İnsandaki gerçek güzelliği ancak yaşlandıkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee |
|
||||||||||
|
ESKİ SENE BİTERKEN Cafe günleri.Hemen hergün.Öğle yemeği yanında Ece*.İçeriden Kıyıdan Konuşmalar. Müzik güzel.Fransız şarkıları.Ama bu kadar da çok açılmaz ki, hep söylemek zorunda kalıyorum. Başkası olmak. Artık hiç eskisi gibi olamayacağını bilmek...Başka bir hayat.Kaçış yok ki...herkes kendi hayatını yaşayacak.Hep hüzün. Başkası olmak...Değişmek..ne sancılı, ne denli zor ............................ 'Dedemin İnsanları' mutlaka seyredilmeli. Öyle doğal ki oyuncular ve çekim kendinizi filmin içinde hissediyorsunuz.Hiç sıkılmadan izleniyor. Deniz kasabası bana çocukluğumu , babamın insanlarını anımsattı. Belki o yüzden filmde kendimden çok parça buldum.Çağan Irmak yine yapmış yapacağını. .............................. Koyunları, keçileri, bildiğiniz ne varsa sayıp bir türlü uyuyamadığınız olmuştur değil mi? Düşünceler üşüşüyor, bilinç altı, bilinç üstü karmakarışık oluyor.Keşke bilinç altımızı bilgisayardaki çöp kutusu gibi silip boşaltabilsek.Ya da geceyarısı şöyle bir Kalamış dinlesek. Münir Nurettinden.' İstanbul'u sevmezse gönül aşkı ne anlar' diyor Yahya Kemal Beyatlı ................................... 'Pişmanlık bir insanın geçmişteki davranışlarından hoşnut olmama duygusudur. İnsanın belirli bir eylemi yerine getirdikten sonra üzüntü, utanç, mahcubiyet veya suçluluk karışımı bir duygu hissetmesi; "Keşke öyle yapmasaydım! diye düşünmesidir". Pişmanlık bir eylemi yerine getirmekten dolayı ortaya çıktığı gibi, eylemsizlikten dolayı da ortaya çıkabilir. "Keşke bir şey yapsaydım!" şeklindeki bir düşünce de pişmanlık olarak değerlendirilir.'* Nedense hep aşk gelir akla pişmanlık deyince . Halbuki yaşamın akışı içinde ne çok pişmanlık çıkar karşımıza.'Keşke' diye başlayan cümleler hep pişmanlıktır aslında.Keşke sözcüğünü kullanmadan yaşamanın mümkün olduğuna inanmıyorum.İnsan bu beşer, bazen şaşar.... .................................... Çocukluk arkadaşım, yaşım kadar arkadaşım.Ona her baktığımda geçmişe duyduğum özlemi daha çok hissettiren çok özel insan.İyi ki varsın.İyi ki bazı akşamlar oturup,geçmişi yad ediyoruz. Bana o kadar iyi geliyorsun ki... 17.12.2011, Çkl.Ülkenur * Ece Temelkuran * Wikipedia
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ülkenur Kaynar, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |