Umutlarım her zaman gerçekleşmiyor, ama yine de her zaman umuyorum. -Ovid |
|
||||||||||
|
Zil çaldı.telaşlı bir şekilde kapıyı açıyordum.şoktaydım.karşımda vincenzo vardı.oldukça yorgundu.bir serzenişin ötesine geçen ruhlar gibi. “firar ettim” dedi. Sesi çok ürkütücüydü. Bir girdabın içinde kurtulmuştuk ikimizde.günlerdir bir odanın içinde dört dönüyordum.ellerim makaslıydı.güneşim ise çok parlak. Hayat nerede bizi eline alıyordu.biz nerede onu.başı ve sonu hiç yoktu. 2. “Durum ortada” dedi vincenzo.yaptığımız uzun bir istihbarat sonucu merkez komitenin alstapo ve genel geçer düzenle işbirliği içinde olduğunu açığa çıkarmıştık.yurtsever görünümdeki merkez bugüne kadar geçerli tüm ilkelerimizi satışa çıkarmıştı. Merkez komite birinci sekreteri lopez.ve ikinci adam konumundaki askeri sorumlumuz falconi tüm demagojik yaklaşımlarıyla her şeyi altüst ediyor.SKLN yi kendi keyfiyetleriyle idare ediyordu.E..güvenlik komitesi olarak bir operasyon oluşturmak zorunda oluşumuzun artık bilincindeydik. 3. Komite toplantı halindeydi.yoldaş aldo ve sorgu komiserimiz estado durumun tekrar gözden geçirilmesini istediler. Olay açıktı.lopez ve falconi genel komitedeki son tartışmalı toplantıdan sonra gusto önderliğinde derin güvenlik birimleri adı altında hukukdışı bir örgütlenmeye girişmişti. Amaç bizi tasfiye idi.toplantını dozu iyice artmıştı.yoldaş vincenzo ve ben direkt olarak lopez in alınması taraftarıydık.aldo ve estado ideolojik mücadele öneriyordu.komitenin birliğinin dağılmaması için toplantıyı bir süre askıya aldım.genel komite üyesi olarak son tartışmalı toplantıyı defalarca gözden geçirdim. 4. Gözlerim bağlıydı.sesinden tanıyordum.gusto nun kaba sesi.brado kod adlı bu sınıf işbirlikçisi yıllardır SKLN içinde tüm bozgunculuğunu konuşturmuştu. “anselmo konuşucaksın köpek" Tüm suçlamaları reddettim.gusto gitgide çıkarcı bir ruh haliyle üstüme geliyordu. “SKLN olarak bu ihanetinizi açıklayacaksanız!” “hain”dedim “alstapo ajanı grabowski ile kim görüştü.kim sattı bizi, reis stein a kim gizli sırlarımızı verdi” dedim. Yoğun olarak psikolojik bir işkence altındaydım. Ruhumun derinliklerine bir geçmiş özlemi vardı.tüm zamanım hayata oynuyordu.hayır yenilmeyecektim. vincenzo nun nerede olduğunu bilmiyordum.sarılmıştık çepeçevre.romano dan acil yardım almamız gerekirdi.yoldaş müttefiklere bu mesafeli bakışımız bizi çıkmaza sürüklemişti. İçeriye o sırada derin güvenlik komitesi adlı bu ucube oluşumun sorgu başkanı felix kod adlı angutyo nun olduğunu tahmin ettiğim biri girdi.pis bir şekilde soluyordu.defalarca yumrukladı beni.vincenzo nun ellerine olduğunu ve konuşmazsam beni infaz edeceğini söylüyordu. “sonunuz yakın” dedim Üzerime tazyikli su sıkıyorlardı.bedenim koyun derisi gibi gerliyor ruhum tüm esaretini paylaşıyordu dünya ile. 5. Olaylı toplantı: anselmo:tüm yoldaşlardan bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz.merkez komite SKLN ye alenen ihanet etmiştir. vincenzo: lopez isimli bu arkadaş hakkı olmadığı halde nasıl merkez komite birinci sekreterliğine gelmiştir.bunu yapan alstapo lu grabowski ve çetesidir.bunu ortaya çıkardık.derhal disiplin komitesi toplansın. lopez:bu dikkafalığınızın cezasını ödeyeceksiniz hainler.örgütümüzün şanlı tarihinde sizin gibi komite üyelerine yer olmamıştır.derhal tasfiyenizi istiyorum. falconi:olay soruşturulmuştur.derhal özeleştirinizi veriniz.en adil şekilde yargılanacaksınız.pişman olduğunuza dair bir bidiri yazınız. Tüm SKLN tabanı onlara inanıyordu.çaresiz durumdaydık.derhal toplanmamız gerekiyordu. Tabii ki özeleştirimizİ vermedik. 6. vincenzo konuşuyordu.”romano ve eylem birliği baskınla beni dışarı bıraktı" dedi. aldo ve estado tan ise bir haber yoktu. “sorguda kim vardı” dedim. “angutyo ve falconi nin bir numaralı adamı cani iddao vardı” “sen nasıl kurtuldun” dedi vincenzo. “gizli bir çıkş yolu buldum” dedim. Hedefimiz karşı bir baskın ile tüm karşıdevrimci çeteyi almaktı.ama yeterli gücümüz yoktu.romano ise bize sınırlı bir destek sunuyordu. 7. Gizli Bildiri: Derin güvenlik komitesi yoldaşlar SKLN içinde son dönem hizip faaliyetlerini sıklaştıran ve geçek görevi yerine birliğimizin bozulmasıyla uğraşan E..GK tasfiyeci çetesinin tutuklanmasına karar verilmiştir. Aşağıda adı geçen şahısların derhal alınması ve sorgularından sonra kurulacak halk mahkemesinde infazları hüküm olunmuştur. Adı:anselmo kod adı:spartalı Suçu Hizipiçilik,komite karalarına uyumsuzluk,görev alanı dışına çıkmak. Adı:vincenzo kod adı: totti Suçu:hizipçilik,görev reddi,kariyerizm,iftira Adı aldo kod adı badi Suçu:ihanet Adı estado kod adı atomko Suçu:işbirlikçi haindir Bildiri elimize geçmişti toplantıdan önce.bu işbirlikçi çetenin gözü adeta dönmüştü.bu kadar demagoji bile inanılmazdı.emekli eski komite sekreteri alli İle bağlantıya geçilmesi son anda kararlaştırıldı.alli bize açıktan destek ve silah yardımını kabul etti. 8. Toparlanamamıştık.komite odası çevrildi ve basıldı.estado ve beni bir cipe bindirdiler.bu gözü dönmüş karşıdevrimcilerin ne yapacağını kestirmek çok zordu.gözlerimiz bağlandı.bildiri yüzümüze okundu.vincenzo nun akibeti hakkında bir şey bilmiyordum.evinden alındığını tahmin ediyordum.aldo ise toplantıdan biraz önce çıkmış ve romano ile görüşmeye gitmişti.bir tek o yoktu.onlarca komite üyemiz sorgudaydı. 9. lopez ve işbirlikçi merkez komitenin tüm iftiralarına günlerce direndikten sonra.alli nin içerdeki bir adamının verdiği krokiyle gizli geçitten kaçmayı başarmıştım.yorgun bir halde merkez komitenin henüz haberdar olmadığı hücre evimize çekildim. Beynim zonkluyordu.aldo,vincenzo nerdeydi.estado sorguda nasıldı.ya diğer cocuklar. Amacım elimizdeki yetersiz güçle alstapo nun merkez hücresini basmaktı.derhal alt komitemizle bağlantıya geçtim.yıldo ve ebuho yu alarak karşı saldırıya geçecektim. O esnada zil çaldı.silahımı aldım.telaşlı ve yorgundum. 10. vincenzo yoldaşla evi derhal terk ettik.estado nun akibeti hala meçhuldu.aldo ise romano tarafından başka bir bölgeye kaydırılmıştı.yıldo ve ebuho ile yıldo nun üs olarak kullandığı bilardo salonunda buluştuk.elimizde kalan ufak tefek tüm teçhizatla karşı saldırıya geçmiştik.o sırada marino önderliğindeki genel geçer düzenin polis teşkilatı bizi sarıvermişti. Bu kadarına artık pes diyorduk.işbirlikçi ve tasfiyeci merkez komite polisle açık işbirliğine girmiş ve romano nun cesedi önümüze atılmıştı. “teslim olun” “asla” diye bağırdım.ebuho üzerine sardığı bombalarla üzererlerine atıldı.polis bir an için dağılınca kaçıştık.derhal yeraltında bir bildiri hazırladık.grup hızla toparlanıyordu.alstapo üstümüze gelmeden karşı baskın vermek zorundaydık.hemen bir bildiri hazırlayıp örgüt tabanımıza durumu bildirdik. 11. E..GK 18 NO LU BİLDİRİSİ lopez,falconi ve işbirlikçi çetenin genel geçer düzenle ve alstapo ile işbirliği tamamen ayyuka çıkmıştır. Öteden beri ilkelerimize sürekli darbeler indiren ve içeriği boşaltılmış kavramlarla tüm inançlarımıza karşı ideolojik savaş açan tasfiyeci çete şu andan itibaren yasadışı ilan edilmiştir.bu çeteyle ve onun tüm işbirlikçileriyle ilişkide olan tüm kadronun derhal birliklerimize teslimi duyrulur. Aksi görüşte olan herkez tutuklanacaktır.bu kati bir emirdir.halen bize katılmayan tüm hücreleri bize katılmaya çağırıyoruz. YAŞASIN İLKELERİN BİRLİĞİ IŞIK YOLUMUZU AYDINLATIYOR. KURTULUŞA KADAR SAVAŞ 12. E..GK 19 NOLU BİLDİRİSİ Hareketimize ihanet içinde olan tasfiyeci merkez komite ve onun işbirlikçilerine karşı şu eylemler yapılmıştır. 1.alstapo istihbaratçısı hermann infaz edilmiştir. 2.romano ya ihanet eden eylem birliği üyesi marcelo nun evi bombalanmıştır. 3.falcani nin ofisi basılmış.malzeme teçhizatına el konulmuştur. 4.marino nun bacaklarına sıkılmışır. 5.SKLN merkez hücresi baskınla elimize geçmiştir. 6.alstapo bürosu basılmış.grabowski tutuklanmıştır.reis stein aranmaktadır. Tüm işbirlikçilere son uyarımızdır.derhal teslim olmanız duyrulur.aksi takdirde ortaya çıkacak tüm sonuçlar bizi bağlamayacaktır. 13. vincenzo nun sorgusu: Odadaydım.angutyo geldi.tüm elektriği verdi.kasılıyordum.yüzüne bağırdım çağırdım. Sonuç alamıyor korkuyordu.korktukça kokuyordu. “konuş ulan köpek” diyordu “bize ihanet edersiniz ha!”diyordu” O an tüm zincirlerimden koptum.ani bir diyalektik kavrayıştı.tüm derin güvenlik komitesi üstüme çöktü.iddao yu oracıkta yere çaldım.dışarısı tarandı.ortalık karışıverdi.derhal firar ettim.dışarıda romano ve adamlarının olduğunu sonradan öğrenmiştim. Hücreye doğru geçtim. Özgürlüğün tutkusu beni çekivermişti.artık biz de vardık. 14. vincenzoyla tertibat alıp reis stein in saklandığı deliğe dogru gitmeye hazırlanıyorduk.o sırada grabowski odasından dışarı doğru çıktı.sorgudan yorgun düşmüştü. vincenzo şiddetle bağırdı. “gir ulan içeri hilekar!” “nasılda insan oldunuz silah meydana çıkınca” estado sorguda ölmüştü.üzgündük.aldo ise falconi yi sorguya almıştı.falconi tüm suçlarını itiraf etmişti. Hızla alstapo gizli hücresini çevirdik.reis stein kıskıvrak elimizdeydi.derhal aires bloklarındaki hücremizde sorguladık.marino ise lopez ile para karşılığı işbirliği yaptığını itiraf etti. Tüm belgelere el konuldu. 15. lopez kaçıyordu.tüm aramalarımıza rağmen ortadan kaybolmuştu.angutyo ve gusto ise yıldonun denetimindeki bir hücre tarafından sorguya alınmış ve tüm suçlarını itiraf etmişti. Merkez komite dağıtılmış.tüm alt komiteler bize katılmıştı.duruma günler sonra hakim olmuştuk. Bütün olgular yolumuzu aydınlatıyordu artık.genel geçer düzenin ise sonu yaklaşmaktaydı.marcelo ise sorgusunda ağlamış yalvarmıştı. Zaman bir hüznün en ihtişamlı prensibidir.ölüm mü az sonra giren bir umut arasıdır. Bir toz bulutudur tüm yaşamın ahengi kapılır gider. 16. lopez i saklandığı evde bulduk en sonunda.vincenzo bir sorgu komitesi oluşturduk.lopez ise tüm pişmanlığıyla paranoyak hareketler yapıyordu. Belgrado ormanında lopez ve falconi nin ifadeleri alındı.gözleri bağlandı.herşeyi itiraf eden tasfiyeci çete.özeleştiride bulunmak istedi.komite kararıyla bu reddedildi.suçları sabit görülen ikili forbez dağı çalışma kampında eksi onaltı derecede yaşama mahkum edildi. Halka ve değerlerine hiçbir ihanet sonuçsuz kalmayacaktır. 17. EGK 20 NO LU BİLDİRİ GENEL GEÇER DÜZENİN GENEL GEÇER BURJUVA İLKELERİYLE VE HAİN TEŞKİLATLARLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLAN LOPEZ VE FALCONİ KLİĞİ MERKEZ KOMİTEDE YAPILAN BİR DARBEYLE ALAŞAĞI EDİLMİŞTİR. YENİ OLUŞTURULACAK MERKEZ KOMİTEYE KADAR TÜM YETKİ E..GÜVENLİK KOMİTESİNİN ELİNDE OLACAKTIR. YAŞASIN İLKELERİN BİRLİĞİ IŞIK YOLUMUZU AYDINLATIYOR. KURTULUŞA KADAR SAVAŞ SKLN adına E..GK 18. ZAMANIN BİR SONSUZLUĞU OLMALI.BİR GÜNEŞ BOYU UMUT HÜZÜNLERİ ATEŞLERE DÖNDÜRMELİ.BİR IŞIK HUZMESİ KARANLIĞI BÖLMELİ. ELDE KALMALI YENİ BİR DÖNÜŞÜM...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © selim koç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |