..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Bana ev hikayesinden söz açmayın. Artık benim oraya gideceğim yok!" Fuzuli, Leyla ile Mecnun
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Çağdaş Sanat > Hakan Yozcu

16 Ekim 2011
Koşkoş Hazine Peşinde  
Hakan Yozcu
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, gelenek haline getirdiği sezona çocuk oyunu ile başlama düşüncelerini, yine hayata geçiriyor. Amaç, geleceğin bilinçli seyircilerini hazırlamak, daha, küçük yaşlarda tiyatro sevgisini aşılamak ve çocukları tiyatro konusunda eğitmek

:AHDJ:
KKTC Turizm Çevre Ve Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, 2011-2012 Tiyatro Sezonunu 3 Ekim 2011’de çocuk oyunu ile açıyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, gelenek haline getirdiği sezona çocuk oyunu ile başlama düşüncelerini, yine hayata geçiriyor. Amaç, geleceğin bilinçli seyircilerini hazırlamak, daha, küçük yaşlarda tiyatro sevgisini aşılamak ve çocukları tiyatro konusunda eğitmek.

Bu amaçlar, adeta Kıbrıs Devlet Tiyatrolarının politikası haline gelmiş. Amacın gerçekleşmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçılmıyor. Her şey en ince ayrıntılarına kadar düşünülüyor.

Oyun için öğrencilerden herhangi bir ücret alınmıyor. Yine çocuklar için eğitici, öğretici bir gazete hazırlanıyor. Gelen minik izleyicilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Bu sene İnan Ambarkütük’ün yazdığı, Cevahir Caşgir’in yönettiği "Koşkoş Hazine Peşinde" isimli, müzikli, eğlenceli çocuk oyunu hazırlanıyor. Çalışmalar Bakanlığın Konferans salonunda devam ediyor. Oyunda Cevahir Caşgir, Ertaç Hazer ve Türkey Öztiğin oyuncu olarak görev alırken, Yılsay Özbudak Sahne Amiri görevini yürütüyor.

Bu sene, programda küçük bir değişiklik yapıldı. Her zaman Lefkoşa’dan başlanırken bu sene farklı bir uygulama başlatıldı. Oyun 3 Ekim 2011’den itibaren ilk önce İskele Salonunda Gazimağusa ve Karpaz Bölgesi öğrencilerine sunulacak. Daha sonra Girne, Güzelyurt ve Lefkoşa Bölgesi okullarında okuyan öğrenciler için sahne alacak. Oyunu 3., 4., 5. sınıflardan yaklaşık 15 bin öğrenci izleyecek.

Oyunda hazinesine çok düşkün olan ve onu çaldırmaktan korkan bir kral ile birlikte bu hazineyi ele geçirerek krala bir ders vermek isteyen ve sonra hazineyi krala tekrar iade etmek düşüncesini taşıyan Koşkoş’un maceraları anlatılıyor. İzleyenlerin de oyuna dahil edileceği "Koşkoş Hazine Peşinde" beklenmedik gelişmelerle son bulacak. Oyunda kullanılan müzikler ve rengarenk kostümler de oyuna bambaşka bir tat verecek.

Oyunun minik izleyiciler tarafından çok beğenileceği ve onların oyundan büyük keyif alacağı bekleniyor.

Eee ne diyelim. Hayatta çocuk olmak varmış.

Haydi çocuklar ne bekliyorsunuz?

Hep beraber Koşkoş’un Hazinesinin Peşine düşelim.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın çağdaş sanat kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bir Bahar Bekliyorum Üzerine
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Meseller ve Kurucuova Ağzı
İnciraltı Şairleri
Her Şey Gülüşünde Saklı
Boyacı’ya Büyük İlgi
Nkl Sanat Gecesi Büyük İlgi Gördü
İlk Yerli Operamız: Arap Ali Destanı
Nkl’de Edebiyat Sokağı
Erdinç Akgür İle Devlet Tiyatroları’nı Konuştuk

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sessizliğin Hikayesi Üzrine
Denizli Türk Dünyası Şairleri Buluşmasının Ardından
Cevahir Caşgir’den "100süz Şiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romanı
ve İlk Bölüm Yayınlandı
ve İlk Bölüm Yayınlandı
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beşik Gibi Sallandık
"Kırmızı Pazartesi" Romanının Düşündürdükleri
Olcay Kıraç İle Kıbrıs Sorunu

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
El Eder [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Acı Ektim [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]

Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Hakan Yozcu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.