Uygarlık, gereksiz gereksinimlerin, sonsuz sayıda artmasıdır -Mark Twain |
|
||||||||||
|
şimdi güneş vakti güneş aydınlatsın yüzünü senin yüzün gecelere basılmış ayak izlerin gibi karanlık değil korkmadan utanmadan, aldanmışlıkları ve aldatılmışlıkları karanlığın görünmezliğinde unutarak, sabahlar güneş ışınlarıyla yıkanırken gel… bendeki günlerinin ederini ödeyebilirim sana, tanımıyorsun henüz beni, senin için üşengeçsiz hazırladığım cenneti... aldatsan da, yüzüme bakamadan her sabah aynı masalı anlatsan da, inanırım anlattığın masallara, yüreğim hiç sızlamaz — ki, alıştım artık buna, geceler bana bir şey demez, ben, seni sevmek için güneş’in doğmasını beklerim… dönersen şayet, güneşten sonra gitmene bile razı olurum... platonik aşklar da yaşanır gelirsen, yokluk çektirme bu bollukta; zamanın derinliklerinde gizlenmiş ilk aşkım ol da gel... mübalağa değil doğru söylüyorum güneş’ten koptuğunda dünya yazılmış kader gibi soyuttan somuta yaşandı trilyonlarcası sevdiklerine kavuştu sen de göçmen kuşların kanat çırpma yasalarına uyarak gel… dudaklarından yabancı izleri silmeden, mor dudaklarını uzatarak, ölümün soğukluğundan da beter, gecedeki isterik ihanetlerinle bir sabah gibi çırılçıplak çıka gel, kaderime razı etmek için bir kâhin gibi söyleminle gel, istersen bin yıl önce yazılmış bir şiir gibi unutulmak için gel, yoksa vallahi özlerim seni…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kemal Yavuz Paracıkoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |