İnsandaki gerçek güzelliği ancak yaşlandıkça görebilirsiniz. -Anouk Aimee |
|
||||||||||
|
Kış tenha, kar yalnızlık... KAR Kardır yağan üstümüze geceden, Yağmurlu, karanlık bir düşünceden, Ormanın uğultusuyla birlikte Ve dörtnala dümdüz bir mavilikte Kar yağıyor üstümüze, inceden. Sesin nerde kaldı, her günkü sesin, Unutulmuş güzel şarkılar için Bu kar gecesinde uzaktan, yoldan, Rüzgâr gibi tâ eski Anadolu'dan Sesin nerde kaldı? kar içindesin! Ne sabahtır bu mavilik, ne akşam! Uyandırmayın beni, uyanamam. Kaybolmuş sevdiklerimiz aşkına, Allah aşkına, gök, deniz aşkına Yağsın kar üstümüze buram buram... Buğulandıkça yüzü her aynanın Beyaz dokusunda bu saf rüyanın Göğe uzanır - tek, tenha - bir kamış Sırf unutmak için, unutmak ey kış! Büyük yalnızlığını dünyanın. Ahmet Muhip Dıranas -------------------- Sohbet yazın google a bakın neler çıkıyor. Güzelim sohbet sözcüğü de kirlenmiş Söyleşmek eşanlamlısı ama karşılamıyor ki. Ben yine kendi bildiğim o güzelim anlamıyla (Hasb-ı hal etmek) kullanmaya devam edeceğim. Çok önemsiyorum sohbet etmeyi. Herkesle olmuyor çünkü. Bir kere baştan şunu bilecek partnerin Beni bende demen bende değilim Bir ben vardır bende benden içeri O içerisini anlamak, bilebilmek kolay mı? Nice derindir insanoğlu. Naif bir nezaket oluşuyor öyle olunca hiç kırılmıyorsun. İncinmiyorsun, incitmiyorsun. Ne mutlu bana ki böyle arkadaşlarım var. ------------------------ Berlin Kaplanı' nı izledim . Çok kapsamlı bir şekilde olmasa da Türkiye 'de 'Almancı' sorununa da değiniyor. Ne Türk ne Alman olmayı beceremeyen insanlar.Ata Demirer almancıların Türkçe yanlışlarını çok güzel gözlemlemiş.' Hoşuma geldi'/ ' Bana biraz börek yırtar mısın' gibi bolca örnek vardı fimde. 9.02.2012 , Çkl, Ülkenur
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Ülkenur Kaynar, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |