Ben bir dünya yurttaşıyım. -Sokrates |
|
||||||||||
|
Yalan söylüyor diye diğerlerine Mesela okula kaydolacaktım bi kere Para, üniforma,bir de servis gerekiyormuş evden almaya Yalvardı annem müdüre Etme Eyleme Nasıl öderim ben bunca şeyi öylece Çok kızmıştım ona Paramız vardı oysa Her akşam eve geldiğinde çiklet getirirdi bana Balonlu, şekerli, koca bir kutu Sonra istediğim zaman ekmek de vardı Makaradan oyuncaklarım da Hem ben sorardım anneme Anne biz fakir miyiz diye Sıvazlayıp saçlarımı Hayır derdi bana Bak ne kadar da zenginiz Yoksa nasıl alırdım bu kavunlu çikleti sana Hiç affetmedim annemi Yalan söylüyor diye diğerlerine Mesela ev sahibi gelirdi kapıya Köpükler saçardı ağzından Yalvarırdı annem ona Ne olur zaman biraz daha Haftalığımı alayım ödeyeceğim iki ayın tamamını da Çok kızardım anneme Verseydi ya ne istediyse Fakir değildik ki biz vardı paramız Hem sorardım anneme Anne biz fakir miyiz diye Sıvazlayıp saçlarımı Hayır derdi bana Bak ne kadar da zenginiz Yoksa nasıl alırdım kavunlu çikleti sana Hiç affetmedim annemi Yalan söylüyor diye diğerlerine Mesela bakkal amca gelirdi eve Kızım derdi, öde artık borcunu Çoluğum çocuğum var benim de Kolay değil bu devirde bu kadar veresiye Ağlardı annem gizlice Söz verirdi herkesinde bir sonraki pazartesiye Çok kızardım anneme Fakir değildik ki biz vardı paramız Hem sorardım ona Anne biz fakir miyiz diye Hayır derdi bana Bak ne kadar da zenginiz Yoksa nasıl alırdım kavunlu çikleti sana Çok para amca bu kavunlu çiklet Bir tanesi iki bisiklet parası Sonra bir sürü yeni ayakkabı Elbise Gocuk ediyor her biri Bir keresinde benim de bir bisikletim olsun dediydim de O zaman söylediydi annem Ya bisiklet ya çiklet dedi Deli miyim çikletten vazgeçilir mi Çiklet isterdim herkesinde Bayramda çocuklar rengarenk dolaşırmış bana ne ki Onların böyle kavunlu çikletleri yoktu nasılsa Kızardım ya anneme yine de çiğnemedim tüm çikletleri Bak biriktirdim yirmi tanesini Al amca sen bunları anneme söyleme ama Yalan söyler yine paramız yok diye Bakkal amcaya, okula, bir de oturduğumuz evin sahibine ver Bir daha gelip ağlatmasınlar annemi Hem belki artar yine bir çiklet Artanı da bana getirirsin değil mi?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Vuslat AKTEPE, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |