..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"...Ve hepimiz az ya da çok rüyacı değil miyiz!" -Dostoyevski
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > lacivertiğnedenlik

8 Temmuz 2012
Çengel  
www.youtube.com/watch?v=wdpclKpIbi4

lacivertiğnedenlik

‘’ Allahın belası zeytinler, yatağın içinde oturup yazıyorsun. Ben zeytinleri nasıl yuvarladığını okumak istemiyorum. Zeytinleri nasıl yuvarlayacağımı sana yaşatmak istiyorum. Sen ne yapıyorsun. Atıyorsun beni yataktan. Küt diye yere düşüyorum. Yan odaya geçip sonra resim yapmaya başlıyorsun…’’’

:AIJG:

Victoria uzun süre boyunca gökyüzüne baktı. Yüzündeki sinirlilik ifadesi kaybolmuş gibiydi. Olduğu yerde, pencerenin kenarında dönüp durdu. Saint Pierre sokağının gürültüsü hızlı akıyordu. Yalpalayarak giden arabaya gözü takıldı. Pencere kenarına yaslandı ve kocası Juan’a seslendi.

‘’ Dün gece aramızda neler oldu Juan…’’

‘’Bir şey olmadı sevgilim, senin bağırma, ağlama nöbetlerinin şiddetli bekçisi oldum…’’

‘’Hayır…’’

‘’Tatlım seninle ne yapacağımı bilmiyorum. Muhtemelen unutuyorsun veya beni sinirlendirmeye çalışıyorsun.’’

Victoria caddenin ortasında bozulan arabaya baktı. Yeniden kocasına döndü.

‘’Sakin ve ağır bir kaplumbağaya benziyorsun. Söylediğim ve yazdığım hiçbir şeyle ilgilenmiyorsun.’’

‘’Ne yazıyorsun ki…’

Victoria pencerenin keskin camını yukarıya kaldırıp kilitli çengelle tutturdu.Rüzgâr odaya yayıldı.

‘’Nasıl ne yazıyorum. Yazdıklarımın üzerine sigaranın külünü bırakıyorsun. Üstelik kâğıtların üzerinde söndürüyorsun…’’

Juan susup düşündü. Sakalları uzamıştı.

‘’ Victoria, beni bir yaratığa benzetmeye çalışıyorsun. Pusuda bekleyen kedi gibisin. Lütfen pencereyi kapatır mısın..’

‘’ Hayır, açık kalsın içeriye temiz hava giriyor. Ayrıca her yere döktüğün küllerin dağılmasına neden oluyor. Fena mı oluyor …’’

‘’ Yarın seninle balık avına çıkalım mı? Gerçi sen beni göle atarsın…’’

Victoria gülmeye başladı. Yüksek sesle gülüyordu.

‘’ Zeytinler ..’’ dedi.

Juan oturduğu kanepeden hızlı kalkıp müzik setine yöneldi.

’Hard rock bir şarkı ister misin karıcığım..’

Victoria’nın yanına geldi. Kollarından tutup bağırmaya başladı.

‘’ Allahın belası zeytinler, yatağın içinde oturup yazıyorsun. Ben zeytinleri nasıl yuvarladığını okumak istemiyorum. Zeytinleri nasıl yuvarlayacağımı sana yaşatmak istiyorum. Sen ne yapıyorsun. Atıyorsun beni yataktan. Küt diye yere düşüyorum. Yan odaya geçip sonra resim yapmaya başlıyorsun…’’’

‘’ Sanma ki farkında değilim Juan, atın yeleleri beyazdı. Sen ne yaptın. Ben yokken gidip siyah boya ile kırptın yelelerini …’’’

‘’Seni seviyorum kadın…’’

Juan Victoria’nın elbisesinin düğmelerini çözüp ayaklarının ucuna bıraktı. Elleriyle saçlarını arkaya atıp yanaklarını avuçladı. Uzun uzun gözlerine baktı. Yavaşça dudaklarını yaklaştırıp karısının dudaklarını ağzının içine aldı. Dakikalarca birbirlerinin dudaklarını kanattılar. Victoria Juan’nın boynundaki şah damarını ısırdı. Juan karısının ince belini kollarıyla kavradı. Avuçlarını sırtında gezdirdi. Yüzünün her karesini ezberlemek istercesine baktı.Eskimolar gibi burunlarını birbirlerine değdirdiler. Dudaklarındaki küçük dokunuşlar yeniden alevlendi. Juan karısının çenesine, boynuna, göğüslerinden aşağıya kasıklarına, klitorisine indi.

Juan sırtını pencerenin altındaki duvara yasladı. Victoria kasıklarından boynuna doğru gelirken vücudu kasılmaya başladı. Başı pencere camının altına kaydı. Victoria pencerede duran kocasının başına doğru yılan gibi süzüldü. Dudaklarına son defa ateşli bir öpücük kondurdu. Geri çekildi. Parmak ucuyla penceredeki kilitli çengeli kaldırdı.

Cam büyük bir hızla Juan’ın boynuna doğru düşmeye başladı…

lacivertiğnedenlik

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ..
Gönderen: lacivertiğnedenlik / , Türkiye
19 Temmuz 2012
Teşekkür ederim sevgili Didem

:: Az ve öz, keskin ve derin
Gönderen: Didem Duruöz / , Türkiye
18 Temmuz 2012
Birbirlerinin hayatlarına engel olanların sonu,atılamayan çığlıkların şiddetli fısıltıları. Aşk ne zaman nefrete dönüşür, ya da bir zamanlarda olsa aşk var mıdır?

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın beklenmedik kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yağmur Ateş ve Sırlar
Zeytin
İstasyon

Yazarın öykü ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Tanrılar Kılıçlar ve Aryalar
Madam Porfori
Lipoendra
Örtüler
Film Şeridi
Katatoni
Siyah

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Ağlayalım Vanya Dayı [Şiir]
Nesneler ve Nehirler [Şiir]
Olimbera [Şiir]
Bize Gereken [Şiir]
Hücre [Şiir]
Nefes [Şiir]
Paradoks [Şiir]
Göz Kapakları Felçli Kadınlar [Şiir]
Kalp Yırtıkları [Şiir]
Hard Rock Bir Şiir [Şiir]

lacivertiğnedenlik kimdir?

Blues manyağı,Fernando Pessoa,Walt Whitman,Kafka'ya aşık serseri . Gök kuşağındaki renkleri tablosuna siyah düşüren aykırı deli . Sepultura eşliğinde kafasını sallayan uçuk. Tüm statükoları red eden asi . Adını yemişlerden lacivertiğnedenlik yazı ve şiirlerinin adı. . .

Etkilendiği Yazarlar:
rus edebiyatı,nazım hikmet,cemal süreya,fernando pessoa,walt whitman

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © lacivertiğnedenlik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.