..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsandaki gerçek güzelliği ancak yaşlandıkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ülkenur Kaynar

9 Şubat 2012
Kar da Aynı Aşk Gibi  
Ülkenur Kaynar
Kış yalnızlığı..

:BABA:
Kar da aynı aşk gibi. Bir yanı romantik, diğer yanı acıtıyor..Bir yanı beyaz beyaz yumuşacık, diğer yanı çatur çutur aman kaydık. Bu ikinci kar sevimsiz. Poyrazla birlikte uçuyor, uçuruyor. Evin içi ama sıcacık . Pencerenin önünde çayımı yudumlamak, gazetelere göz atmak. Kar haberleri dinlemek saat başı.Okul tatil eden güzel beyaz şey.

Kış tenha, kar yalnızlık...

KAR
Kardır yağan üstümüze geceden,
Yağmurlu, karanlık bir düşünceden,
Ormanın uğultusuyla birlikte
Ve dörtnala dümdüz bir mavilikte
Kar yağıyor üstümüze, inceden.

Sesin nerde kaldı, her günkü sesin,
Unutulmuş güzel şarkılar için
Bu kar gecesinde uzaktan, yoldan,
Rüzgâr gibi tâ eski Anadolu'dan
Sesin nerde kaldı? kar içindesin!

Ne sabahtır bu mavilik, ne akşam!
Uyandırmayın beni, uyanamam.
Kaybolmuş sevdiklerimiz aşkına,
Allah aşkına, gök, deniz aşkına
Yağsın kar üstümüze buram buram...
Buğulandıkça yüzü her aynanın
Beyaz dokusunda bu saf rüyanın
Göğe uzanır - tek, tenha - bir kamış
Sırf unutmak için, unutmak ey kış!
Büyük yalnızlığını dünyanın.

Ahmet Muhip Dıranas

--------------------

Sohbet yazın google a bakın neler çıkıyor. Güzelim sohbet sözcüğü de kirlenmiş Söyleşmek eşanlamlısı ama karşılamıyor ki. Ben yine kendi bildiğim o güzelim anlamıyla (Hasb-ı hal etmek) kullanmaya devam edeceğim.

Çok önemsiyorum sohbet etmeyi. Herkesle olmuyor çünkü. Bir kere baştan şunu bilecek
partnerin

Beni bende demen bende değilim
Bir ben vardır bende benden içeri

O içerisini anlamak, bilebilmek kolay mı? Nice derindir insanoğlu. Naif bir nezaket oluşuyor öyle olunca hiç kırılmıyorsun. İncinmiyorsun, incitmiyorsun.

Ne mutlu bana ki böyle arkadaşlarım var.

------------------------

Berlin Kaplanı' nı izledim . Çok kapsamlı bir şekilde olmasa da Türkiye 'de 'Almancı' sorununa da değiniyor. Ne Türk ne Alman olmayı beceremeyen insanlar.Ata Demirer almancıların Türkçe yanlışlarını çok güzel gözlemlemiş.' Hoşuma geldi'/ ' Bana biraz börek yırtar mısın' gibi bolca örnek vardı fimde.

9.02.2012 , Çkl, Ülkenur

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Geçmiş Zaman Olur ki Hayali Cihan Değer
Bir Damla Daha Eylül
Kış Geceleri
Guguk Kuşu 2
Eylül
Kadına Şiddet
Eski Sene Biterken
Çerden Çöpten
Guguk Kuşu 1
Sonbahar

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hercai Menekşe [Şiir]
Sevgiliye Nağme [Şiir]
Sana Bir Ağaç Armağan Ediyorum [Şiir]
Toprağa Dair [Şiir]
Sarılmak [Şiir]
Evet - Sen [Şiir]
En Zor Yollar [Şiir]
Nedir Bu? [Şiir]
Sen Ağacımsın [Şiir]
Canımın İçi 1 [Şiir]

Ülkenur Kaynar kimdir?

Çevirilemezliğin çevirilebilirliği ile uğraşmayı hobi edinen bir çeviri sever. . . Şiirleri çok seviyor. Arada bir yazdığı da oluyor.

Etkilendiği Yazarlar:
Okuduğum, yaşadığım her şey.

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Ülkenur Kaynar, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.