbul gecelerinde bile soğumazdı ellerim ve asla boş bakmazdı gözlerim hayata. Senden sonra o bebeksi kokumu da kaybettim yada en azından artık kimse almıyor o kokuyu. Keşke kaybettiklerim seninle gelebilecek kadar yakınımda olsalar. O zaman belki... Ama değil ve artık olamaz. O kadar kirlendim ki yüzümü bile tanıyamazsın. Sesime kadar kirletti hayat beni. Artık “seni seviyorum” derken titremiyor o senin çok sevdiğin La minör sesim. O kadar katılaştı ki kalbim, hani seni gördüğümde kuş kanadı gibi olurdu ya, artık atmıyor bile en mutlu olduğum sanılan zamanlarda. Saçlarım beyazladı mesela, hala uzunlar ama yarısını döktüm senden uzaklaşan yolda. Ve hala tahmin bile edemeyeceğin kadar inatçıyım dünyaya. Ve senden sonra daha bir kızgınım dökülen yapraklara. Ve senden sonra... Hala burkuyor içimi biliyor musun şu yağmur denen baş belam. Belki de eski benden tek kalan duygusal miras bu, yağmurun anlamsız ve yıpratıcı etkisi. Hala var yani içimde, bir parça dahi olsa romantizm. Bakma! Artık yapmıyorsam o küçük, mum ışığı muhabbetlerini, çalmıyorsam kalbimle gitarımı, senden sonrayı yaşadığım içindir. Bıraksalar da bir dönebilsem siyah beyaz olan, o adadaki günlere. Bak nasıl okurum aşk şiirlerini ilk ağızdan. Yok ama. Yapamaya bilirim. O kadar çok düştüm ve koştum ki, nefesim yetmeye bilir. Ne yaptığın ve hatta yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum. Ama bildiğim ve emin olduğum tek bir şey var; eski seni ben bile bulamam artık. Çünkü ben ki, hep yere yakındım, bu hale geldim. Sen ki, ne yapmışsındır o yükseklikten düşünce sahteliğin tam içine. Yalan dokunuşlar yumruk etkisi yapmıştır ve kanatmıştır tenini, yardım içinmiş gibi uzanan ellerin sahteliği hele, kavurmuştur beyaz kalbini. Beraberken çoktuk, ikiydik ama tam bir iki. Tek olduk, çok bizi eritti yavaş yavaş. Ama mecburduk yalnızlığa. Ya çok geç kalsaydık, kopamasaydık, sevgimizden kaynaklanan yalnızlığa dalıp sonra da nefes almak için birbirimizden izin koparmaya çalışsaydık. Ya kirletseydik sevdamızı. Bak, o zaman hiç yaşayamamış olacaktık tam bir sevdayı... Yağmur durdu. Artık dönmeliyim yatağıma, bir de dıngırtısını çekmiyim yolcumun. İlk durakta inecek zaten... Seni özlüyorum.
:: ....içimde avaz avaz bende özledim |
Gönderen: funda şahin / , Türkiye
|
26 Temmuz 2018 |
|
| ....özleminin estiği satırların yüreğime değişiyle,hasretinin büyüklüğünde savruldu hayaller
...aynı gökyüzünde var olan kaç hasrette savrulacak içimin küf kokusu
...kutluyorum kalemin susmasın ! |
:: BEN SEVDIM ELLER ALDI |
Gönderen: duygu / --
|
29 Mart 2004 |
|
| tam unutum derken mektubunu okuduk icimdeki hersey tekrar dogdu,bilmem artik tesekkurmu etsem kizsami bilemiyorum=) ama cok guzeldi ya diyecek birsey bulamiyorum.. |
:: sıkıldım başlıklardan.... |
Gönderen: BAHAR / İSTANBUL
|
21 Eylül 2003 |
|
| Bir insan okuduğunu bu kadar mı yaşamış gibi hisseder... Sanki resmen benim çektiğimi bana anlatmışsın. İnanılmaz güzel ve etkileyici. İnan şu anda tıkandım ve sana yazmak istediklerimi ifade edemiyorum...
Yürekten kutlarım....
Acaba bu yazının devamını yapmayı düşünüyor musun? Burcun ne?
Lütfen bana ses ver!!! |
:: alıp götürdü yine gözlerim yaşlı!!! |
Gönderen: gülşen ö. / istanbul
|
17 Eylül 2003 |
|
| çok güzeldi,hem yengeç burcuyum,hemde altı yıldır birlikte olduğum-evleneceğim kişiden ayrıldım(aileler yüzünden)severek ayrılmak çok zor.mumut hiçbir zaman bitmez umut Allah'tandır.işte buyüzden hergün bekliyorum geri gelecek diye,geçende aradı aylar sonra hala birbirimize karşı çok saygılıydık-çok özlemiştik birbirimizi,"duvara mektup"u okuyunca yine o duygusal kabuğa çekildim sessizce... |
:: ... |
Gönderen: pelin / izmir
|
28 Ağustos 2003 |
|
| ...duvara mı yoksa yüreğe mi mektup..ya da duvardaki tepkisiz gölgenin derin gözlerine..ki bilir..Derinden geldi satırlar, bir vurdu, sonra durdu, sonra vurdu ve susturdu..
Kalem güzel yazıyor, belli..yüreğe sağlık olsun..Kaleminle kal.. |
:: duygu dolu... |
Gönderen: pelin karcı / ankara
|
2 Mayıs 2003 |
|
| Böylesine sade sözlerle, bir özlemi bu kadar güzel anlatabildiğin için tebrik ederim... Duygularının aktığı daha nice yazıyı okumak dileğiyle... sevgiler... |
:: Bu kez ağlamadım:) |
Gönderen: Didem SEVİNÇ / İstanbul
|
20 Mart 2003 |
|
| Gözlerim dolmak üzereyken söylendim kendime,,durdurdum onları."Bıraksalarda dönebilsem o adadaki günlere"..Kendimi bildim bileli yazları ve kimi zamanda kışları yaşadığım Heybeliada"yı hatırlattın bana.Orayı,onu,ah bir bilsen neler hatırlattığını,,yazılarımda bahsetsemde bir türlü bitmeyen.bitmeyen..neler..neler..
Tüm samimiyetimle kutlarım.Çok beğendim.
Sevgiler.
Didem
|
:: ağlattın beni.. |
Gönderen: bir Balık / pembe mavi bulutlar
|
25 Kasım 2002 |
|
|
Sana söyleyecek söz bulamıyorum.Beni ağlattın ya daha ne diyeyim.Süslü sözler yazarak yazını basitleştirmek istemem.Derinlerde başkalarının da süzüldüğünü bilmek güzel ama niye yine de yalnızlık var?Yani sanki ait olmadığım bir zaman diliminde gibi hissediyorum,ama niye?Birçoklarının sığda kaldığı şu güzelim hayatta neden sanki hep hüzünleri seçiyoruz dersin?Boşver sen beni Kanık.Kalemini sevdim,devamını dilerim.... |
|
Söyleyeceklerim var!
Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?
Yazıları
yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz
ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız,
yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.
Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.
|
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
|
Aşkın olmadığı yerde; su olsa, hava olsa kaç yazar. Boş bir kalple ne kadar yaşıyor sayılır ki insan?. . Hayatta kalmak değil, yaşamaktır zor olan ve insanı en çok korkutandır hayattan değil, yaşamdan "kopartılmak". . .
Etkilendiği Yazarlar:
....
|
|
bu
yazının yer aldığı
kütüphaneler |
|
|
|