..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsanlar yalnızca yaşamın amacının mutluluk olmadığını düşünmeye başlayınca, mutluluğa ulaşabilir. -George Orwell
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu

18 Şubat 2015
Talip Atlaya'a Başarılar Diliyorum  
Hakan Yozcu
KKTC yasalarına göre milletvekilliği adaylığı için bulunduğu görevden istifa etmesi gerekmiyor. Aday olacak kişi, yarı ödenekli, yarı ödeneksiz 30 gün izne çıkıyor. Seçimi kazanırsa vekil olarak meclise gidiyor, kazanamazsa da görevine geri dönüyor. Türkiye yasalarına göre ise aday olacak kişinin mutlaka istifa etmesi gerekiyor. Bu da çok büyük bir risk. Eğer aday olacak kişi listeye giremez veya vekil seçilemezse görevine de geri dönemiyor…

:IEG:

KKTC Din İşleri Dairesi Başkanlığı’nı 23 Aralık 2010 yılından beridir yürüten Doç Dr Talip Atalay’ın, KKTC Basınında dün görevinden istifa ettiği haberleri yer aldı. Talip Atalay bunu henüz doğrulamadı…
     Türkiye’de 3 ay sonra yapılacak olan genel seçimlerde bir siyasi partiden milletvekili seçilebilmek için aday adaylığı müracaatında bulunan Sayın Atalay Türkiye Yasalarına göre bulunduğu görevden istifa etmesi gerekiyor. Bu nedenle de Sayın Atalay’ın dün görev yaptığı Din İşleri Başkanlığı’ndan istifa ettiği haberleri çıktı.
     KKTC yasalarına göre milletvekilliği adaylığı için bulunduğu görevden istifa etmesi gerekmiyor. Aday olacak kişi, yarı ödenekli, yarı ödeneksiz 30 gün izne çıkıyor. Seçimi kazanırsa vekil olarak meclise gidiyor, kazanamazsa da görevine geri dönüyor. Türkiye yasalarına göre ise aday olacak kişinin mutlaka istifa etmesi gerekiyor. Bu da çok büyük bir risk. Eğer aday olacak kişi listeye giremez veya vekil seçilemezse görevine de geri dönemiyor…
     Talip Atalay 1968 yılında Mersin Erdemli’de Dünyaya geldi. 1975 yılında ailesiyle birlikte Kıbrıs’a gelip Gazimağusa Maraş Bölgesi’ne yerleşti.
Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans Tezini de “Geçmişten Günümüze Kıbrıs- İdari Yapılanma Ve Din Eğitimi” konusunda yaptı. Doçentlik tezinde ise “Kuzey Kıbrıs’ta Yaygın Din Eğitimi ve Cami Hizmetleri” konularını ele aldı. Yayınlanmış kitabı ve araştırmaları vardır.
Sayın Atalay, Din İşleri Başkanlığı sırasında da birçok başarılı çalışmalara imza attı. Kıbrıs’ta yürütülen diyalog çerçevesinde, Rum Kesiminde bulunan Baf’taki Büyük Camii, 1974’ten sonra ilk kez Onun çalışması sonucu hizmete açılarak 40 yıl aradan aradan sonra burada namaz kılındı.
Sayın Atalay, Rum Dini liderle de birçok kez buluşarak bir araya geldi. Huzurun ve mutluluğun barışta olduğuna inandı. Bu amaçla da İsveç Büyükelçiliği konutunda düzenlenen yemekte Rum dini lider ile bir araya geldi.
Dini liderler karşılıklı olarak birbirlerini davet ederek ziyaretlerde bulundular.
     İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Topluluğu’nun davetlisi olarak İsveç’e gitti. Orada çeşitli ziyaretlerde ve temaslarda bulundu.
     Muharrem Ayı nedeniyle Güney Kıbrıs’ta Larnaka Bölgesi’nde bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne ibadet ziyareti düzenledi.
     Peygamber Efendimizin Doğum Yılı nedeniyle Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri düzenledi.
     Başarılı bir Din İşleri Başkanlığı yürüten Sayın Atalay’a çıktığı bu zor ve meşakkatli yolda başarıla diliyorum. Umarım hedef ettiği noktaya sorun yaşamadan varır.
     TC Büyük Meclisi’nde Kıbrıslı bir Türk’ün vekil olarak görev yapması ve orada bizleri temsil etmesi tabikii de hepimizi sevindirecek ve gururlandıracaktır.
     Sayın Atalay’ın en iyi yerden seçim listesine girmeyi arzuluyor ve kendisine başarılar diliyorum.
     Hayırlı olsun…

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Denizli Türk Dünyası Şairleri Buluşmasının Ardından
ve İlk Bölüm Yayınlandı
ve İlk Bölüm Yayınlandı
Beşik Gibi Sallandık
Olcay Kıraç İle Kıbrıs Sorunu
Ayhan Menteş Hoca’mızın Ardından
öğretmene Verilen Değer Her Şeye Değer
Hatay Gezisi
3. Dünya Savaşı mı?
Kktc Çukurovalılar Derneğini Ziyaret Ettim

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sessizliğin Hikayesi Üzrine
Bir Bahar Bekliyorum Üzerine
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Meseller ve Kurucuova Ağzı
İnciraltı Şairleri
Her Şey Gülüşünde Saklı
Cevahir Caşgir’den "100süz Şiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romanı
Boyacı’ya Büyük İlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
El Eder [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Acı Ektim [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]

Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Hakan Yozcu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.