Ben bir dünya yurttaşıyım. -Sokrates |
|
||||||||||
|
Şimdi ilk kez sevmenin, kaygısı içindeyim Bu kaygılarla yine, peşinden koşuyorum. Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Kaygılar yüreğimde: ya çılgınca seversem? Karasevda çekerek, bir anda delirirsem Ölümüne güvenip, İlk defa yenilirsem Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Ahu gibi gözlerin, ellerin, dudakların Acımasızdı bana, bensiz geçen yılların Haykırdıkça sevdamı, duymadı kulakların Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Bilmesinler ismini, hafızamda saklarım Kimse duymasın diye, usulca fısıldarım Dinlemesinler diye, şarkımızı yazmadım Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Gün oluyor bir tablo seyrediyormuş gibi Mutlu heyecanlarla doluyorum karşında. Gün oluyor eski bir Yunan heykeli gibi Ölümsüz cazibenle büyülüyorsun beni Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Gözlerinin büyüsü gözlerimde kalınca güçsüzlüğüm aklıma geliyor istemeden Olabilecekleri, düşünmek korkutuyor Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Gökyüzüne bakınca, sonsuz evren içinde Küçücük ve çaresiz olduğunu anlarsın; Aynı şey düşündürür, güzelliğin de bana. Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Gün olur mavilerde, ya da kırmızılarda, gün olur karalarda yaşıyorum seninle. Dudaklarından çıkan, her kelime bir kabus Kulaklarımda çınlıyor, karanlık çocuk sesin. Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Sonra sana has kokun; çıldırtıcı bir esans Esmer bir akşam üstü, hüzünlü bakışların Görebildiğim her şey, seni sevmem içindir. Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim Senden uzaklaştıkça, yaklaşıyorum sana. Mutluyum yaklaşırken, korkum uzaklaşmaktan Sana hiç sevdiğimi, söyleyemeyeceğim. Çaresizliklerimin, en kötü yerindeyim
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Kemal Yavuz Paracıkoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |