..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Ulaþ Tuzak




14 Ocak 2012
Elektrik  
Ulaþ Tuzak
Elektrik gidince neler olabileceðini hiç düþündünüz mü? Bir insan hayatýnda ne gibi deðiþimlere yol açabileceðini ve nasýl etkiler yaratabileceðini mesela?


:BDJG:
Bir baþýna, yapayalnýz yaþýyordu. Birlikte vakit geçirebileceði bir arkadaþý bile yoktu. Her zamanki gibi öðleye kadar uyumuþ ve saða sola dönerken sýrt ve omuzlarýnýn aðrýsýndan kalkmak zorunda kalmýþtý, her ne kadar yapacaðý bir þey olmadýðý için kalkmak istemese de..
Yine her zamanki gibi kalkar kalkmaz laptopunu kucaðýna alýp internete bakýnmaya baþladý uykudan þiþmiþ gözlerle. Her sabah yaptýðý ilk iþ buydu. Biraz sonra aniden elektrik kesildi. Ve ne olduysa ondan sonra olmaya baþladý.
Elektrik kesintisinden sonraki ilk tepkisi, karnýnýn açlýktan acýdýðýný fark etmesi oldu. Miskin hareketlerle, oflaya puflaya doðruldu ve mutfaða gitti. Epeyce zayýflamýþtý, neredeyse kemikleri belli oluyordu. Hýzlý hýzlý biþeyler atýþtýrýyordu. Gözüne ilk ne çarparsa, zeytin, peynir vs. bir yandan da düðmeye basýyor, açýp kapýyordu ampulün anahtarýný, elektrik geldi mi diye kontrol ediyordu. Karnýný üstün körü doyurduktan sonra elektriðin halen gelmediðini görünce bu kez yapýcak biþey bulamadýðýndan can sýkýntýsýna yenik düþerek dað gibi olan bulaþýða giriþme kararý aldý. Önce bir süzdü, iki süzdü sonra eldivenleri giyip süngeri aldý ve deterjaný üzerine sýktý..
Zaman geçirmek adýna baya bi titizlikle uðraþtý ve sonunda bulaþýklarý bitirip tezgahýn üstünü tertemiz yaptýktan sonra tekrar bir umutla ampulü yakmayý denedi ancak elektrik henüz gelmemiþti. Mutfakta yapabileceði herhangi bir iþi de kalmamýþtý þimdilik. Oflayarak mutfaktan çýkýp yatak odasýna girdi. Daðýnýk duran yataðýný ve çamaþýrlarýný katladý, düzenledi, topladý ve kirli eþyalarýný ayýrýp çamaþýr makinesine doldurdu. Elektriðin olmadýðýný unutmuþtu. Deterjaný koydu, makinenin prizini taktý, düðmesine bastý ve çalýþmadýðýný görünce eliyle alnýný tokatladý. ‘tüh ulan unutmuþum’ dercesine bir hareketten sonra çamaþýrlarý býrakýp tuvalete girdi. Bu arada üç gündür büyük tuvaletini yapmamýþ olduðunu da fark etti. Çatýr çutur iþini hallettikten sonra ‘oh be’ diyerek tuvaletten çýktý. Acayip rahatlamýþ görünüyordu.
Ellerini yýkarken aynaya baktý ve sakallarýnýn ne kadar uzadýðýný gördü. Elini sokup parmaklarýný sakallarýnýn arasýnda gezdirdi. Sývazladý, kaþýdý ve sonunda kesmeye karar verdi. Týraþ makinesini eline aldý ama þarjý bitmek üzereydi ve çok zayýf bir þekilde çalýþtý, durdu. Makasý buldu ve sakallarýný önce makasla inceltti sonra köpükledi ve jiletle daldý sakallarýna.
Sakallarýný kestikten sonra, elleri saçlarýna gitti. Yaðlanmýþ ve kepeklenmiþ saçlarýndan fena halde rahatsýz oldu. Üzerindekileri çýkarýp saçlarýný yýkamaya karar verdi ancak þofbene bakýnca elektriðin olmadýðýný hatýrladý ve hemen mutfaða giderek ketle a su koydu. Ýçeri gidip temiz bir tiþört hazýrladý kendine ve geri gelip ketle a bakýnca ‘hay allah’ deyip yine elektriðin olmadýðýný unuttuðunu anladý. Suyu tencereye boþalttý ve ocaðýn üstüne koydu. Gazý açýp ocaðýn çakmasýný bekledi ama gözü ayný anda fiþe ve prize gitti. Eli fiþe yeltenmiþken ‘ya ne yapýyorum ben’ dedi.raftan bir kibrit bulup çakarak ocaðý yaktý.
Suyu ýsýtýp saçlarýný yýkadýktan sonra bir rahatlama hissi geldi. Aynada saçlarýný havlu ile kurularken çeþitli mimikler yapýyordu. Gülerken diþlerinin sarýlýðýný fark etti. En son ne zaman diþlerini fýrçaladýðýný hatýrlamaya çalýþtý ama hatýrlayamadý. Diþ fýrçasýný ald, iyice yýkadý ve temizlediðine kanaat getirdikten sonra macunu aradý fakat bulamadý. Fýrça kutusunun içinden çýkardýðý diþ macununu sýktý ancak kapaðý açýk kaldýðý için içi kurumuþtu. ‘neyse’ deyip öylece fýrçaladý diþlerini. Ardýndan birkaç kere gargara yaptýktan sonra tükürdü. Son kez bidaha baktý aynada kendine ve cýmbýzý alýp elmacýk kemiklerinin üzerindeki kýllarý, tüyleri aðdaladý. Þimdi gözüne daha yakýþýklý görünüyordu. Ýçine bir coþku gelmiþti. Bir süre salonda kendinden geçerek dans etti. Yoruldu ama þarký söylemeye devam etti. Ondan da sýkýlýnca kitaplýðýna yöneldi. Yarým býraktýðý kitabý eline aldý ve isteksizce okumaya baþladý. Bir süre kendini kitaba kaptýrdý. Havanýn kararýyor olduðunu, yazýlarý seçememesinden fark etti ve cama gidip perdeyi araladý. Ancak perdeyi açtýktan sonra tekrar kitaba konsantre olamadý. Kitabý bir kenara attý ve oflaya puflaya kalktý. Ampulü kontrol etti ve elektriðin gelmemiþ olmasýna sinirlendi. Bu sýrada cebindeki telefonu eline iliþti. Cebinden hevesle çýkarýp kurcalamaya baþladý. Telefon rehberine ve eski mesajlarýna baktý. Arayacak kimseyi bulamadý ancak eski mesajlarýnýn arasýnda kendisinden uzun zamandýr hoþlanan bir kýz arkadaþýnýn mesajýný gördü. Ýlk okuduðunda umursamamýþtý, ilgisizce okuyup ‘amaaann’ dedikten sonra unutmuþtu bile. O an üzerinde durmadýðý bu mesaj, þimdi onu duygulandýrmýþtý. Vicdansýzlýk yaptýðýný düþündü ve içi sýzladý.
Kendini cesaretlendirip kýzý aramayý denedi birkaç kez ancak her seferinde vazgeçti, yapamadý. Bir süre hiç bir þey yapmadan öylece bekledi. Sonra, canýnýn sýkýlmasýndan duyduðu rahatsýzlýðý bastýrmak için hiç düþünmeden telefonu alýp kýzý aradý. Kýzla biraz zorlanarak ta olsa, eveledi geveledi ve onu yemeðe evine çaðýrdý. Kýz zaten dünden razý olduðu için hiç naz yapmadý ve kabul etti.
Yere baktý ve süpürülmesi gerektiðini düþündü. Diðer odaya gidip elektrikli süpürgenin yanýna geldi biran duraksadý ve geri dönüp balkona çýktý. Kapýnýn arkasýndaki tel süpürge ve faraþý alýp yerleri süpürdü. Sonra mutfaða girip dolabý açtý ancak dolap bomboþtu. Alel acele dýþarý çýkýp markete girdi. Birkaç biþey alýp eve geldi.
Masayý sildi, örtüsünü örttü, þamdaný koydu ve mumlarý yerleþtirdi. Hava iyice kararýnca mumlarý yaktý, kadehleri ve þarabý masaya koydu. Tam o sýrada kapý týklandý. Kapýyý açtý ve karþýsýndaki o güzel manzaraya hayran kaldý. Loþ ýþýkta öyle güzel görünüyordu ki kýz, aþýk olmamak elde deðildi. Kibarca elini öptü ve masaya kadar eþlik edip sandalyesini çekti ve kýzý masaya oturttu. Kendisi de karþýya geçip þarabý açtý ve kadahlere doldurdu. Tam kadehleri havaya kaldýrmýþlardý ki açýk unuttuðu ampul yandý. Ýkisi de o an irkildi. Bir süre öyle birbirlerine bakakaldýlar ve hemen ýþýðý söndürüp geldi, kaldýklarý yerden romantizme devam ettiler..
Mum iyice erimiþ, sonuna gelmiþti. Biraz sonra o da sönecekti. Masadakilerin sarhoþluðu birbirlerine olan samimiyetinden belli oluyordu. Birbirlerine dolandýlar, tam öpüþmeye yeltendiler ve mum bitti oda karardý..

ULAÞ TUZAK



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gökten Düþen Elma ve Aþkýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý
Yine Bir Rüzgar Esti Kavaktan
Yine Bir Rüzgar Esti Kavaktan

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çanak Çömlek Patladý
Yasak Meyve
Bir Gece Ansýzýn...
Kadere Ýnanmayan Kader’in Kaderi
Tren Yolculuðu...
ve Ben Bir Baþýma...
Atatürk'ün Dönüþü
U Þimdi Asker
Ýkibinonbir
Son Bir Ay

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþka Sabýr Gerek [Þiir]
Ýzmir'in Sokaklarý [Þiir]
Bana Bi Þiirler Oluyor [Þiir]
Ýzmir"den Paris"e Yoktu Bi Tren... [Þiir]
Kendimi Bulamýyorum [Þiir]
Mýþ Gibi [Þiir]
Ruh&beden Ya da Þiþ&kebap [Þiir]
Yüksek Yüksek Egolar... [Þiir]
Ýzin Ver [Þiir]
Buz Gibi [Þiir]


Ulaþ Tuzak kimdir?

ilkokul yýllarýnda þiir yazarak baþladýðý yazýn hayatýna ortaokul ve lisede aþk þiirleri yazarak devam etti. üniversite yýllarýnda tiyatro ile tanýþtýktan sonra daha edebi eserlerin etkisinde kalarak çeþitli deneme ve makaleler yayýnladý. 1987-2004 bandýrma, 2004-2011 izmir ve ekim 2011-halen istanbul'da yaþayan ulaþ, oyunculuk ve yazarlýðý sürdürmektedir.

Etkilendiði Yazarlar:
Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik, Aziz Nesin, Can Yücel


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ulaþ Tuzak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.